Pomoc pri projekte

Chcela by som poradiť ohľadom projektu domu. Dávala som to už aj do fotoblogu, dosť veľa mi tam poradili, ale ešte by som prijala viac názorov a nápadov. Dom by mal byť 9x9. Zádverie 2,6x1,6 m ; kuchyňa 3x3,9 m ; obývačka 5x4 m; pracovňa 3x 3,1 m, schodište široké 1,8 m. Izby musia byť orientované tak ako na 1. obrázku, keďže pod kuchyňou a kúpelňou bude kotolňa na tuhé palivo. Čo by sa dalo ešte vylepšiť, ako čo najviac využiť priestor. Ešte som rozmýšľala, či by sa nejak nedalo zmeniť schodište, len neviem ako. Vďaka za každý postreh a každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviemmna akom teréne (svah rovina) je váš dom a či by sa dal rozšíriť s ohľadom na terén.Nesedí mi tam tá pivnica je to najdrahšia časť stavby.Ak je to možné radšej väčší dom alebo pristaviť k domu jednu miestnosť.
Odpovedať
@antonmesaros no najprv mala byt ta kotolna "v dome", ale kedze pozemok ma presne pod kuchynou svah, tak sme dostali radu, ze by bolo dobre dat kotolnu tam a vyuzit ten svah. Vedeli by ste mi povedat o kolko sa predrazi stavba, ak je tam pivnica?
Odpovedať
Profilova fotka
Vanu na prizemi bude niekto pouzivat? Mate kipelnu aj na poschodi?
Odpovedať
@madein1974 ano, kupelna bude aj na poschodi. Vanu tam chce mm, ale bude taka kratsia.
Odpovedať
Urob si vychod na terasu aj z kuchyne,nachodis sa cele leto s jedlom a pitim a riadom okolo toho murika s TV. Vana sa hore nezmesti? Dal by sa vstup rozsirit, je tam malo odkladacieho miesta, do 1,5m skrine das vsetky kabaty,mikiny,topanky,cizmy.......?
Odpovedať
Profilova fotka
@katkale ak je aj hore vana, dolnu treba zrusit a ziskas viac odkladacieho priestoru tak ako pise @atlaska
Odpovedať
@atlaska @madein1974 áno, vaňa bude aj hore. A hore bude aj šatník, takže o odkladací priestor núdza nebude, ale vďaka za postreh. Teraz máme pri vstupe vstavanu skriňu, ktora je široká asi 1,5 m a hlbku ma nejakych 40 cm, takže pre mňa tam už je teraz veeeľa odkladacieho priestoru :-D Ale nie, presne preto som chcela aj názory niekoho, kto už v dome býva, lebo oproti nášmu dvojizbáku je všetko lepšie...
Odpovedať
Rataj co das do takej skrine a to budes oteplovacky deti nosit hore do stanika a ked budu chciet vybehnut do snehu von tak pojdes hore po ne? dalej rukavice,ciapky, prilby.....dazdnik, kremy na topanky, vo vstupnom satniku mame okuliare, puzdra, prfem,lak na vlasy, hrebene, deka kopu siltoviek, korcule v lete,prilby na biky...... Dve vane niesu zbytocnost? Budete ich naraz pouzivat?
Odpovedať
Profilova fotka
@katkale a prečo musia byť prave takto izby? lebo tu kupelnu by som prehodila s predsienou. Ak to je iba pre teplu vodu,aby bola kupelna čo najblyžšie ku kotlu, tak ten kusok vela nespravi. vyzeralo by to o vela lepšie bez všeliakych zakrut. ;-)
Odpovedať
@atlaska tu vanu musim prekonzultovat s mm. Ja som bola od zaciatku proti nej, vravela som mu, ze staci sprchac. A vidim, ze viaceri tu zdielate moj nazor, takze mu ju zrusim :-D Este nie som nejak "stotoznena" s tymi schodami. Ked ich dam takto ako na obrazku, bude vedla pracovne pod schodami nevyuzity priestor. A ked ich dam opacne, uz sa bude na schody vchadzat z obyvacky. Neviem, ci ich tam nechat, alebo niekam presunut. :-|
Odpovedať
@mariasola no aj kvoli kotlu, aj kvoli odpadom. je jednoduchsie ked budu v pivnici.
