Poradte kam mam dat schody

čo myslíte bude lepšie dať schody medzi kuchynu a kupelnu (obr1) alebo medzi obyvačku a garáž obrázok 2 - výhoda jednotky je že je viac miesta na jedálenský stôl a je využitelnejšia garáž - výhoda dvojky je že získam viac miesta v obyvačke a lepšie využitelné poschodie ak máte nejaké nápady ako to inak rozložiť skúste ale pozor pozemok má len 8 metrov šírku, dom nalepený na susedov a musia byť dve parkovacie miesta. tiež to viem lepšie navrhnúť smerom do záhrady, ale na väčšiu výmeru už asi nebudem mať peniaze. vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@peto2 som za moznost 2. Neviem si predstavit chodit z jedalne rovno na poschodie
Odpovedať
Moznost 2. Stol je uplne v poriadku v tej kuchyni. Preco chces mat stol v obyvacke? Ani nerozmyslaj uz. Isto dvojka. Navyse kuchynu mozes neskor zavriet posuvnymi dverami. Baby mozu sediet v kuchyni a chlapi v obyvacke pri futbale.
Odpovedať
Spojit wc a kupelku je nehygienicke aj hlupost. Ten dom je cca 8x13m? Uzatvorena kuchyna sice moze posobit nemoderne a stiesneno, ale ma vyznam, ze pachy vecerneho smazenia, alebo zavarania leca, nebudes citit este nasledujuci den pri pozerani TV v ubyvacke a zvysku domu ;) Spalna na prizemi ma vyhodu vo vyssom veku. Ak by si upravil nejako uzavrel v obrazku 2 kuchynu s jedalenskym stolom, vznikne ti obyvacka 4x5m, co je aj klasicka panelakova velkost pri starsich 3i bytoch, dostatocne na nabytok aj TV ;)
Odpovedať
so spojením kupelne a záchoda dolu nič neurobim jednoducho sa to tam inak nezmestí hore asi dám zvlášť záchod. spálnu na prizemie tiez nijako nedam. ak by bolo uz ozaj zle urobim izbu z garáže. manželka by chcela uzavretú kuchynu kvôli pachom a aby návšteva od stola nevidela do kuchyne a aspon malu komoru ktorá by mohla byt pod schodami preto uvazujem nad moznostou c. 1 ale inak som aj ja za cislo 2 a posuvne dvere medzi stôl a kuchynu nieje zly napad.len ci nebude v jedálni tma ak zavriem kuchynu. vdaka asi pockam s rozhodnutím na vizualizaciu
Odpovedať
@peto2 moznost 2 je urcite lepsia!
Odpovedať
@peto2 Ani jedno neni dobre, sprchu pod schody asi nedas neni tam az tolko miesta, ked das do garaze zabije ti to tam miesto ktore uz teraz neni moc. Naco tam mas ten zub v dome, nemozes to rad zarovno a svaty pokoj vsetko vyriesne...
Odpovedať
@sysell - garaž je vysunutá preto ako som pisal na začiatku lebo mesto dalo podmienku 2 parkovacie miesta a maximálny odstup od uličnej čiary 3 metre. ako ináč to vyriešiš? ak sa pod schody nezmestí sprchač tak tam dam pračku alebo kotol, alebo uložne miesto, ved do kupelne 1,7x3 by som mal zmestiť umyvadlo záchod sprchový kút a závesný kotol či nie?
Odpovedať
@peto2 Predlz o daky meter ten dom, z druhej strany neni miesto? je to taky superuzky pozemok? Ludia ja neviem vyhodiit radovo desiatky tisic a robit take komtromisi, mal by som divny pocit. 3m ciara, 2 auta, superuzky pozemok... druhy dom nelepeny na mojom, co je to radova zastavba?
Odpovedať
V tomto pripade by som fakt nevedela kde tie schody umiestnit aby to bolo najlepsie
Odpovedať
@sysell je to radová zástavba v centre mesta, vždy sme chceli dom ale nechceme ist na dedinu takze neostáva nám nic ine iba robit kompromisy, pozemok je 8xcca50 m. do zahrady je miesta kolko chcem takže nás trochu drží iba tá šírka, ale mám urobenú štúdiu aj na 20 metrov dlhý dom a tam je všetko čo len chcem ale peniaze jednoducho nepustia a tak sa to snažíme čo najviac skrátiť. 20 metrov dlhý dom som rátal do 100000 no ja chcem za holodom dat okolo do 60000 nieco také ako na foto (nekritizovať len laický nákres) ale ovela viac ako šírka pozemku nás držia podmienky mesta keby sme mohli mat len jedno parkovacie miesto alebo keby sme mohli urobiť odstup aspon 5 metrov tak to viem vyriešiť ovela elegantnejšie o meter zväčšiť dom je idealne riešenie ale to už mám o 8 m2 väčšiu výmeru a každý meter2 sú peniaze preto sa snažím čo najideálnejšie rozložiť prízemie aby tam bolo všetko najnutnejšie lebo na poschodí bude už miesta aj viac než potrebujeme. dolu je pre mna dôležitá hlavne kuchyna a obyvačka ved kúpelnu mám aj hore a garáž som nemal ani doteraz stačí ked sa mi tam zmestí auto a bicykel. aj tak budem mozno stávať väčšinou vonku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?