Poprosím názor na Bungalov

Ahojte, mohla by som poprosit o vase nazory na tento projekt?Velkost pozemku je 32 x 25, a tento projekt ma rozmer 16000 x 16250. Dakujem za vsetky vase odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@bosko547 Projekt vonkoncom nie je zlý. Ibaže sa mi zdá byť príliš veľký na Vašu parcelu. Vystrihnite si v mierke pôdorys a pokúste sa ho zasadiť do mapky s tým, že musíte zachovať odstupy od susedov a dokonca aj musíte nechať priestor na vytvorenie minimálne 2 parkovacích miest pred domom - na úkor vlastnej parcely... 8-( Pokiaľ máte takéto nároky na bývanie, ako vyplýva z vybratého projektu, nestálo by za úvahu poobzerať sa po 2-podlažnom objekte? Alebo veľkorysejšej parcele...?
Odpovedať
Tento projekt sa mi vôbec nepáči (a to som veľmi milý v snahe vyhnúť sa vulgarizmom). Kúpelňa bez okna, WC bez okna, vstup priamo do obývačky, obývačka prechodná, šatník veľkosti skrine, spálňa veľmi malá, ako kobka, malé detské izby? To naozaj? Inak na Wc si môžete rovno čistiť zuby a vyplúvať do umývadla - tak je blízko. Chýba tu invencia, vkus, a hlavne rozum projektanta, či architekta. Súčasne súhlasím s leonardom, malá parcela na taký obrovský dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@xr22 Súhlasím s tým, že so mnou súhlasíš, že malá parcela... :-) Ale nesúhlasím s tým, že projekt je špatný. Naopak. Mal som tú česť byť v tomto type domu (na inej parcele!) a tá dispozícia je neuveriteľne dobrá. Originálna... Autentická. Má to centrálny "open space" a z neho sa odvíjajú ďalšie zóny a ďalšie funkcie. Celé to bolo natočené do prírody, boli priznané podhľady, dokonca svetlíky cez strechu... Išlo o autorský projekt, pôdorysne na 90% zhodný s týmto tu. Dobrý. ;-) Ale na inú parcelu...
Odpovedať
jedine, co mi na prvy pohlad zasadne prekaza, je vstup do práčovne z obyvacky a tiez vstup do domu cez obyvacku. ked oddychujes a cez izbu sa ti valia spoluziaci tvojich deti....... ;-) ...napriklad.
Odpovedať
@bosko547 par veci, ked uz cez obyvacku sa ide dalej dobre ale, spajza fakt velka, ta kupelna alebo práčovna alebo co to je tam sa nikto nikdy sprchovat nebude, nech je to pracovna a hotovo, kotolna neviem co tam mate ale mozno by som to dako prepojil aspon dverami a lespie vyuzil, ak je tam TC poracovna moze by spolu s nim. Osobne vyklenky nemusis, ano ide aj o vzhlad ale radej by som mal vacsiu obyvacku ako ten vyklenok. Satnik, male izby, mala jedalen s kuchynou a je oddelenie to uz je na tebe co potrebujes,..
Odpovedať
Nechapem preco to projektant nekresli v mierke na kompletku. Vtedy by ste si uvedomili, ze ten barak je neobyvatelny, pri tak velkom pocte izieb! To iste plati pri garazi, cele zle. Teraz mam auto o dlzke 5.5m a vasa garaz ma dlzku 5.7, pricom ta nakreslena bugatka si chrochni blahom od priestoru, ale vy nebudete moct ani pouzit dvere bez toho aby ste tam mali auto. Dvere 60cm !? To mam akoze cez ne chodit bokom?? Tak isto vsetok nakresleny nabytok, keby tie postele neboli kreslene pre hobitov (120cm!!!!) tak by ste to nikdy take nechceli ci??? Chcete tam mat vsetko a aj to dostanete, ale na nevhodnom pozemku a neobyvatelne izby. Na tak malom pozemku jedine poschodovy (pri potrebe tolko izieb), alebo iny pozemok, barak natiahnut XY o 3m, vyhodit vyklenok, natiahnut obyvacku a bude to dobre 8-)
Odpovedať
mne osobne sa paci, Kupelna bez okna vobec nie je problem kedze dnes sa da vsetko odvetrat. Paci sa mi aj to ze mate odelenu kuchynu od obyvacky, 2 kupelne co by mal byt dnes uz standart . nenechajte sa znechutit nazormi ludi ktorych predstava o dome sa lisi od vasej. Podla mna je to velmi prakticky rozlozene. Moj manzel by povedal ze vacsiu garaz iba :). ale to je vec nazoru a potreby. My mame dve auta a je super si v zime sadnut do nezamrznuteho auta a necistit skla ;).
