Pomoc s projektom - wc s oknom

Potreboval by som vaše mozgové závity na vyriešenie samostatného WC tak aby malo okno, no možno inak ako je v pôdoryse. Prípadne ak vás niečo napadne ešte iné ohľadom projektu.
Odpovedať
Paci sa mi vstup otvarania dveri smerom von, mne to doma nepreslo :/. Ja by som pri praci v kuchyni chcela mat vyhlad z okna. Takto je to mozno asi iba z ostrovceka, a vadilo by mi mat za chrbtom pohyb. pri rozlozeni kuchynskej linky, citila by som sa odstrcena :-). V kupelni s wc mozno este bidet. A samostatne WC: dvere by som vymenila na stenu kde je teraz umyvadielko a to dala na stenu ako je vana, Je sice nepravdepodobne, ze niekto z chodby akurat vidi cez dvojo otvorenych dveri sedatko, ale zda sa mi to take "harmonickejsie" :-).
Odpovedať
Jo a este som chcela, ze zo spajze dvere zasuvacie, take na kolajnicke - setria priestor.
Odpovedať
@ezbrane tak z dispozicneho hladiska sa mi nepaci ze kupelna alebo aspon wc s umyvadlom je dost daleko od hlavneho vchodu teda ked pride niekto bude tam chodit cez kuchynu a chodbu ale budiz a potom ist do samostatneho wc cez kotolnu... asi by som nechcela a uz vobec nie keby mali byt v dome male deti ktore sa dostanu do tzv technickej miestnosti s kotlom ... chcelo by to celkovo vstup priamo z chodby a ked beriem hladisko tzb urcite by som otocila zariadenie v hlavnej kupelni tak ze by boli obe wc blizsie pri sebe aby sa napojili na jedno zvodne kanalizacne potrubie asi by sa tym usetrili nejake peniazky
Odpovedať
@maya170 píšeš,že v kúpelni možno bidet,ja by som 2in1 ušetrený priestor. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Možno by som zmenšila technickú miestnosť o hĺbku zabudovaných skríň a vstup do wc by som posunula a sprístupnila z takto vzniknutej širšej chodby. Za dverami WC možno by som celú nočnú časť uzavrela posuvnými dverami. Hlavne mi vadí tá zasunutá predsieň a oproti ....krb? Najkrajšiu časť domu predeľuješ takýmto spôsobom? nechceš sedieť pred krbom? Určite by som komín posunula do rohu izby 1.12 a tým krb sa dostane bližšie k sedačke. Závetrie by som zrušila, predsieň by sa dostala tým pádom miesto závetria a vstup by som zakryla ináč -možno vikierom na stĺpoch, atď.
Odpovedať
@ezbrane Rozmyslam, kam das jedalensky stol, nejak nan nevidim miesto. Nepaci sa mi to zadverie, okrem toho, ze je fakt male, tak pre mna nevhodne situovane. Ja by som asi zmensila tu kupelnu a cele to tam prerobila, tak aby vyslo - bud dve mensie kupelne, alebo teda jedna vacsia, ale aj samostatne WC lepsie riesene.
Odpovedať
Ďakujem za nápady. Takže, zabudol som napísať, že rozmiestnenie kúpelne je ešte len tak, samozrejme aj komín s pieckou bude na ľavej strane ako to uviedla projexin. Nebude krb ale nejaká piecka. To WC. vyriešime asi tak, že kúpelnu skrátime o 15 cm. WC dostane samostatnú miestnosť s dverami do chodby. A tým rozšírim samostatnú technickú miestnosť o 15, šírka tak bude cca 140 cm. Ešte by možno nebolo zlé posunúť tú stenu ako písala projexin cca o 30 cm do hĺbky, možno to trošku tú chodbu "oživí". Kuchyňa nebude malá, má cez 20 štvorcov, umiestni sa tak, že v pohode sa tam umiestni aj stôl pre 6 ľudí. Zádverie, naschvál chceme aby predelilo miestnosti, Teraz bývame tak že kuchyňa je spojená s obývačkou ako väčšina bungalovov ale manželka už tak nechce, chce to takto čiastočne oddelene. Absolútne mi nevadí že na WC prejdem 4 metre od vchodu alebo v lete cez terasu. Býval 25 rokov v dome kde sme chodili na WC na poschodie a nikoho ani len nenapadlo o tom uvažovať, že prečo. U mňa je absolútne neprípustné mať WC hneď vedľa kuchyne, resp. obývačky, žiadna návšteva potom na také wc nepôjde. Nikto ani vy ani my nestávame dom pre návštevy, návštev je cca 10 do roka, takže.... Inak ten dom vôbec nie je veľký, takže nejaké dlhé prechody tam nie sú. To zádverie sa možno ešte zväčší, urobím tom potom ako bude stáť hrubá stavba a budú sa murovať tieto nenosné priečky, takže podľa toho. Na projekte ešte zateplenie 12cm, ale bude viac, takže ešte pouvažujeme s projektantom či to dať do roviny a dať striešku pred vchod. uvidíme. Ozaj dakujem za vaše nápady, a ak by sa chcelo niekomu ešte niečo dodať tak budeme radi...
Odpovedať
trochu som to upravil, skúste dať tip ešte na tú kúpelnu, to rozmiestnenie, aby tam bolo umývadlo, sprchový kút so stenou/sklom/sklobetónom a vana, prípadne aj rohová. dík Kúpelna z pôvodného projektu je užšia o 15 cm, ktoré som pridal do technickej miestnosti. Ten nábytok v iných miestnostiach je tiež len proforma, dôležité sú kupelna , wc a technická. Ešte by ma zaujímalo, do špajzičky by asi stačil vetráčik, aké typy máte? alebo nechám okno?
Odpovedať
Vyberací otvor komína v detskej izbe určite nie.
Odpovedať
Profilova fotka
mohol by si ten záchod aj techn. miestnosť skrátiť smerom dnu a urobiť zárez cca.1,0 m hĺbky do obvodovej steny. Mal by si východ von z techn.miestn. a pod strechou by si mohol mať miesto pre sušenie prádla. Aj záchod by sa skrátil, aj by tam zostalo vetranie.
Odpovedať
Poprosil by som vás o názor, do špajzičky (miestnosť 1.05) dať okno ako je v projekte? alebo iba vetráčik. Regály budú iba po ľavej a pravej strane. rozmer je cca 1 x 2 metre.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?