Posudenie projektu - O140 bungalov

Ahoj, poprosim Vas o posudenie prilozeneho podorysu. Oproti verzii, ktoru vidite: - Kuchyna sa posunie smerom na ukokr obyvacky + vznkne priestor pre komoru - Na pravej strane obyvacky pribudne velke okno, nabytok a sedacka sa zrkadlovo prehodia - Uzka kupelna vlavo sa rozsiri cca o 1meter na ukor spodnej izby Vase navrhy, pripomienky? Dom sme vyberali kvoli sirke pozemku a nemoznosti mat zlava okna obytnych miestnosti. Sucasne nam vyhovuje jednoduchy tvar a velkoryse izby. Ocenime akekolvek pripomienky, navrhy.
Odpovedať
Posunula by som dvere na lavej vacsej spalni oproti satnikovym dveram do druhej spalne a tym padom by sa posunul satnik na chodbe blizsie k vchodovym dveram a navyse by som vstupnu chodbu oddelila dverami zaroven s tech.miestnostou. Vyhody: nebudete roznasat spinu zo vstupu do domu, vo vstupnej chodbe je zimsie a ak je oddelena netreba tam kurit ako v obytnych miestnostiach. Hadam tak vyjde aj na rozsirenie uzkej kupelky.
Odpovedať
@svadbaba Presne tuto zmenu mame nacarbanu rukou v podoryse, len som si netrufal to opisat sem:-) Ale presne tak, ako si to navrhla to bude:-)
Odpovedať
povedala by som, že celkom dobré riešenie....a tiež správne to posunutie
Odpovedať
Profilova fotka
@martint Neviem, ale mne sa na ňom nežiada meniť nič. Na moje gusto je dobrý taký, aký je... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martint ja som videl Martin tu Tvoju zmenu, mozes to aj sem hodit ... pre mna je len nepochopitelne, ze pri tej zmene najvacsia izba (vlavo dole) nema vobec skrine + dve dvere do tejto miestnosti (jedne zhora z chodby, druhe z tej novo vytvorenej predsiene oddelenej dverami ...) no neviem, podla mna naozaj zbytocne dvere, ale je to vec nazoru.
Odpovedať
Celkovo je to veľmi pekne riešené. Ale chýba mi tam technická miestnosť / práčovňa. U nás je v tech. miestnosti ešte aj rekuperačka. Mám radšej keď je na technické záležitosti vyčlnená samostatná miestnosť. Kúpeľna / WC sú potom čistejšie a estetickejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubosiak on tu technicku miestnost ma hned napravo nie ? to 3,24
Odpovedať
@dulius Asi áno. Vidím, že je tam kotol a práčka, ale zmiatlo ma to WC. No mohlo by to byť aj v tejto kombinácii, ale potom je to dosť malé. Už len keby tam chceli dať sušičku, bolo by to náročné.
Odpovedať
Pranie,manipulacia s pradlom tam bude za trest. Servis kotla,pracky pomaly nemozny. Pradlo sa bude susit kde?
Odpovedať
Oboje čo navrhuješ by som riešil oveľa jednoduchšie. Zarovnaj výklenok vstupu a to isté urob na opačnej strane-terasa. Nielenže zjednodušíš a zlacnieš celú stavbu (základy, múry strecha), ale získaš čisté a jednoduché línie, ktoré dizajnovými prvkami na fasáde (zmena farby, obklad...) ľahko docieliš. Ja preferujem, jednoduché riešenia a čisté línie. To, že niekomu nakvapká zopár kvapiek za golier, keď pôjde k tebe na návštevu by mi za ten zisk rozhodne stálo :-) A možno sa ti otvorí riešenie zmeniť ten tmavý prechod/šatník do izby pri vchode.
Odpovedať
Este jednu vec som si všimol. Osobne sa mi nepáčia domy, ktoré nemajú niečo ako predsieň podľa skúsenosti z rodičovského domu a rovnako aj od známych. V zime stačí aby sa otvorili vstupné dvere a okamžite je zima v celom dome.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubosiak susicku das na pracku a mas to, dnes sa to tak robi ... inak on tam predsien ma, v tom druhom navrhu (poslal mi to emailom) @pripad001 suhlasim, zrovnanim linii by aj ziskal naozaj dost priestoru naviac
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj, pripajam na kolene upraveny podorys. Tymito zmenami vzniknu dve kupelne kazda po cca 8,5 m stvorcovych /WC a kupelna vpravo dolu by sa spojil/. Jedna je vana + sprchac, druha je sprchaac + zazemie na kotol/TC, rekuperaciu a ako uz pisal dulius na susicku a pracku na sebe.
Odpovedať
Skusim to nejako zajtra dokreslit s dalsimi zmenami co by sme radi zapracovali a potom to sem dam. V kazdom pripade vdaka ta vsetky podnety
Odpovedať
Profilova fotka
súhlas čo tu píšu :) ... plus malá krytá terasa( prekrytie by malo byť minimálne 3m) keď bude pršať bude veľká časť terasy mokrá,chýba mi špajza.. pokiaľ terasa bude na juh kuchyňa by mala byť na východ...nakoľko denné svetlo potrebujete pri varení do obeda hlavne v sobotu a v nedeľu, .. postele by mali byť umiestnené tak, aby hlava bola na S.. určite by som si dal určiť geopatogénne zóny na pozemku a potom rozmiestnil sedačku a postele...
Odpovedať
Profilova fotka
@martint pekne martin, ale ja osobne nie som zastancom, aby technicke veci (kotol, rekuperacia) boli v kupelni .. radsej v samostatnej miestnosti (wc mi tam nevadi)
Odpovedať
Ahoj, takze prebehli nejake doladovacky, prikladam finalny stav so vsetkymi upravami. Co poviete?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@martint dobrý deň Martin, veľmi sa mi páči Vaša úprava domu. Tiež sa nám tento rodinný dom veľmi páči, chceli by sme ho, ale s garážou a malými úpravami. Máte prosím aj fotky hotového domu? Rada by som videla ako veľké veľké zostali miestnosti s Vašimi úpravami. Veľmi pekne ďakujem za odpoveď
Odpovedať
Profilova fotka
Za seba mozem napisat, ze sa vam uprava dobre podarila, prakticky vytvorila omnoho lepsi a ucelenejsi priestor a ak to hlavne vam vyhovuje, tak smelo do toho
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?