Odpovedať
Profilova fotka
@katkale schody su ok tak ako su akurat by som zrusil tu priecku od chodby- od vstupu a dal len zabradlie. Opticky to pekne tu chodbu zvacsi. Vanu by som zrusil. Tiez si myslim ze by bolo lepsie vymenit kupelnu so zadverim. A idkladacieho priestoru neni nikdy dost. My mame pri vchode satnik cca 2m na vesanie kde su nase bundy a vesanie pre hosti a oproti 2m police na topanky. Vsetko plne, dake bundy mame aj inde. A to sme len dvaja....
Odpovedať
Článok sa načítava...
schody z obyvacky nieee-hluk sa bude tahat na poschodie,budes rusit deti vecer, budu pocut kazde slovo co rehodis s mm ci navstevou.
Odpovedať
Profilova fotka
@katkale ale ja nehovorím aby si zrušila pivnicu :-) iba aby si prehodila kupelnu a predsien, ale samozrejme je to na tebe, inak tie odpady stoja minimum. aj ten nevyužitý priestor by sa tým pádom využil.schody by sa o kusok posunuli ku vchodovým dveram a do pivnice by sa išlo presne pod schodami. a mohla by si napr. zväčšiť pracovnu. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
taký menší náčrt ako to myslím ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katkale ten dom čo som nakreslila ma 9x9 m, ale su tam tenke obvodove steny iba 20cm tak vnutorný priestor bude o niečo menší ako je na obrázku. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katkale @mariasola ma dobry napad
Odpovedať
@mariasola urcite nad tym budem uvazovat, viackrat som to takto chcela vymenit, len stale som myslela na tie odpady. A pivnica bude len pod kuchynou a nie pod celou polovicou, takze vchod tam bude len zvonku.
Odpovedať
Profilova fotka
važne odpady su lacne a aj rozvody vody vela nestoja. meter kanalizačnej rury 125mm stoji niečo cez tri eura http://www.vodoshop.sk/potrubne-syste... pouvažuj nad tým priestor bude lepšie využitý. ;-) inak za tie nevyužite m2 tiež platiš a nie malo.
Odpovedať
Profilova fotka
@katkale tak ak sa tade nepojde do pivnice, tak možeš mať pod nimi komoru alebo sklad ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Cena záleží od x faktorov.cca o 70% drahšie ako prízemie.
Odpovedať
@mariasola čo to máte za program?
Odpovedať
@mariasola taaakže prekonzultované s manželom- kupelňu a zádverie vymeníme. Vďaka za inšpiráciu. A priestor pod schodami využijeme na sklad. Len ešte musím nejak doriešiť komoru, musím ju niekde umiestniť, lebo ju v dome chcem.
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 navrhinterieru.sk :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katkale super, že ste sa tak rozhodli :-). som velmi rada, že vam to pomohlo. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@katkale tak tu su tie dve variacie ;-) su tam napisane aj presne rozmery miestností. tenke priečky su 10 cm, nosne 25cm a obvodove 50cm. :-) v prvej variacií by musel byť asi nosný preklad nad schody
Odpovedať
tak nieco sme zas upravili.... zadverie sme sa zhodli, ze nam staci mensie a kupelna bude aj dole s vanou. Mm rad opravuje auta, tak nech nemusi chodit spinavy cez cely dom a osprchuje sa dole v kupelni.
Odpovedať
Profilova fotka
@katkale može byť :-). zádverie podla mna uplne stačí. je dosť velké. oveľa lepšie ako tvoj prvý návrh. možno by sa mi viac páčilo keby bolo zádverie prehodené so špajzou, ale z praktického hladiska je zase lepšie, ked je pri kuchyni. alebo by aj stačilo keby si dala vchodové a tie druhé dvere čo su v predsieni čo najviac ku špajze a otváranie tých druhých (nie vchodových) opačne a skrine by boli na tej strane pri kupelni aby si nevchádzala do schodov ;-) .
Odpovedať
@mariasola dvere este doladime ;-) ale aj mne sa tento navrh paci, vdaka tebe ;-) ten prvy som aj preto tu dala, lebo mi na nom stale nieco "nesedelo". Tento tyzdem chceme ist za projektantom x-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?