Posledná verzia pôdorysu

Profilova fotka
Po konzultácii s projektantom sme sa dopracovali k nasledovnému riešeniu nášho domu. Sme manželia, žijeme sami. Čo hovoríte na dispozičné riešenie?
Odpovedať
Spálňu by som situovala určite do zadu,teda zrkadlovo. Bývame v dome a máme spálňu do ulice, už nikdy by som to neurobila, na rok staviame nový dom a podmienkou je spálňa vzadu.
Odpovedať
spalnu a hostovsku chcete na sever? slniecko vam nezasvieti do tych izieb vobec...
Odpovedať
Profilova fotka
@karrynka ulica, na ktorej ideme stavať nie je diaľnica ;-) @byvat severnú orientáciu si schválne želáme, nie sme príliš teplomilné typy 8-)
Odpovedať
Tak ide hlavne o vašu spokojnosť. Ja som len napísala postreh a určite sa tejto chyby vyvarujeme do budúcna. Tiež nebývame na diaľnici, dokonca sme v takej malej uličke ale otvorené okno v spálni hlavne nad ránom, je za trest.
Odpovedať
Profilova fotka
@karrynka to je fakt dosť otázne...susedia môžu chodiť aj na šiestu do práce a my vstávame cca o pol ôsmej, ale riskneme to.
Odpovedať
Ja som napísala len moj názor :) z vlastnej skúsenosti.
Odpovedať
@topvideo mne sa nepaci, ze do kupelne sa ide cez kuchynu a do hostovskej cez "spinavi" chodbu z garaze.
Odpovedať
dispozičné riešenie nič moc, skús sa radšej inšpirovať katalógovými domami, tam sú tie dispozičky riešené podstatne praktickejšie ;-) @topvideo
Odpovedať
Profilova fotka
@adulik23 prečo špinavú? v aute sa neušpiním a všade sa uprace a do kúpelne to nie je 5 metrov, iba meter
Odpovedať
Profilova fotka
@gemini06 poprosím aspoň jeden dispozične dobre riešený projekt z katalógu :-| veľkostne podobný ako náš
Odpovedať
@topvideo chodis tam v topankach, tak preto spinava zona. a mne sa zda neprakticke chodit na wc cez kuchynu. predsa len na wecku vykonavame aj menej vonave ukony a ked opustas miestnost, tak to pustas rovno k jedlu. :-N dalsia vec - v takom velkom dome by mala byt toaleta zvlast a nie v kupelni. ale to je moj subjektivny nazor na tento podorys. kazdy to vnimame inak. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@adulik23 je tam ešte jedno WC, ktoré bude prístupné z terasy hlavne v lete. A v zime tam môžu chodiť aj tí smraďoši :-D ešte k tej špinavej chodbe - celkom tomu nerozumiem, vždy idem dnu obutý, či už hlavným alebo vedľajším vchodom. A aj táto chodba z garáže sa bude umývať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@topvideo to je jasne, ze nerozumies. :-D si chlap. moj muz tiez nerozumie terminom spinava a cista zona v dome. :-p :-p :-D ide o to, ze ked prides z ulice, alebo z garaze v topankach, tak na nich dnu donesies vodu, blato, prach, sem-tam aj h...o po neporiadnych psickaroch .... moznosti je neurekom - dosad si tam cokolvek ti napadne. :-D taketo topanky treba vyzuvat v spinavej zone. vo vnutri chodi vacsina ludi naboso, takze ked budes mat navstevu na prespatie, tak si budu cupitat po obyvacke bosi, spat pojdu cez spinavu zonu, s takymi nohami sa vyutieraju do perin, v noci budu potrebovat ist na wc, tak zase cupilupi po spinavom, roznesu ti to po obyvacke, rano tam bosi nabehnes ty a kruh sa uzatvara. z celeho domu zostane spinava zona. :-D
Odpovedať
@topvideo Dobrý den. Pěkné čáry. Ale nemá to žádnou logiku. Asi ten projektant tam nakreslí všechno, co si vymyslíte. Pouhým otevřením libovolného katalogu najdete lepší dispoziční řešení, které bude zohledňovat všechny základní požadavky na normální bydlení. Mě se to celkově nelíbí a takový barák bych rozhodně nestavěl. Detaily nemá cenu ani komentovat, protože je to halabala uskupení nějakých místností. Předělat, předělat, předělat..... ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) PS Pokud to budete zde rozporovat, obhajovat, předkládat ke schválení ke kritice atd. tak začnete stavět v roce 2020, jestli vůbec začnete. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
@topvideo http://www.hsconsult.cz/rodinny-dum.h...
