Poraďte s nákresom. Do akej výšky osadiť okno na schodisku?

Čavte V prílohe prikladám dva nákresy umiestnenia okna na schodisku. Rozhodujúca je výška umiestnenia. Máte niekto obdobne umiestnené okno na schodisku. V prvom prípade je pod vencom čo sa mi zdá moc nízko. Ale nerozbíja to pohľad na fasáde. Druhý prípad je keď okno posuniem tesne nad veniec. Sa mi to zdá lepšie ale naopak mi to rozbíja fasádu. Ďakujem za rady.
Odpovedať
Ja ho mam v projekte nad vencom . Ale rozmer 500 x1200 mm . ( v x sirka )Myslim ze je to lepsie riesenie . To prve sa mi zda velmi nizko .
Odpovedať
aj mne veru. Uvažujem preto že by bolo tesne na venci položené
Odpovedať
prečo práve nízko? podľa mňa to okno keďže je na schodisku nebude používať na pravidelný výhľad do okolia a tak nie je nutné jeho uloženie do výšky okien. Ja ho mám doma asi 50cm nad úrovňou odpočívadla na schodisku a som spokojný. Navyše je to od susedov takže muselo byť dymové sklo. A taktiež sa mi viac páči keď potom zvonku sú tie okná v jednej rovine takže ja som za návrh číslo 1.
Odpovedať
Profilova fotka
aj nasi znamy ho maju tak 40cm nad urovnovnou odpocivadla na schodisku a vobec to osvetleniu schodov neprekaza. takze navrh jedna. ale co sa tyka rozbitia fasady, tak podla mna ani v navrhu jedna nie je rovnomerna, kedze jedno okno je vacsie a nezapada tam "rovnomerne", takze z tohto pohladu mne osobne by nevadil ani variant 2, ktory je podla vas "rozbity" :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?