Pomoc - zly projektant

Prosim vas o pomoc ci mate niekto skusenost....Znama mi odporucila projektanta ktory im projektoval dom, no ten nas projekt je sufosovany odfklaknuty. Uz na zaciatku doslo k zasadnym chybam ktore si nevsimol - jednu miestnost zle oznacil a vobec nezapisal jej vymeru. Teraz nam chyba vymera materialu, co malo byt sucastu projektu no nemame to. Bez toho nam stavebne firmy nevedia dat cenovu ponuku. Obavam sa kolko este chyb najdeme po nom..Mame pocit ze sa nam uz vyhyba kedze zaplatene dostal....Da sa s tym nieco robit? ako ho prinutit to dorobit? Nieco predsa musi byt ved je pod tym projektom podpisany ako zodpovedna osoba. Vdaka za kazdu radu
Odpovedať
@lusynqa pytas sa ako ho do niecoho nutit a pritom mas len pocit, ze sa vyhyba?
Odpovedať
Profilova fotka
@lusynqa ja by som ho prenasledovala vsetkymi moznymi sposobmi, email, sms, telefon, doporuceny list....keby nezabralo, tak advokat, ale mna maju vsetci "radi" ked ma vidia na stavebnom vo dverach uz prevracaju ocami :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@lusynqa Trochu silné slová, nie....? "Sfušovaný"... "odfláknutý"... Tak taký dom potom ale nestavajte, ak je sfušovaný. Alebo len preto je "sfušovaný", že zabudol dopísať 1 miestnosť....? Nám sa geodeti sekli pri vytyčovaní stavby na šírku o 40 cm (omylom pri kótovaní pripočítali aj zateplenie). Základovú dosku sme urobili, múry vytiahli a zrazu nám chýbali tehly.... Bola to chyba - nedôslednosť. Ak by boli 40 cm ubrali, mám problém so skriňami resp. posteľami. Zato ale nepoviem, že ten dom je "dofušovaný". Pritlačte na projektanta, nech to dá do poriadku.
Odpovedať
@leonardom nie za to ze zabudol dopisat jednu miestnost....ale chybaju v tom projekte veci ktore tam mali byt a bohvie co je este zlekedze sa do toho nevyzname...ja som ziadala radu a nie odsudzovanie...akym sposobom ho prinutit...ci uz nejakou SOI a nie pocuvat taketo poznamky...
Odpovedať
Profilova fotka
@lusynqa Veď som poradil: Pritlačte na projektanta. Po dobrom - po zlom. A čo také Vám ešte chýba...? Lebo Pozor! Treba rozlišovať medzi projektom pre stavebné povolenie a projektom realizačným. Ľudia si z finančných dôvodov dávajú robiť len ten prvý a tam veru kopec detailov absentuje.
Odpovedať
@lusynqa ako vies, ze chybaju v projekte veci ktore tam mali byt? Na com vsetkom ste sa dopredu dohodli? Mate zmluvu, alebo maily alebo akykolvek doklad, kde to mate pisomne dohodnute, alebo islo len o ustnu dohodu? Ak chyba projektu nieco co tam ma byt, ziadaje aby to doplnil, ale ako to vo vela pripadoch byva, problem je v tom, ze uz dostal za projekt zaplatene. Otazka je tiez, ze preco ste taky zly projekt prebrali. Ale to ze niekto v projekte iste veci ma a iny nie, zalezi len a len na dohode s projektantom. Cim je projekt podrobnejsi, tym viac veci obsahuje a tym je aj drahsi. Viem si predstavit, ze jednoduchy projekt pre stavebne povolenie (preto aby urad vadal stavebne povolenie) toho vela podstatneho neobsahuje, ak sa k tomu prida potreba projekt rychlo urobit a zbavit sa ho (mozno aj za nizku cenu), tak to moze dopadnut velmi zle a tam by sa asi lahko dalo hovorit aj o sfusovani a odflaknuti. Bez toho aby ktokolvek ten projekt videl sa neda vyjadrit ci je dobre alebo zle spracovany a na akej urovni je. Mas moznost ho zverejnit a mozno sa ti niekto kto tomu rozumie (statusov PRO je tu mnoho) aj bude vediet vyjadrit a poradit ti. Ak by si to chcela riesit oficialnou cestou, tak jedine cez sudneho znalca. Najst nejakeho, dat mu projekt a on ti spracuje ci je projekt ok alebo nie. Otazka ci nebude cena za sudneho znalca vyssia ako si zaplatila za projekt. Tak by bolo este predtym vhodne sa poradit s inym nezavislym projektantom.
Odpovedať
No vo vlastnom zaujme by mali ludia podpisovat pred vyhotovenim projektu zmluvu o dielo, cize tam maju mat presne zadefinovane co maju mat dodane v akom stupni projektu. Ak to projektant nedodrzi nezaplatim.. ak vam vyslovene nedodal nieco co vam treba k stavebnemu povoleniu alebo realizaciu stavby, treba na neho zniest staznost na komoru inzinierov/architektov. Ta si presetri ake projekty robi a ci ich "nefusuje". Ak si chcete byt isty kavlitou projektu dajte si ho skontrolovat inemu projektantovi, resp cloveku, ktory robi v obore a vyzna sa. Zaplatit si dvojhodinovu konzultaciu sa oplati ak si clovek nie je isty.
Odpovedať
@lusynqa stavebne firmy, ktore Vam nevedia dat CP bez vykaz-vymer treba nahradit schopnejsimi. My dostavame podklady na nacenenie bez V-V v 95% pripadoch, zvysnych 5 sa aj tak nezhoduje s realitou.
Odpovedať
Dakujem kazdemu za rady, skusime to nejako poriesit uvidime ako to pojde.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?