Pomoc pri dispozícii kuchyne

Vedeli by ste sem hodiť svoje nápady, postrehy a pripomienky k tomu ako by mala vyzerať táto kuchyňa? Len tá časť v zelenom ráme. Nie je to celkom ono... ale nevieme celkom ako to uchopiť. Jedine sporák chceme na pôvodnom mieste, ale ostatné je akési nedomyslené. Ani ten drez tam akosi neni dobre... Vďaka za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Stol bude umiestneny/koncit kde? Dvere do spajze nebudu zabudovane v linke? Varnu dosku chcete na ostrove, ci pri stene? Drez chcete na ostrove/pod oknom/pri stene? Umyvacka 45/60 ? Chladnicka musi byt tam kde je zakreslena? Vstavana ? Barove stolicky? Rura vo vyske ci pod doskou?
Odpovedať
Dvere do spajze zabudovat do linky, varnu dosku na ostrov, drez pod okno, kde je dres dat vstavanu chladnicku, ruru vstavanu, umyvacku pod dres. Stol otocit o 180°C.
Odpovedať
Profilova fotka
@exponent presne tak nejak by som si to predstavovala aj ja. uloženie umývadla a varnej dosky, je podľa mňa veľmi zlé a už len to rozhadzuje samotnú kuchyňu zlým smerom
Odpovedať
Mne napadla otázka, že prečo medzi linkou a tým sporákom na tuhé palivo nič nie je popri stene?
Odpovedať
@boban22 sporák na tuhé palivo bude niečo také? Že sa bude používať aj na varenie a pečenie? Lebo ak áno, tak by som si predstavovala pracovný priestor bližšie ku sporáku.
Odpovedať
@boban22 presne aj mne chyba pri tom sporaku na tuhe palivo pracovna plocha, ved ak tam chces varit, tak potrebujes mas pri sporaku nieco.. Ja by som tu linku spravila do U, pekne az k sporaku na tuhe palivo, a zrusila by som tu cast, co ide do priestoru, bude to zavadzat. Umyvadlo pod okno a varnu dosku do tej casti, co pojde linka k s sporaku na tuhe.. Takto budes mat varne zony na jednej strane, umyvacie na druhej.. Chladnicka blizko drezu.. A suvislu pracovnu plochu v strede..
Odpovedať
Mne zas ani nejak nie. Ako myslim si, ze to bude na obcasne pouzivanie skor a neviem, paci sa mi to skor takto oddelene a skor, ak bude mat pekny dizajn aj vynikne
Odpovedať
a nevideli sme uz tuto kuchynu v nejakom prispevku? normalne sa mi zda, ze hej. no nevadi. ale aj tak to na mna posobi tak nejako rozhadzane, s nejakym domovym architektom dizajnerom ste to neskusali riesit? oni v tychto veciach vedia behat.
Odpovedať
krasne tie kachle. mne sa take proste odjakziva pacili. no ako nejviem, ci by som na nich nieco varila. podla mna je to skor ako taka stylovka a ak maju byt sucastou kuchyne, tak isto aj stylovo by som to cele tak nejak skompletizovala
Odpovedať
@lenkito10 Ďakujem za doplňujúce otázky. Stol bude umiestneny/koncit kde? --> Aký stôl? Ten za zelenou čiarou vpravo? Ten by mal zostať ako je. Či? Dvere do spajze nebudu zabudovane v linke? --> Nie. Varnu dosku chcete na ostrove, ci pri stene? --> Pri stene. Drez chcete na ostrove/pod oknom/pri stene? --> Pri stene. Umyvacka 45/60 ? --> 60 Chladnicka musi byt tam kde je zakreslena? Vstavana ? --> Nie. Nie. Barove stolicky? --> Nie Rura vo vyske ci pod doskou? --> Pod doskou.
Odpovedať
@jakabkodano Tam by sa veru zišlo ešte pridať. Len sa bojím, ako či linka môže byť až celkom blízko "nacapená" k sporáku. Kvôli napríklad deformáciám od tepla.
Odpovedať
@zltalienka Presne také niečo si predstavujeme. Buď La Noridica alebo Moravia (Klaudia). 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Sporak bude mat predpisane bezp vzdialenosti, ak by v blizkosti mala byt linka, mohla by mat na boku prislusnu ohnovzdornu dosku/stenu/zastenu. Potom pri sporaku varna doska, drez pri stene kde je. Lenze najviac svetla je pri okne, a hlavna prac plocha by mala byt tam -> drez pod okno, varna doska na ostrov, no rozsirit ostrov.
