Postavím dom na kľúč za 64 000 €?

https://www.prodom.sk/projekty-domov/... Postavím tento dom za cenu aká je tam uvádzaná?/v uvedenom linku/ aké su vaše skúsenosti? Je v tejto cene aj vykopanie základov a výstavba základovej dosky? Aké mate skúsenosti so stavbou domu na kľúč nejakou firmou? Ďakujem za vaše skúsenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Za tú cenu sa to dá postaviť.Moc záleží na tom čo všetko v tom dome má byť.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ako zahradny domcek trochu vysoke. Pri svojpomoci to vidim na 40 000 bez pozemku samozrejme. Neviem kolko mas rokov, ale tam bude rebrik a nie schody.
Odpovedať
vela firiem v ponuke na kluc ma nieco ine..niekto ma v tom aj sanitu, niekto iba pracu za osadenie sanity atd.. treba si uvedomit z coho by mal byt dom..ci murovany a z akeho materialu, alebo montovany.
Odpovedať
Profilova fotka
@pantvaroh Za tie peniaze sa to na kľúč postaviť dá... ale... 1/ Už samotný Prodom uvádza, že ide o "ekonomickú kategóriu" - čiže úplný štandard, rozumej mierny podštandard. 2/ To nie je plnohodnotný rodinný dom, ale záhradný domček, alebo ak chceš víkendový - niekde k priehrade. Choď sa prejsť niekam k priehrade, kde sú postavené desiatky takýchto domčekov a pozri si ich zblízka. To nemá parametre rodinného domu... 8-(
Odpovedať
Však tu máš, čo to všetko obsahuje. https://www.prodom.sk/projekty-domov/... Neviem, či ti ide aj o to, že máš menšiu výmeru pozemku, alebo prečo chceš takýto dom. My máme bungalov 10x10,75 m , stavba na kľúč, cena 59 tis. + 7 tis. základy.
Odpovedať
@pantvaroh myslim ze tato chatka sa da postavit za uvedenu sumu
Odpovedať
samozrejme uvedomujem si že aj pozemok niečo stojí, mám na mysli lokalitu okolie popradu nie tatry ale skôr oblasť spiša... čo sa domu týka mám na mysli čo najjednoduchšie materiály, pálené tehly, zateplenie polystyrén, jednoduché vnútorné prvky ako podlahy, sanita, obkladačky z lacnejších materiálov, plastové okná dvojsko, plechová strecha.
Odpovedať
@pantvaroh ano 2 sklo, nevyznas sa, 2 sklo je pomaly zakazane, 3 sklo stoji o 5 korun viac. Su aj nejake lehislativne poziadavky prever si kolko treba izolovat aby ti to preslo, tak isto tam bude el. Kurenie aby si s tym nemal zbytocne problemy. Inak dom velmi velmi stieseny. Uznam ale ze moze byt lespie ako 2 izbak za rovnake peniaze
Odpovedať
@pantvaroh len aby si pri tých požiadavkách nakoniec vo finálnom dôsledku viac neprerobil. Dáš čo najmenej, čo najlacnejšie, ale náklady môžu byť sakra vysoké.
Odpovedať
@ajkava a dôvod finančného prerobenia ? ?
Odpovedať
Profilova fotka
Nerobis dobre, to co robis, nemyslim si, ze je celkom vhodne takto sa orientovat, ze co najlacnejsie postavit dom, lebo mozes nepekne na to doplatit, mozno nie po dvoch troch rokoch, ale po desiatich bezpochyby ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pantvaroh ono postaviť sa dá na materiáloch sa šetriť neoplatí tie ceny niesú až tak rozdielne treba si len prejsť dodávateľov a vyberať úmerne cena kvalita najviac peňazí aj tak zožerie cena práce ... čo sa týka šetrenia okná či iné teraz sú už určité normy ako ti už napísali vyššie a tie musíš dodržať lebo neskolauduješ a ak by aj nejakým zázrakom tak sa neskôr nedoplatíš na energiách... ďalšia vec takýto dom stavať no to fakt sedím v našom 70m2 byte a ani neriešim tak ako tu niekto napísal skôr na chalupu vhodné u nás dokonca aj niekto takúto chatu za 70tis predáva a nevie sa jej zo 2 roky zbaviť... pozemok na spiši no to je ďalšia kapitola možno kúpiš lacno ale niekde v zastrčenej dedinke z ktorej do práce precestuješ aj gate... vidím len u nás ak chceš komplet pozemok s IS tak treba 60-80€ na m2 a to z troch lokalít v dvoch nieje plyn ... áno nájde sa zo 1-2 pozemky po 26€ ale tam potrebujem 10-12tis vraziť do potiahnutia IS a cesty takže som skoro tam kde tí čo kúpia hotové za drahšie... okolité dediny no tam tiež lacno nieje...
Odpovedať
Profilova fotka
@pantvaroh svojpomocne by si tento dom zvladol postavit aj za menej. No ak ma firma tak zadanu sumu, tak ti jednoducho ten dom zan musi aj postavit
Odpovedať
@pantvaroh práve v tých majstroch môže byť dôvod prerobenia. Pri nás stavali niektorí domy tak, že si najímali jednotlivé partia. Každá niečo "zvrzala" a potom tí, čo išli po nich to museli naprávať. Rovnako aj materiál. Pokiaľ nemáš dobrých majstrov a nenecháš to len na nich, tak vtedy môže prísť to, že skôr na tom prerobíš. A nehovoriac o záruke, ktorú viacmenej ani nemáš.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?