Pomôžete prosím s ukončením projektu?

Ahojte čím viac sa blížime k ukončeniu projektu tak tým viac detailov tam potrebujem doriešiť. Ak môžete tak mi prosím povedzte ako riešiť: 1,Vstupná hala do interiéru priečku nechať takto alebo ju dať zarovno, čiže viac dnu do interiéru / pôvodná verzia / 2, Ako najlepšie oddeliť dennú od nočnej časti /posuvné dvere, nechať trochu vysunutú priečku a dať posuvné dvere, chodba má šírku cca.140cm / nakoľko to trochu bude súvisieť aj s dvermi na DET.1 Mne sa najviac pozdáva verzia posuvných dverí. Ďakujem Vám
Odpovedať
1. zarovnať.. tak-či-tak ten priestor v chodbe nevyužijete, a ako úložný v zádverí môže dobre poslúžiť. 2. načo oddeľovať? takto sa tam vetrá a máte tam privedené denné svetlo. tú "vybehnutú" priečku netreba. nemá veľmi zmysel. ale ak by ste to veľmi chceli oddeliť, tak len niečím transparentným - sklenená stena napr.. alebo veľké posuvné dvere v púzdre. detská izba v pravo - zrušila by som tú skriňu na chodbe, dvere z pravej detskej izby by som posunula čo najviac doľava a zarovnala nosnú stenu pri kúpeľni a spálni. takto získate dve miestnosti obdĺžnikového rozmeru. Tá skriňa na chodbe nie je nutná - máte dosť veľký sklad /technickú miestnosť/. V kúpeľni by mohla byť veľká skriňa na uteráky a kozmetiku + šuflíky pod umývadlami. Odkladacieho priestoru získate takto viac v spálni aj v izbách. Kuchynská linka by mohla byť aj väčšia, ak by ste ju orientovali "zrkadlovo" po celej dĺžke nosnej steny. + získate veľký počet horných skriniek /alebo veľké skrine so vstavanými spotrebičmi a pod./ - tým, že nemáte komôrku, tak by som pouvažovala nad touto možnosťou. toť môj názor, moje postrehy :) ale je to v pohode projekt, logicky vyriešený.
Odpovedať
inak šírka chodby by stačila aj 1200 mm - to je tak akurát, keď prejdú dvaja oproti sebe. 1400 je už pohodlná chodba. možno by ste mohli zvážiť zúženie a pridať izbám nejaký ten m2 :)
Odpovedať
Profilova fotka
1. Zarovno 2. Dal by som dvere, je dobre kompletne oddelit dennu vast od nocnej.... Nemozes tie dvere otvarat do vonku?
Odpovedať
@madein1974 Ahoj ktoré dvere do vonku? Tú malú priečku v bode 2 som dal preč a dajú sa tam posuvné dvere, len akej výšky?
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ked das posuvne, budu take. Vysku ako vsetky ostatne. Preco by mali byt ine?
Odpovedať
@blackomt 1 zarovnat - chodba je zbytocne siroka - 120 uplne staci - mam taku a mozem tu skoro tancovat - ta skrina na chodbe je zbytocne - zarovnat to a posunut dvere ako bolo v prvom prispevku - tym padom by som mohol izby trochu zuzit a dat viac na obyvacku - 3,9 na sirku je malo
Odpovedať
Hello, ak môžem prispieť, ja by som ponechal na zváženie nasledovné: - spálňa je podľa mňa až zbytočne veľká. Môj názor je, že tam fakt nie je dôvod na takú plochu, skôr by som ten hluchý priestor oddelil priečkou a z chodby urobil dvere do vstupného šatníka, kde by tak mali pohodlne prístup všetci, teda aj decká z detských izieb. - chodba je naozaj veľmi veľká. Je to asi morbídne, ale môj dozor vždy vravieval, postavte to bezbariérovo a aby tade prešiel v prípade doopatrovania rodičov nejaký vozík, taká má byť široká chodba...na to je 1,40 veľa. - neviem ako to budeš mať orientované, ale ak bude terasové okno rovno oproti TV, aby Ti to nepražilo rovno do výhľadu. - na záver by som zvážil (ale to je vec vkusu) výmenu dvoch umývadiel za jedno dvojmývadlo s dvoma batériami (mne tie dve umývadlá prídu ako na ubytke alebo tak).
Odpovedať

Odpovedať
suhlas so vsetkymi pipomienkami opriklis vela atypov/vycnelkov 1. zarovnat - dvere posunut k u okraju viac - za dverami je potm dostatocny priestor aj na bbotnik, ktory potom nemusi zuzovat zavetrie/vstupnu chodbicku 2. posuvne dvere su fajn - nemusis pravidelne zatvarat, len ked potrebujes ten priestor oddelit skrina na chodbe zbytocna. mozes potom posunut dvere druhej detskej blizsie a zvacsit prie stor na buduci satnik - ten napad, co tu ldia uz dali, medzi detsku a spalnu, ktory nahradi aj tu skrinu na chodbe (na kabaty a spolocne veci), cez ktory kludne moze byt vchod do spalne (ale nemusi). Ak to bolo myslene ako priestor na pracovny kutik v spalni, je to zbytocne velke, plne postaci zostavajuci rozmer spalne, stol tam pohodlne vojde, kedze bude spalne uz bez skrin
Odpovedať
Profilova fotka
Pripomienky OK , ale ja by som tú skriňu v chodbe nechal, dokonca by som ju zväčšil doľava a postel v detskej izbe prehodil na inú stenu. Skriňa v chodbe je výborná vec , máme ju tiež. My dvere nemáme ani za zádverím a ani pri spacej časti. Vôbec nám nechýbajú. Kúpelňu by som spravil bez tých priečok ( jednu veľkú miestnosť) a chýba mi tam druhé vécko.( teda možno je v tej časti čo nieje vidieť).
Odpovedať
@blackomt mame velmi velmi podobne rieseny dom a tiez sme meditovali, ze kam dvere, ci len zadverie oddelit, alebo aj nocnu cast, alebo obyvacku... Nakoniec sme neoddelili ani len zadverie, aj ked v strope je vsetko prichystane na ram dveri - kedze mame sadrokarton na strope, museli sme ratat dopredu s tym ramom. Sme si vraveli, ze ved cas ukaze a cas ukazal, ze to nie je nutne. Jedine teraz by som mozno ocenila, ked k nam pribudol pes, tak mi uz parkrat napadlo, ze by bolo fajn mat tam dvere, ale tak pes nebude vzdy pojaseny , tak to nechame urcite bez dveri.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?