Pomoooc pri navrhu kupelne ☺️ Ako by ste to riesili vy?

Chcem sa spytat ako by ste poriesili tuto kupelnu. Na navrhu chyba este toaleta. Chceli sme sprchac po celej dlzke steny no neviem kam dat wc aby nebolo Hned oproti dveram. Poradte prosim. Dakujem
Odpovedať
Najidealnejsie miesto pre wc by bolo za dverami...na ukor toho sirokeho sprchaca.Osobne by som neriesil taky siroky sprchac-nema vyznam,casto sa tam dvaja nedudete sprchovat a ked aj je lepsie sa k sebe pritisnut v mensom :-D Tiez som strasne chcel sprchac aj vanu...aj ich mam...vo vani mame postaveny susiak na pradlo-za 5rokov sme ju pouzili na kupanie 10x...uz by som ju asi nedaval keby ze nemam miesta nazvys
Odpovedať
a nedá sa dať vaňa kde sú umývadla a tam kde je vaňa wc+ iba 1 umývadlo?
Odpovedať
Profilova fotka
napis rozmery miestnosti, resp. vzdialenost od dveri na jednu a druhu stranu... aj to, ake velke je okno a ako vysoke..
Odpovedať
zriekla by som sa toho megalomanskeho sprchaca a supla wc za dvere.
Odpovedať
Zdravím tak tento problém mám aj ja sk viete prosím poraďte má tam byt vaňa wc sprchac a ešte samozrejme umývadlo
Odpovedať
@pemo83 za dvere wc a menší sprchač dobre by bolo dať tu rozmer kupelky
Odpovedať
Profilova fotka
@pemo83 moj nazor je taky, ze ten sprchac je fakt zbytocne velky (ja mam 900x1300 a kludne by mohol byt aj mensi). ak to este nemate vymurovane, zvazil by som mozno posunut okno niekam do strany, ale to si premyslite. ja som to skusil nakreslit, rozmery som odhadol na 2x4m (kedze plochu mate cca 8m2). ja by som to spravil asi takto, pripadne vymenil poziciu vane a sprchaca s wc. da sa s tym pohrat.. :) dvojumyvadlo sirky 1200mm je dost natesno. lepsie su dve samostatne umyvadla dalej od seba, ked uz. alebo dat jedno vacsie. je otazne, ci ozaj dve umyvadla tam budete potrebovat. tak uz sa len mudro rozhodni. :)
Odpovedať
a nebolo by najlahsie pohnut hlavne s dverami ???
Odpovedať
@milanko18 umyvadlo pod oknom. Kde das zrkadlo?
Odpovedať
@pemo83 mne osobne sa velmi paci aj riesenie, kedy je v sprchovom kute aj vana .. .neviem ci chapes, ale bolo by to fajn riesenie pre vas, ostal by zachovany veeeliky sprchac a bolo by miesto aj na vanu, len by to chcelo posunut dvere trosku dolu a otocit ich otvaranie asi aj ..
Odpovedať
Profilova fotka
V prvom rade si nakreslite kupelnu na stvorcekovy papier v mierke aj s oknom. Potom si vyznacte odpady, hlavne s posunom odpadu na wc byva problem koli potrebnemu sklonu. Potom si v mierke vystrihnite z papiera vanu, sprchac, wc a umyvadlo a skuste rozmiestnit v podoryse. Alebo si to v rozmeroch nakreslite v nejakom programe, daju sa najst aj bezplatne. Bez zakreslenia odpadu na wc sa tazko radi. Velakrat az po nakresleni v mierke zistite, ze poziadavky narvat vsetko do kupelne je nemozne. Pripadne treba vymysliet riesenie na mieru, ktore sa samozrejme predrazuje.
