Poschodový dom na rohovom a svahovitom pozemku

dobrý vecer, mame dilemu ako osadiť dom na tomto pozemku, nase krieteria su: poschodový, s dvojgarazou, velká zahrada, na poschodí 3 izby so satkníkmi, na prizemí hostovka, obyvacka, jedalen a kuchyna, technicka miestnost,komora. Za kadzdy napad vopred dakujeme P.s. architekti akosi nechapu nasu požiadavku
Odpovedať
@monikaamarcel Ahoj neviem ako to mate frekventovane tie cesty ale mozno by som zvazil vyuzit ten obluk a skusil vytvorit dom s oblukom. Dvojgaraz by som dal zospodu a na zahradu by som nehal ten dlhsi kus. Ale samozrejme je otazka ako to vychadza voci svahu. Zase radsej by som mal dom na kopci ako pod nim. Ono 4m previsenie nebude asi tak malo. Bager sa tam asi slusne vyblazni a mozno vide lacnejsie si ho kupit ako prenajimat :-D
Odpovedať
toto je práca pre dobrého architekta, asi ste na dobrého a skúseného nenatrafili.:-(..zadajte si dopyt, pošlite viacerým štúdiám a uvidíte, kto spraví naj...riešenie....
Odpovedať
Profilova fotka
a kde je to prevysenioe, je plynule po celom pozemku? vchod na pozemok vidim na dolnej stranbe, takze tam je cesta obecna? kde su privedene siete? Poschodovych domov je projektov vela, kde su hore 3 izby a dole jedna hostovska. Osobne by som dal garaze hned na zaciatku pozemku, teda kde mate vstup nas pozemok a dom hned za to , aby vzadu ostalo kopec miesta ...
Odpovedať
@hizanka Prave to sa divim ze im nic slusne neponukli pretoze si myslim ze tu sa architekt moze vyblaznit a ukazat svoje schopnosti. Ale zase je otazka aka bola poziadavka a hlavne rozpocet.
Odpovedať
Profilova fotka
napr inspiracia: http://katalog.zdravydom.sk/zd-019/
Odpovedať
@17juraj17 pri takomto pozemku treba mať vysoký rozpočet . Treba rátať s predraženým zakladaním stavby, terénnymi úpravami atd.....ale súhlasím, že sa tu môže architekt vyblázniť....no len do výšky rozpočtu investora:-), čo môže byť prekážkou na zrealizovanie nápadu.
Odpovedať
@monikaamarcel Treba využiť pozitíva toho pozemku. Je síce atypický, navyše ešte aj na nerovnom teréne, ale všetko sa dá. Neviem prečo chceš riešiť vstup na pozemok v najvyššom položenom bode pozemku. Ja by som radšej dal vstup na pozemok z tej severnej strany. Tam môže byť cesta na pozemku ku garáži, ktorá môže byť zapustená v teréne a zároveň bude tvoriť základ pre 1. NP. Prípadne tú spodnú časť ešte viac posunúť do ľava, potom bude garáž viac zapustená a využije sa ten kopec. Ale nebudem to popisovať, priložím radšej náčrtok, ako by som si to vedel ja predstaviť. Je to čisto len taký prvotný koncept, rozmiestnenie miestností na hornom podlaží ako aj rozmery by sa doupravovali. Po dokončení nákresu mi ešte napadlo, že terasa by mohla byť riešená ako rohová, nielen nad tou vstupnou časťou, ale natiahnuť ju aj na tej južnej časti (aj spodok by sa zväčšil, mohla by tam byť nejaká hosťovská izba, alebo nejaká komora so vstupom zvonku. Dokreslil som čiernou farbou. Ďalej mi napadlo vymeniť spálňu s kúpeľňou - ak máš rada v spálni ranné slnko. TAkýchto konceptov by ti mali dať architekti aspoň 5, keď ty sama nevieš, ako by si to chcela mať.
Odpovedať
@chrobak7 Podla mna to nebude to prave. Jedna z poprednych poziadaviek bola velka zahrada co znamena ze je to treba posunut co najviac na kraj a otazka je ake je tam maju poziadavky voci odstupu od cesty. Asi by zakladatelka mala najprv povedat nejake podrobnosti o pozemku.
Odpovedať
@17juraj17 V ľavej časti, na kopci, jej zostane záhrada (za domom) 20 x 8 metrov.
Odpovedať
Milujem takýchto užívateľov. Nahodia otázku, človek si dá tú námahu, aby im odpovedal a nakoniec sa ani neunúvajú pozrieť si svoju tém, nieto ešte dať nejakú reakciu. Zbytočná námaha a snaha pomôcť.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 prečo čakáte odmenu za to, čo robíte dobrovoľne? Mňa skôr zaujal náš všeobecný pohľad na riešenie : nie spálňa s kúpelňou ale so šatníkom, dvojgaráž, keď garaž stojí viac ako auto (nepredpokladám, že kupujú autá nad 30 tis€, to by takýto pekný pozemok konzultovali s architektom a nie na MS)
Odpovedať
@jan45 Nečakám odmenu, ale aspoň mohli napísať, či im toto riešenie vyhovuje, či sa im to nepáči, alebo si predstavovali niečo iné. Chceli sa na modrej streche poradiť, nájsť nejaké riešenie, ale bez ich spätnej väzby sa to nedá. Diskusia skončila v slepej uličke bez ďalšieho záujmu zadávateľa. Alebo čakali, že im niekto pošle hotovú štúdiu na mieru?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja mat taky pozemok, tak dam dom do toho obluka, lebo tak ci tak budete musiet riesit spevnenie svahu. ak bude dom s garazami v obluku, ostava krasna velka zahrada. a mat k tomu este asi tak 500 000, tak by to bol dom ako lusk ;-)
Odpovedať
Damy a pani, dakujeme za vase nazory a reakcie. Ja nechcem mat dvojgaraz ale partner ano. Co tam budeme parkovat, to je hadam nasa vec. Chceli sme vediet iny pohlad a nazor. Podla mna o tom je tato stranka. Partner je viac na vizual ako na to ake bude rozlozenie a aka velkost zahrady ostane. Ja chcem mat co najviac vyuzity pozemok na volny cas. Hadam ma tu traz neukamenujete ze sem pisem. 100 ludi 100 chuti :-p Budeme musiet ubrat z nasich poziadaviek. Este raz dakujeme.
Odpovedať
@sissik tiez som ho chcela riesit nejako do tvaru L ale sa to nejako neujalo u architekta ( zatial)
Odpovedať
Profilova fotka
@monikaamarcel tak vymen architekta ;-) on ma splnit hlavne tvoje poziadavky, a ked povies, ze dom do L alebo obluka a mas dost penazi na realizaciu, tak on nema co protestovat. urcite je XY dalsich architektov, ktori by sa vedeli na takom dome vyburit. Inak ja by som si ho navrhovala sama a architektovi dala nakres co chcem a on nech to da do vykresov, ak by tam bolo nieco nerealizovatelne tak by to samozrejme prekonzultoval a spoluby sme nasli riesenie.....ak by nebol ochotny spolupracovat tak dovi-dopo. Ty tam budes byvat, ty to budes platit, tak aky ma problem s navrhom? a 2 auta su dnes mimo mesta nevyhnutnostou, hlavne ak mate deti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?