Poradíte projekt na rodinný dom 10x10m?

Zdravím, zháňam dáky rozumne navrhnutý projekt na rodinný dom rozmerov 10x10 (poprípade menej). Šlo by o murovaný rodinný dom a chceli by sme sa zmestiť do sumy 55 000€ za holodom. Projekt by mal mať špajzu a nemal by mať miesto na jedálenský stôl (to mi príde ako zbytočné plytvanie priestorov..) Preferujem 4-izbový ale nič sa nestane ak budú len 3 izby. Prešla som už asi 4 rôzne stránky, ale nikde som nenašla ten pravý projekt. Zatiaľ mi najviac vyhovujú projekty montovaných domov, ale taký by sme nechceli. Budem rada ak mi poradíte. Ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@fishy A aký je rozdiel medzi projektom montovaného a murovaného domu, okrem skladieb konštrukcií.
Odpovedať
@martosko napr. v zastavanej ploche a vo všetkých múroch - tehla je väčšia
Odpovedať
@fishy neporadim, ale pride mi zvlastny dom, kde sa najde miesto na spajzu a nenajde sa miesto na jedalensky stol :-. pritom netvrdim, ze spajza je zbytocna..
Odpovedať
@fishy jedalensky stol planujes mat v kuchyni alebo ako myslis,ze by tam nemal byt?
Odpovedať
nemusis mat velky jedalensky stol pre 12 hosti, ale aspon taky, kde by si sadla cela rodina k veceri a nedelnemu obedu by ste mali mat. Alebo sa chystate jedavat po zvysok zivota na gauci pri telke?
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 chcela si napisat k stedrej veceri ved dnes nikto nejedava spolu ;-)
Odpovedať
@fishy 10x10 4 izby tam si uz fakt moc nenavyberas tu mas http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... Zmensi si ovyvacku ked nexhces ten stolik a mozes si tam dorobit spajzu
Odpovedať
No ked ho tam nechce, asi vie preco. Otazka znela inak :) @fishy Kolko clenov ma domacnost? Ste rozhodnuti stavat z tehly? V hrubke muriva by som az taky problem nevidel. Hrubka priecok moze byt porovnatelna. Ved ukaz nejaky projekt montovaneho, co sa Ti pozdava. Potom sa je od coho odrazit. Holodom s takou plochou za 55k nemusi byt az taky problem. Je tu vsak aj otazka, co vsetko si planujete/viete urobit svojpomocne. Murovana spajza je fajn podmienka, aj ked voci prevetravanej potravinovej skrini, co sme mali na byte v tom az taky zasadny rozdiel nevidim :)
Odpovedať
@kejsix a okienko zo špajze orientovať na sever alebo severovýchod..mi máme na SZ a ideme ho po rokoch prebúrať na SV stene.
Odpovedať
@janetbla Ja som okienko nedal a nechyba nam. Mam v stene dve trubky, jednu hore jednu dole. Ked je vonku chladnejsie ako dnu, spusti sa vetracik, ktory chlad z vonku fuka do spajze cez filter. Na zimu trubky zvonku zpachavam. Bez problemov.
Odpovedať
v takych situaciach sa mi zda rozumnejsie sa obratit na architekta nez hladat typovy projekt. Ak mate velmi tesny rozpocet, tak mozno len na prvy navrh - za arch. studiu by to stalo. A vela miesta mozete ziskat, ak pouzijete tenke steny a vyhodite zbytocne priecky, ci nahradite SDK.
Odpovedať
@wolodymyr nechcela som, ale ked nevies ci drzia chaniku, ci stedru veceru ci su rastafariani... Ale aspon obcas (na vyrocite sviatky) by sa mala rodina zist pri jednom stole a ak aj jedia samostatne, treba aspon deti posadit k stolu a ucit ich jest priborom. Ale uznam, ze su rodiny, ktore nevaria a na pizzu im jedalensky stol netreba
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@fishy tento je jednoduchy a ked nechcete ani stol tak si ho tam nedate, a bude to vzdusnejsie, podla mna sikovny projekt. http://www.projektydomov.com/projekty...
Odpovedať
@kejsix Sme dvaja, chceli by sme stavať z tehly. Z drevodomov sa nám páčia tieto projekty: - http://montovany-dom.com/bungalov-milka/ - http://montovany-dom.com/bungalov-klara/ - http://montovany-dom.com/bungalov-dan... Viem, že je to viac za holodom, ale cena na kľúč je do 70 000€ a to nám vyhovuje, takže v tomto prípade by sme stavali na kľúč. No a čo sa týka jed. stola, napr. projekt Daniela - podľa mňa je to úplne zbytočne prázdny priestor, z ktorého by mohla byť menšia izba alebo pracovňa, keby je to trošku lepšie poriešené... Nám by úplne stačil dáky pult v kuchyni a aj tak si myslím, že by sme ho nevyužívali na jedenie. Jediný stôl čo využijeme bude na terase pri grilovačke ;-)
Odpovedať
https://www.prodom.sk/projekty-domov/... tento je sice 11,5*10 alebo potom uz spominany CANDY http://www.projektydomov.com/projekty...
Odpovedať
Ahoj, rozmery trocha iné ale podľa toho to píšeš vyššie, do rozpočtu sa zmestis. http://montovany-dom.com/bungalov-kla...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?