Pomoc hranice pozemku

Profilova fotka
Uz sme zufali vie nam niekto poradit? Nasa sirka pozemku je 20, 75 dali sme si urobit projekt vsetko je ok sirka domu 13,8 ako sme chceli vsetky izby su na juh kedze pozemok mame s-j .po dlhej dobe skypovanim s architektom sme sa dopracovali k niecomu a ked sme chceli posunut priecku aby bolo viac miesta na satnik v spalni architekt nam rozsiril dom o 60 cm takze teraz mame sirku domu 14.40m a neviem ci nebude problem so stavebnym kedze teraz je to 2 z jednej strany a 4.35 z druhej strany od susedov ktorych este nemame lebo je to nova cast akurat sused zo strany 2 m ( len male okna nase jeho velke)podal stavebne a bude od hranice 6 m.da sa posunut dom k jeho strane kedze ma rezervu meter na 1.40 aby z druhej strany to vychadzalo 5 m ( mame tam okna). Pytali sme sa to architekta ci nebude problem a vravel ze nie no nejako sa mi to nezda.
Odpovedať
treba skočiť na stavebný úrad a tam ti povedia... v podstate este pred projektom je dobre ist sa popytat na to, co sa moze a co nie... :)
Odpovedať
fuu tak ak ti na toto niekto poradi... ja som pochopila len to ze ste skypovali s architektom, ze vam projekt rozsiril na 14,4 m a ze z jednej strany nemate susedov .... a ze sa ti to nezda... a co akoze chces poradit??? :-o
Odpovedať
Treba sa opytat na stavebnom (obecnom) urade, ake su pre danu lokalitu regulativa, v minulosti stacil suhlas suseda a mohli ste stavat na hranici pozemku, dnes je to vynimocne dovolene na uzkych pozemkoch.
Odpovedať
Profilova fotka
Ide o hranice v zakone je 7 m ak mate okna na tej strane cize od steny suseda k vasej kde mate vy alebo on okna je 7 m. A 4 ak tam okna niesu. Co vychadza 2m zo strany kde okna nemame (ale pomaly ,,suseda,,ktory je 6m od hranice kde ma okna cize 6 +2 = 8 cize este jeden meter rezerva. Ale z druhej strany kde my mame okna mame mat min.5 m kvoli tomu ze ak sa sused vystavia a da2 od hranice tj.7 podla zakona cize ok. Ale my mame z tej strany jie 5 ale 4.40 teda som sa pytala citi tie 60 cm mozem vykompezovat na tom metre co ma rezervu sused s odskupom 6m .cize som myslela ze ak dame blizsie k nemu na 1.40 plus jeho 6 tak to bude podla zakona 7 . cize ok. No ale sa mi nevidi ze tie 1.40 su potom ok.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser no to vieme ze su vynimky lenze ten nas co ka 20 na sirku sa bojim ze asi brana takto nebude. Nechce mat tahanice a hlavne nechceme ani my obmedzovat susedov. cize skusit na obecnom? Je to dedinka blizsko mesta.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne len nejde do hlavy preco nam to architekt takto dal je architekt ved take veci by mal vediet. Ak sme sa pytali povedal ze je to ok ale potom preco zakony pisu inak. Ja som jeden z tych ludi co ked mu povedia nesmies chcem vediet preco hlavne ked do toho nemam ani paru. Ved nieco take robime prvykrat v zivote.
Odpovedať
@07eriika A to je čo za architekta keď vám kvôli jednej priečke na šatník rozšíril celý dom :-D Žasnem teda. A nezabudol Vám povedať,že sa Vám kvôli tejto drobnej úprave zvýšili náklady na výstavbu??? Veď cena novostavby vychádza na cca. 800€ m2 nech nežeriem a toto Vám predraží stavbu o cca. 7 tisíc€.
Odpovedať
Profilova fotka
Tu nejde len o satnik chceli sme predtym aj kupelnu rozsirit tak sme isli do dlzky povedal ze do dlzky nesplna funkcnost a mal pravdu potom sme sa bavili o satniku tak povedal ze posuni stenu ni do dlzky ale sirky tak bude aj kupelnaa aj satnik.
Odpovedať
Profilova fotka
@07eriika určitě se zeptat na stavebním úřadě. My máme garáž v hranici pozemku (musel souhlasit soused a SÚ povolil výjimku). Chtěli jsme také udělat širší dům, tzn. jít na menší vzdálenost než je 2m od hranice pozemku a to už nám stavební úřad nepovolil (i když máme krajní pozemek a je vedle nás asi 10m pás volného prostoru, kde nikdy nic nebude....).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?