Odpovedať
@petra7825 Milá Petra, ten pán tu asi projekt dal preto, aby sme mu povedali, resp. napísali svoje názory. To že sa nezhodnú s jeho predstavou, to je v pohode, on si zoberie z toho čo treba. To že sa v dnešnej dobe dá všetko odvetrať je síce pravda, ale prečo nemať na WC okno a v kúpelni? veď prirodzené svetlo je lepšie, či? Navyše odvetrať sa dá, ale pri práčovni - tam bude aj teplo a nebude sa vôbec vetrať. Okrem iného dve kúpelne to nie sú - lebo jedna je práčovňa a druhá je kúpelňa, dve sú tak WC - a to také pidi ako pre hobitov. V práčovni sa kúpať bude naozaj luxus. Treba si uvedomiť, že je to dom, ktorý sa dá navrhnúť tak aby vyhovoval, a aby mal aj hlavu a pätu. Nehovorím, že je to celé zle, nie je to môj štýl, nepáči sa mi to a ja by som takýto nezmysel nestaval, ale sú ľudia, ktorým to vyhovovať bude, to je ok. Hovorím len svoj názor a tak isto aj praktickú vec, keďže bývam v dome, kde sú aj okná na WC, práčovni, teda všade, kde sú miestnosti, tak okná máme, nebývame v paneláku predsa. To je rada, že keď sa chce tak sa dá, projekt sme prerábali celkom 18x, a okná sme chceli aj sme to dosiahli. Jednoducho je to šikovnosť projektanta, aby to vymyslel tak, aby to vyhovovalo dnešnej dobe.
Odpovedať
Profilova fotka
@bosko547 suhlasim s @leonardom, ale aj kvoli tomu, ze mam skoro podobny projekt :-D :-D :-D My sme garaz nakoniec nedavali sucast domu prave kvoli tomu, aby sme nemuseli posuvat dom dozadu. Neviem kde chcete mat zahradu, ale my ju mame vzadu a takto by sme mali kopec nevyuziteho miesta vpredu... Garaz nemusela byt na stavebnej ciare a tak sme ju posunuli este dopredu. Vytvorili sme tam 2 parkovacie miesta aj pred garazou a takto nam to pride prakticke. Samozrejme nespochybnujem vyhody vstavanej garaze, ale nie vzdy sa da vyhovet vsetkemu. My sme poschodovy dom nemohli mat - mame v rodine ludi na voziku, plus sa budeme mozno raz starat o rodicov, takze som chcela mat dom kde sa bude vediet kazdy dostat... Prikladam nas vykres, mame inak vyrieseny ten vstup do nocnej casti. Tiez keby som uz teraz robila komoru tak ju dam inac - ako som ti zakreslila do mojho podorysu. Riesili sme aj ten vstup do kuchyne, nam to vyslo takto - urcite by som to nedavala vchod cez TV ako to mas zakreslene ty. Radsej by som potom popresuvala nabytok. My mame vychod na terasu z kuchyne. No ak by si riesil inac garaz, tak sa ti to vsetko pekne posunie a bude to sediet idealne...aj ten vstup do kuchyne... My sme vsak potrebovali 4 izbu, plus kupelku, kt.v pripade potreby vieme prerobit na bezbarierovu... Tiez sme vsak este v poslednej chvili prerabali vstup do kupelne a WCka - vadilo mi, ze dvere sa dali vidiet z obyvky... A propo okna v kupelke a Wcku - sestra to tak ma a nadava - hlavne v zime. Tie okna sa vzdy zabudnu zavriet a ked ide do kupelky resp. Wcka tak tam ma zimu ako v ruskom filme :-D Takze teraz ich neotvara a len pusta ventilator... My mame kompromis, v jednej kupelke okno je, v druhej nie... Wcko mame len ventilator... Pozemok mame 30x30 a to tam je relativne vacsi dom, dvojgaraz a teraz sme si vymysleli este aj bazen... No nam ten kusok miesta co zostane uplne staci... Pestovat sme nic nechceli a okrasna zahrada bohato staci...
Odpovedať
Profilova fotka
@bosko547 maly velky dom
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka_21 veľmi pekný projekt máte. Teda už asi aj postavený, či? Ja som síce za to, aby bola garáž súčasťou domu ale nie každému takéto riešenie vyhovuje a je to v podstate jedno. Každý nech si spraví tak, ako uzná za vhodné. No veľmi sa mi páči ako ste sa s projektom vyhrali. Miestnosti sú dostatočne veľké a pomohlo tomu hlavne ich uloženie, takže pochvala :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vstavki kde sa momentalne nachadzame najdes tu, ale pomaly pred dokoncenim :-D http://www.modrastrecha.sk/blog/lenka... Dakujem, nuz staviame dom c.2 a tak sme sa snazili ako sa dalo. Mame co to uz odchytane, nie vsetko sa dalo zapracovat, ale snad tych 80% sme tam dostali. :-D Pre nas bola moznost postavime hned terasu, alebo garaz. Vyhrala terasa, na tej sme castejsie, ale nakoniec sa nam podarilo postavit aj tu garaz. Co viem tak vraj vstavana je drahsia, lebo m2 vyjde skoro tolko ako m2 domu a na to sme peniaze nemali. Urcite ked budem stavat dom c.3 tak bude aj vstavana garaz, ale v tom case nam uz bude stacit mensim domcek, takze vyjde miesto aj na to. Bol problem s umiestnenim vstavanej garaze, nechceli sme dom posuvat dozadu... ale nespochybnujem vyhody vstavanej garaze. Je to super ked je... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?