Odpovedať
@pemo83 varianta : Vana presne pod okno cize stred steny oproti dveram, sprchac ostava zachovany ako je na povodnom navrhu, tam kde je na foto odtok vane by bolo wc a kde je na obr radiator by bolo dvojumyvadlo. a miesto dvojumyvadla radiator rebrikovy... maly bleskovy nacmaranec , hm ? dvere do sprchaca variabilne, alebo aj ziadne, ak by boli dala by som ich ku stene a otvaranie samozrejme dnu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@pemo83 záchod a umývadla by som dal tam kde ty máš teraz sprchový kút, vaňu by som nechal tam kde máš, možno trochu posunul a tam kde máš umývadla by som dal sprchový kút. ak sa ti to teda rozmerovo takto zmestí.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 ved som napisal, ze podla moznosti posunut okno.. prip zvazit, ci ozaj treba dvojumyvadlo.. :) vacsina ludi si spravi velku kupelnu ako normalna izba (tato zrovna nie) a chce tam mat vsetko. ja mam dve mensie kupelne, kazda asi 6m2, v jednej mam vanu a 2 umyvadla (pouziva sa ozaj iba jedno) a v druhej mam sprchac a umyvadlo. mozno raz casom zacneme pouzivat obe umyvadla (pri vani) ale zatial to tak nie je.. a tiez mam take okno ako je tu kreslene, sirka 1500mm. akurat wc mam pod oknom,takmer oproti dveram a nie je to ziaden problem. ide o to, aby dotycna mala okrem tejto kupelne aj samostatny zachod a nie iba tento jeden.
Odpovedať
Dorali toto riesenie nam tiez napadlo len po dlzje sprchaca sme chceli dat stenu zo skla na konci otvor bez dveri. Neviem ako by to vyzeralo natlacene uplne k vani. Projektant nam to navrhol teraz takto ... Len ten mur neviem ci je zrovna idealne riesenie🤔. Nakonec sme sa rozhodli len pre jedno umyvadlo...
Odpovedať
Rozmer kupelne je cca 2,14x3,75.
Odpovedať
Este som rozmyslala posunut okno co najblizsie nad vanu a medzi vanu a sprchac umyvadlo a wc nech ostane bez murika na tej strane ako v plane....co poviete?
Odpovedať
@pemo83 ved cela ta stena by bola zo skla stale a na konci bez dveri. skusim najst nejaky podobny obrazok ...
Odpovedať
volnestojaca vedla alebo spojene so sprchaco. uplna pohoda podla mna.
Odpovedať
Profilova fotka
@pemo83 2m dlhy sprchac je zbytocny.. jedine ak mate v rodine niekoho invalida a potrebujete ho sprchovat.. vana je tiez velka. realne ti dlzka 1,7 az 1,8m uplne staci. tam je kreslena hadam 2m dlha vana. (nechcem potom vidiet ucty za vodu :P) ked uz vana bude otocena tak ci onak, nezabudni na primurovku, bud na dlhsej strane vani alebo na kratsej, aby bolo si kam odlozit aspon mydlo a sampon. mne to moj "sikovny" architekt ani projektant nenakreslili ani nepovedali, musel som to riesit za chodu a robit upravy. je dobre na detaily mysliet vopred. drzim palce. :)
Odpovedať
@milanko18 vies ty co vsetko sa da robit v sprchaci, vo vani.... Vsak popust uzdu fantaziii... Napriklad osprchovat bicykel... ;-)
Odpovedať
Dorali dakujem za fotky tak je to naozaj pekne...len som nevedela ze to sklo sa da na mieru urobit. Ja som nasla taketo foto takto by sa mi to pacilo. Milanko18 tu primurovku tam davat nebudem chcela by som vstavanu policku do muru nad vanu 😊
Odpovedať

Odpovedať
@pemo83 ano dobry obrazok si nasla, a naozaj to dobre vyzera, pekne vzdusne :-) kludne chod do toho :-) a pri tomto rueseni by si sa ani nemusela vzdavat toho dvojumyvadla ;-)
Odpovedať
Dakujem Vam vsetkym za rady 🤗🤗🤗
Odpovedať
Profilova fotka
@pemo83 máš super štýl, smelo do toho ;-) :-)
Odpovedať
@pemo83 tesime sa na vysledok! :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?