Odpovedať
Profilova fotka
@ladajaskva viem, že tebe sa nepáči ani jeden projekt. Čo už, mne nestačí jednoduché konštatovanie, že sa ti to celkovo nelíbí. Použi vecné argumenty. Zdôvodni mi, čo tam nemá logiku.
Odpovedať
@topvideo blizim sa do rovnakeho stavu v akom sa ty uz nachadzas ... budeme za chvilu len dvaja ... mne sa tvoj/vas projekt pozdava .... aj v Panelaku na JOJke maju vsetci vstup do kupelne cez kuchynu :) ... kto to pozera, citil niekedy nieco? :) ... teraz vazne - mne osobne by tiez vstup do kupelne cez kuchynu neprekazal, predsa tam budete zit len dvaja, poznate svoje zvyky, vone ... ak pride navsteva, tak v lete ak sa sedi na terase, sa chodi na wc do "garaze" .... orientacia spalne je idealna, tiez nie sme teplomilne typy .... neviem, ako sa budete citit v lete v kuchyni, do ktorej vacsiu cast pecie slnko ... ale aj to sa da riesit ... napriklad tym, ze som si az teraz vsimol ze je tam projektovana prekryta terasa :) .... mne osobne chyba k hostovskej izbe plnohodnotne wc+sprchovy kut ... ale to si viem predstavit doriesit tym, ze by som zrusil garaz, kedze garaz nepotrebujem ... to by som prepracoval na sklad a vyriesil k hostovskej socialko .... inak palec hore, pekny projekt
Odpovedať
Profilova fotka
@marianito68 ďakujem, už som si myslel, že sme s manželkou mimozemšťania, akási anomália, ale potešil si ma. :-) Samozrejme počítame s klimatizáciou v obývačke a spálni, tieto detaily nepovažujem za potrebné spomínať.
Odpovedať
@topvideo asi by som prehodila komoru s kupelnou a urobila by som do kupelne vchod z vasej spalne. ako kompletny rodicovsky apartman. samostatne wc pre hosti by sa dalo urobit v chodbicke vedla hostovskej a zrusit vchod z garaze. zachod z kuchyne by sa mi nepacil a ako som tu uz niekde pri nejakom projekte pisala myslim, ze je to aj proti platnej norme.
Odpovedať
Profilova fotka
Pripajam sa k prispevkom vyssie. Mne sa nepaci hlavne prechod z pračovne cez garaz do domu ( z tepla do chladu a zas do tepla a taktiez cez spinavu garaz - sa budete zakazdym prezuvat ci chodite doma obuty?). Tiez sa mi nepaci prechod do kupelne cez kuchynu. Predstava ze niekto vykonava velku potrebu a ja si v kuchyni varim kavu alebo chystam jedlo by ma nelakala...