Odpovedať
@lenkito10 Je pravda, že najviac svetla je pod oknom, ale zabudla si dodať, že len cez deň. Ak používaš drez pri umelom osvetlení tak platí, že pod oknom je svetla najmenej. Ja si dosť dobre neviem predstaviť nejaké svetlo nad oknom, okrem bodového v plafóne. Takže ja by som pod okno nedávala vôbec nič, len čistú pracovnú dosku. Drez by nemal byť ďaleko od sporáka, rozhodne nie je výhodou ho mať na ostrove. To sa musíš otočiť s hrncom uvarených zemiakov, či cestovín o 180 stupňov, ak ich chceš scediť do drezu. Neviem si predstaviť, čo sa stane, ak sa ti pripletie do cesty malé dieťa, ktoré prehliadneš. Tieto ostrovy musel vymyslieť muž, lebo žena by takú nepraktickú vec nevymyslela. Ja mám medzi drezom a varnou doskou pracovnú plochu, zhora skrinky a pod nimi svetlá. Inak si to ani neviem predstaviť. Všetko po ruke, dva kroky od seba, bez otočiek. @boban22 Takže za mňa drez a varná doska nech ostanú, ako máš na nákrese.
Odpovedať
No ja by som dala umyvadlo pod okno a namiesto chladnicky varnu dosku. CHladnicku tym padom tam kde bolo umyvadlo. Tak by ostrov ostal volny, co sa ako pracovny plocha zide
Odpovedať
@boban22 vyrástla som v dome, kde sme varili aj na takom sporáku 😉 Ja by som urobila linku do L, drez dala do rohu a varnú dosku na jednu stranu a sporák na druhú stranu. Aby nebolo ďaleko k drezu od oboch varných plôch. Či tam bude dostatok pracovnej plochy, to neviem posúdiť, nie sú uvedené rozmery miestnosti. A tiež každý má iné požiadavky. Za mňa pracovná plocha pod oknom je super vec. Aj osvetlenie nie je problém. Síce toto v otázke nebolo, ale napíšem aj tak. Mne tam stôl, tak ako je na obrázku, zavadzia. Keď by som išla z obývačky po niečo do kuchyne, musím ho obísť, keď idem priamo von na terasu musím ho obísť, keď idem do kuchyne, prechádzam "koridorom" medzi sporákom a stolom. Keďže na sporáku sa bude aj variť, nechcela by som tam mať takú úzku uličku. Hľadala by som mu iné miesto, napríklad takto. A možno dala menší stôl
Odpovedať
@zltalienka toto sa mi inak velmi paci. zatial za mna najlepsi navrh
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez som sa potreboval trochu zorientovat, ale toto nevyzera veru vobec zle 🙂
Odpovedať
@zltalienka toto vyzera fajn, dobre je, ze aj pri sporaku bude pracovna plocha. Ta je velmi podstatna. Prvotny navrh, co som pozeral, tak by som bol za to veru aby aj pri umyvadle, dreze bolo viacej pracovnej plochy. Ono to dozaista ocenia.
Odpovedať
aj ste sa niekam posunuli. pasuje vam niektory z navrhov? mne sa celkom pozdava ten posledny
Odpovedať
Profilova fotka
Preco nechces ruru v skrinke? Aby bola vo vyske? Je to podla mna velmi prakticke, je to lepsie ako pod doskou. Dvere do špajze by som dal zastavané v linke, lepšie by to vyzeralo. Bolo by to take jednotne.
Odpovedať
Mne sa zda ta stena kde je ta pec na tuhe palivonzbytocne prazdna a potiahla by som linku k nej. Nedala by som Lko od okna a do priestoru mozno vtlacila jedalwnsky stol. Mozmo nejaky rizkaldaci aby ste mali viac miesta v obyvacke a lahsiu cestu s nakupom do spajzky? Paci sa mi, ze budete mat priznane dvere do spajze.
Odpovedať
praveze teraz by tam toho nebolo nejako viac natlaceneho, ked by sa posunul jedalensky stol? podla mna az tak velmi do obyvacky nezasahuje aby sa posuval 🙂 je to fajn, akoze hlavne ze je sporak vedla umyvadla, lebo keby bol dalej to by bolo neprakticke.
Odpovedať
@boban22 nemyslím si, však tie materiály sú už tepluvzdorné. Bežne to tak býva, že je sporák hneď pri linke.
Odpovedať
@megs8 ale hej posunuli. Asi to bude nápad, ktorý posunula @zltalienka a @kitycat, ktoré sú v zásade veľmi podobné. Určite sa bude pridávať linka smerom ku sporáku, aby aj tam bola pracovná plocha. V spodnej časti tej pridanej linky, pod pracovnou plochou, by mal podľa mňa byť priestor na, nazvime to, väčší "šufeľ" pre ďalšie triesky a papier. Drez bude uprostred a na jednu stranu bude sporák a na druhú varná doska. Tak, aby sa dalo od drezu ísť na obe strany ku vareniu. V tom ste mali pravdu. Dvere do špajze chceme nechať priznané. Ten ostrov, uvidíme, či bude, možno až keď uvidíme priestor "naživo". Ale teraz je to 50/50. Možno takto... Veľmi pekne ďakujeme za rady a držte nám prsty!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?