Porotherm EKO+ Profi 44 a nezatepliť.

Dobrý deň. Chcem stavať bungalow z brúsenej tehly Porotherm EKO+ Profi 44 bez výplne minerálnou vatou a nezateplovať. V tabuľkách udávajú tepelný odpor R=5,20. Stavba bude klasický obdlžník 15x10m, kúrenie a ohrev TUV plynom. Prosím poradte či sa rozhodujem správne. Ďakujem pekne :)
Odpovedať
Tu ti kazdy poradi co najtensi nosny mur a co najhrubsiu izolaciu :) s cim sa stotoznujem aj ja. Preco si sa rozhodol tak ako si sa rozhodol? objasni
Odpovedať
Prečo tenke nosne murivo a zateplit? Tehlu som si vybral pretože ma dobre tepelno akumulačné vlastnosti, prírodný materiál a zateplenie nechcem pretože nechcel by som ju obaliť polystyrénom. Nech je "vzdušnejšia". Ak by som šiel do zateplovania tak určite tenšie obvodové mury.
Odpovedať
@miro118150 Kolega z toho poslavil bungalov. Když viděl provedení zdiva, plácnul na to 10 cm EPS. Tedy zvolil asi nejdražší řešení.
Odpovedať
Profilova fotka
@miro118150 nuz nezateplena tehla bude mat tazko dobre akumulacne vlastnosti. Akumulovat totiz moze len ta cas tehly, ktora ma teplotu blizku interieru. Pri nezateplenej tehle to bude par cm. Neviem co si presne predstavujes pod pojmom vzusnejsia. V tabulkach vidim R 4,8, musis pozerat R pri praktickej vlhkosti. Otazne je ci s tou tehlou splnis poziadavky normy na potrebu tepla.
Odpovedať
@miro118150 dobre tepelnoakumulacne vlastnosti ma stena z betonu alebo VPC, nie z porothermu ci ytongu. kde myslis ze to teplo ci chlad naakumulujes, v tych vzduchovych medzerach? mas nieco konkretne proti zateplovaniu?
Odpovedať
@ondro81 nechcel som dom obalit polystyrenom ked by som staval z tehly. Hlavne kvôli tomu pretože potom nedycha aby bol vzdusnejsi alebo ako to napisat.
Odpovedať
Profilova fotka
@miro118150 alebo ako to napísať....lebo kde nič nie je, ani smrť neberie....potom ani napísať sa to nedá :-D Odpoveď je... NIE.
Odpovedať
@aegleowl okej beriem ale poprosim ťa o vysvetlenie.
Odpovedať
@miro118150 dychaju ludia, nie steny. ak neveris, skus si aspon polozit otazku,ze ak by ta stena nahodou dychala, aky by bol rozdiel medzi variantou tehla+omietka+silikonova omietka verzus tehla+polystyren+kleber+silikonova omietka
Odpovedať
Profilova fotka
@miro118150 domy nedýchjú....alebo ak ste mysleli ich paropriepustnosť či nebodaj výmenu vzduchu tak na to boli doteraz určené oknã alebo občas rekuperácie....čo trebárs to definitívne mŕtve podkrovie s parozábranou.....niekto tam dokonca aj spí! :-)
Odpovedať
@miro118150 ....zdravim...treba si uvedomit,ze to R-ko je udavane len v jednom smere....v osi Z a X ma podstatne horsie parametre....
Odpovedať
Profilova fotka
@heliator a dobrý murár odrovná aj os X..... 😁
Odpovedať
Článok sa načítava...
@miro118150 Okná na dome budeš mať? Ak chceš aby bol dom vzdušný tak si ich nedávaj, pretože nespĺňajú tvoje požiadavky aby ti dom dýchal.
Odpovedať
@miro118150 je tu 3000 diskusi na tuto temu vzdy novy clovek hovori o dychani stien, je to blbost. Zatepli to.
Odpovedať
Profilova fotka
@miro118150 mám niečo podobné ako zvažuješ a som spokojný.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?