Odpovedať
@topvideo Dobrý den. To není o tom, co sa páčí a nepáčí mě. Tobě se také předešlé dva návrhy nepáčily a to jste je sesmolili společně s tím krasomalovačem náhodně rozmístěných čar. Přece soudný člověk si nemůže myslet, že zde pomocí různých připomínek nevalné relevance sesmolí něco kloudného. A není na mě, abych ti navrhoval, zda máš mít WC jedno a blbě umístěné , nebo dvě, ještě blběji umístěné. Jediné, co je principiálně dobře, je třeba pro tvou potřebu velikost domu a počet kamrlíků. Nicméně jejich seskupení se mě nelíbí, orientace ke světovým stranám také ne, rozdělení na čistou a špinavou zónu také ne a pod. Jistě, dá se chodit třeba na WC umístěné v kuchyni, ale já raději na WC oddělené podle požadavků aspoň dvěma dveřmi. Nicméně, mě je to fuk. Já bych takový barák nestavěl. a ty si postav, co ti poradí kde kdo. Bude to takový kolektivní výtvor. Třeba bude nadčasový. :-D :-D :-D :-D :-D PS Mě sa páčí mnoho projektů od mnoha projektantů. Nicméně nepáčí sa mě jeden projekt od řady neprojektantů, kteří nerespektují základní požadavky a zákonitosti potřebné pro vznik dobrého projektu. O normách se raději nezmiňuji. Ale držím ti palce, abys to dobře vyprojektoval, dobře postavil a dobře tam bydlel . S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
Necital som prispevky ale vymenil by som dispozicne riesenie obyvacej izby a kuchyne...Stenu kuchyne by som dal na stenu garaze...budu kratsie rozvody vody, kanal, priprava teplej vody... Ak by to nenaruslio vzhlad domu z exterieru. Co sa mi napci je orientacia izieb k svetovym stranam. Dal by som si spravit analyzu za par eur a moze Vam to usetrit velke mnozstvo nakaldov na vykurovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@mfpro a do kupelne netreba vodu kanal teplu vodu?
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 jasne treba...preto by som to cele otocil...a orientacia toho domu je tiez velmi na zvazenie ;-)
Odpovedať
ja som síce "žena" ale tiež si myslím, že to, že nie ste "teplomilní" neznamená, že treba plytvať energiami -myslím tým slnečnú, ktorá, ak sú izby priaznivo otočené z hľadiska svetových strán sa predsa len dajú využiť na preteplenie miestností hlavne v období jar a jeseň, kedy UŽ nekúrime a EŠTE nekúrime... tiež súhlasím so špinavou a čistou zónou a ešte sa mi zdá, že z kuchyne je bližšie k spálni ako ku špajzi, no ja mávam pri varení častejšie cestu do špajze, takže neviem... ale samozrejme, je to váš projekt a váš životný štýl. Ak vám ľudia niečo radia, asi skôr v dobrom, takže by ste to tak mali brať :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@momovr :-) preco zena v uvodzovkach?
Odpovedať
no ženy nebývajú technicky zdatné predsa :-) ale niečo som sa už podučila :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ked na to pozeram ako architekt krutim hlavou, ale proti vkusu ziaden disputat....odborne povedane velmi zla dispozicia...ale ak to sedi investorovi, tak nepoviem ani slova...
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo ked tu predkladas podorys, mal by si byt pripraveny zniest trocha kritiky a myslim, ze niekde hlboko v srdci citis, ze to este nie je to prave orechove, ked vsetky veci a detaily do seba zapadaju... :-D myslim, ze variant c. 4 bude lepsi, lebo ako ti tu ostatni pisali, su tam veci, ktore mozes zmenit a bude to len v tvoj a manzelkin prospech. Kazdy clovek ma v sebe zabudovany jeden princip, ktory ci chceme alebo nie, jednoducho vzdy zvitazi... pohodlnost :-) a ver mi, ze nie je pohodlne prenasat spinave pradlo zakazdym, ked bude(s) chciet prat, cez cely dom do pračovne... ani zo spalne do kupelne okolo spajze, ked sa velmi jednoducho daju vymenit, o tej varnej doske na konci linky ani nehovorim, takto to bohuzial musim mat teraz v byte a kazde jedno varenie znamena v konecnom dosledku aj umyvanie dlazky :-( Nakoniec si pracku prenesies do kupelne, lebo zena ti zozerie nervy, ked bude hundrat za kazdym, ked bude prat :-D Dnes sa daju urobit take krasne kuchyne a ty jej obetujes taky maly priestor a este neergonomicky usporiadany? Lebo darmo, ze ma 3x4,3m, realne ta kuchyna je malinka... Aj ked ste dvaja, doprajte si priestor, ved preto si ten domcek staviate, nie? Nie sme proti tebe, prave naopak, svojimi skusenostami ti chceme pomoct, aby si vychytal chyby teraz, ked to tvoju penazenku este neboli ;-) Chces nejake navrhy, ako to prerobit? mozeme skusit :-)
Odpovedať
@jancusa2000 skusme :) ... za mna mozem napisat, ze ma tvoje navrhy zaujimaju
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?