Pomooooc

Ahojte. 🙂 🙂 Máme vyhliadnutú jednu nehnuteľnosť Jedna sa o novostavbu rodinného domu v stave holodom.Majitel od nás chce 25 000 €dopredu ,že nám ten dom dokončí na kľúč.Zdá sa tento postup správny???Osetrime to samozrejme aj zmluvou o budúcej zmluve.Stretli ste sa s niečím takým???
Odpovedať
@ucholacik zdravim a ten dom bude váš kedy ked ten pan ho dokončí alebo dom kúpite v stave holodom a potom to date jemu dorobit?
Odpovedať
@peterklimpl ten dom bude náš keď ho dokončí.
Odpovedať
@ucholacik Povedz mu, že keď ho dokončí, tak mu dáte peniaze a podpíšete kúpnu zmluvu. Také sľubotechny tu už boli. Zmluva o budúcej zmluve je len zdrap papiera.
Odpovedať
jj kupte ten dom najprv. a dokoncenie vsm moze urobit hocikto
Odpovedať
@chrobak7 povedal,že za tie peniaze čo my mu dáme tak on ho dokončí dom do stavu na kľúč.Nevieme či máme na to pristúpiť alebo nie.My ho aj poznáme je to manželov kamarát.Ja viem teraz môže byť kamarát a neskôr odrbať.
Odpovedať
@stefan222 A dajú nám hypotéku na holodom...?????Bude to možné????
Odpovedať
@ucholacik davaju hypoteku aj na hrubu stavbu. len sa ukludnite a tieto otazky smerujte na banku a nie modru strechu
Odpovedať
@ucholacik Ty si fakt taký naivný? A akú záruku ti dáva predávajúci? Popíš presnejšie tú transakciu. Ako to chcete kupovať? Tých 25 tisíc je za dokončenie. A čo zvyšok? Ako máš ten zaplatiť? Kúp holodom, prepíš si ho na seba a nech ti ho potom dokončí. A budeš mu platiť vždy za nejakú realizovanú etapu, napr. montáž dverí, montáž linky, položenie podlahy a pod. Nie dopredu mu dať 25 tisíc!!!!
Odpovedať
@chrobak7 V Tom dome je nachystané na kúrenie.To znamená že zvyšok má dokončiť on predávajúci.No 25 000 eur by sme mu dali on nám dom dokončí odpočíta sa to od celkovej sumy čiže 135 000-25 000 a na tych 110 000 eur si berieme hypo
Odpovedať
My sme platili 10 000€ zalohu za holodom, mali sme zmluvu o buducej kupnej zmluve. Na dokoncovacie prace sme neplatili ziadnu zalohu, majitel dokoncil, vsetko sme skontrolovali a az tak platili. Ja by som na vasom mieste najprv riesila kupu holodomu a potom dokoncovanie
Odpovedať
@ucholacik no a je realne ze to dokoncenoe bude stat 25t nevirm ale ja osobne aspon ten dom by som kupil a potom riešil dokoncene
Odpovedať
@peterklimpl však práve to človek nevie .Preto sa radšej pýtam ako sa oklamať.Zda sa mi to neštandardné pytat od nas peniaze na dokončenie.Vsak má ten dom dokončiť on a potom nech ho preda.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ucholacik Zaplat mu tych 110t, cez banku, a najdi si ineho co to dokonci. Potom sa nam ozvi ze ako...
Odpovedať
@ucholacik z posledneho prispevku co si pisala, ti musi byt jasne, preco to tak robi. Dosiel cash.
Odpovedať
@dent áno on sa tým ani netají ,že to potrebuje na dokončenie lebo jemu cash došla.
Odpovedať
@ucholacik ok.a teraz si pomysli na to ze mu zapltis tych 25 a on to nedokonci?ani o rok, ani o 2.aku mas zaruku?- ziadnu.nemas dom,iba zmluvu, s ktorou mozes behat po sudoch najblizssich cca 12 rokov. Take su totiz cakacky..kludne si to zisti.
Odpovedať
Je uplne normalne ze si pyta dopredu zalohu na dokoncenie domu. My ideme stavat a vsetky etapy idu na zalohy. Treba podpisat zmluvu, dat tam zmluvnu pokutu pripadne. Ved nejdete kupovat hotovy dom ale chcete aby vam ho niekto dokoncil. Uplne standartny postup je toto podla mna.
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som si najprv zistil či dajú hypo v takej výške. Ak áno tak by som kúpil dom a potom to dal spraviť inému alebo si to spravil sám. Známi neznámi obchod je len obchod. :-) a to že mu došiel cash je len jeho problém nie váš. ;-)
Odpovedať
@malase85 len s tym rozdielom ze ten dom je uz tvoj ked sa dokoncuje.ona k tomu domu nema ziaden pravny vztah, dokoncuje prakticky cudzi dom. Majitel dokonci dom za jej peniaze, a moze ho hned ten den predat komukolvek.
Odpovedať
@malase85 On nepýta zálohu, on pýta celú sumu na dokončenie domu!! A @ucholacik ten dom ani nevlastní, ani len ten pozemok pod ním. Ona mu dá celých 25 tisíc a čo potom? Ako dobre napísal @dent, čo ak ten dom nedokončí? Kúpi ho taký nedokončený? Ak jej ho vôbec predá! Ja som tiež platil výstavbu domu na etapy. Občas som dal aj zálohu na materiál. Ale stavba bola od začiatku moja, aj pozemok. Ak niečo postavili, tak to vyfaktúrovali a to som zaplatil. Nie dopredu tak vysokú sumu za cudzie.
Odpovedať
@ucholacik a určite ste jediný, s ktorými sa takto dohodne?
Odpovedať
Ako hovorí Norika Mojsejová, ľudia nenechajte sa ojeba* haha :)
Odpovedať
Dom si kúp v takom štádiu ako je teraz. Až potom budeš vopred dávať zálohu na materiál, po zrealizovaní určitej práce ju zaplatíš, opäť dáš ďalšiu zálohu na materiál atď... . Ale určite nie celých 25tis vopred a už vôbec nie, ak ten dom nie je tvoj.
Odpovedať
Nemyslím si, že je to dobrý nápad. Dať niekomu len tak 25.000,- € a nič nemať a kto vie, kedy to vôbec dokončí, ak vôbec. Potom možno bude pýtať zas. Navyše mi nedáva zmysel, prečo to chce dokončiť a pritom pýtať za to ešte aj peniaze. Teda z pohľadu kupujúceho. Veď nech to predá teraz a vy si to dorobíte podľa Vašich predstáv. V čom je vlastne problém? V oboch prípadoch tie peniaze zaplatíte, ale takto, keď kúpite dom teraz, máte aspoň istotu, že môžete bývať hneď ako sa rozhodnete a nemusíte na nič čakať. Máte istotu toho, že sa použijú normálne materiály na dokončenie, nemusíte sa báť, či Vás náhodou niekto neoklamal. možno tých 25.000 použije na to dokončenie, možno použije len 10.000 a zamaskuje to. Kamarát nekamarát. Dom nie je lacná záležitosť a budeme v ňom bývať asi pekných pár rokov.
Odpovedať
Ďakujem za všetky vaše cenné rady.Velmi nám to pomohlo.Tak sme sa rozhodli ,že do toho nepôjdeme.Je tam asi viacej mínusov ako plusov.Tak sen o domčeku sa rozplynul ..ale hľadáme ďalej 😀
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?