Podorys - upraveny

Profilova fotka
Tak sme ho trosku upravili. Dakujem za vase nazory a podnety ktore som si vzala ku srdcu. Snad sa vam aspon troska bude pacit. Ale aj nemusi. :) Nie nadarmo sa hovori: Kolko ludi tolko chuti. Vdaka 💗
Odpovedať
1
2
@karkulka02 za mňa malé izby, a ten vyklenok v kuchyno-obyvacke ako terasa, daj do konca a terasu si urob zvlášť. Nedá sa dom rozšíriť z tých 9m? Skrátiť ho a rozsirit
Odpovedať
Profilova fotka
My riesime nieco velmi podobne. Treba si to prisposobit hlavne sebe a nie druhym. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 musim suhlasit. To presklenenie vyrazame zmensi priestor. Ale mozno sa im neda urobit samostatne terasa. To vsetko zalezi na pozemku. A mozno sa im to tak paci.
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 Izby su uz vacsie. A vyklenok sa nam proste paci a chceme ho aj napriek zmensenia celkovej uzitkovej plochy. Dom uz bol rozsireny 8-9. :) vdaka za nazor. ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@momo_asw ano paci sa nam to. ;)
Odpovedať
@karkulka02 z toho vyklanku si spravte zimnu zahradu. Budete mat dalsi obytny priestor vyuzitelna pocas celeho roka, ak dobre vyriesite zasklenie, tak v lete to bude otvorena terasa a po zvysok roka prijemne miesto na posedenie (snad az na dni krutych mrazov)
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 fajn napad.. vdaka 😉
Odpovedať
@karkulka02 Ak je ta izba 4.4 technicka, tak by som ju spojil s 3.3 takto mi to pridu dva uzke sliziky a zle sa tam bude pohybovat. Ale asi mate nejaky dovod preco ste to rozdelili.
Odpovedať
Profilova fotka
@jurajm17 no najprv sme mali tm s oknom a vpredu wc teda priechodzu. Potrebovala som urobit 2 miestnosti. Tak to takto vyslo. Nechcela som to davat dokopy. Na wc sliz neva, a na tm mi to tiez az tak neva. Dik za nazor. :)
Odpovedať
@karkulka02 Este jedna vec ma napadla, snazte sa vyvarovat 60cm dveram, min. 70cm, ale ideal dat vsade aspon 80 . Mozno este na to uzke wc ale inak nie. Mna to nenapadlo a teraz lutujem, ked nieco prenasam a tak...
Odpovedať
Profilova fotka
@jurajm17 pokial viem vsade by sme mali mat 80cm ale teraz pozeram ze vsade asi nie su. Tak velmi pekne dakujem za radu a prejdem si to a ked sa bude dat poupravujem. 😉
Odpovedať
Izby a obyvacko-kuchyna sa mi paci, akurat by som upravila jednu vec. Spravila by som dve nezavisle kupelne, jednu so sprchovym kutom a jednu s vanou. Samostatne wc nie je az tak potrebne, lebo navsteve je sum a fuk, ci ide na wc tam, kde je aj sprchac alebo do samostatneho wc. Ale cakat na sprchu ci vanu, lebo sa prave sprchuje pubertak, to by som nechcela. Ale s dvoma samostatnymi kupelnami a wc v ramci nich, mozete super fungovat kedykolvek.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Suhlas s kkl82 a ako pozeram da sa to elegantne spravit, aj technicka sa zvacsi aj nebude treba tu zbytocnu miestnost s umyvadlom.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkl82 @kriloter nakolko sme 3 clenna rodina a mame trojrocne dieta tak nam to takto vyhovuje viac. Vzdy som chcela velku rozlahlu kupelnu. A sprchac bude murovany takze kludne sa pubertak moze sprchovat aj ked ja sa budem umyvat. ;) Ale dakujem za nazor. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@karkulka02 ak v tom dome planujete zostat viac, ako nejakych 5 rokov, tak by som velmi velmi uvazovala nie len nad tym, co vam vyhovuje TERAZ, ale aj nad tym, co by bolo mozno potrebne neskor. Pochybujem, ze pubertiak bude ochotny vliezt do kupelne, ked sa tam ty budes sprchovat alebo vanovat ;) Malo ktory pubertiak tuzi vidiet svojich rodicov nahatych. A velka kupelna vyzera fajn aj mne sa na obrazku pacia, ale len dovtedy, kym to nemusis kazdy tyzden umyvat :-D
Odpovedať
@karkulka02 Páči sa mi pisoár, ale asi by som ho dal na toaletu a nie do kúpeľne. Ostatné je fajn. Možno by som ešte vymenil jedálenský stôl s obývačkou, lebo sedačka je chrbtom k obom veľkým oknám, takže z nej nebudete mať výhľad von a budete mať odlesky z okien v telke
Odpovedať
Profilova fotka
@maslenka47 no planujeme ak pan boh da aj dlhsie len pubertiaka budeme mat tak za 12 rokov az. :) No a podla mna je jedno co upratujem 2 kupelne alebo jednu. Ci? ;) Vdaka za nazor. ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino ale ved je na toalete len ta toaleta je v kupelni :-D no v tom okne bude slnko zapadat tak myslim, ze to s tym svetlom nebude tak tragicke a inac je tam v tej casti dost tma.. ale tu vymenu skusim nakreslit a uvidim co z toho vznikne. Len rozmyslam kam potom s telkou? Vo volnom priestranstve na stojane ju nechcem mat, nakolko mame doma maleho certika. :-.
Odpovedať
@karkulka02 uz 10r dieta nebude s tebou v kupelni a ani ked bude mat 20. A ani ja by som nechcela mat kupelnu spolu s deckami. velka kupelna moze byt a ku nej mala pre deti, umyvadlo a sprchac,nato netreba vela miesta. A mozu mat rodicia svoju kupelnu zo splane. kam date kabaty a topanky?
Odpovedať
Vymenila by som jedalensky stop s gaucom, teraz to mate k stolu daleko z kuchyne, to by mi vadilo asi este viac ako iba jedna kupelna. Gauc by som dala do rohu, TV oproti na stenu, ktora je teraz sklenena a okno, ktore je teraz vedla jedalenskeho stola by som zvacsila a potiahla kludne na celu stenu, ak mate radi vela svetla.
Odpovedať
Rozmyslite si to s tym sklenenym rohom. Aj keby tam bolo trojsklo, tak to bude studene. V lete horuce - ak je to juh. Budete mat v dome 50°C. Toto okno vas bude bavit mozno tak 3-5 rokov. Ostatne nedostatky mi az tak nevadia ako toto okno. Nosne mury su len tie obvodove?
Odpovedať
@karkulka02 uplne idealny podorys aj pre nas (takisto sme s jednym drobcom), planujeme skoro uplne tak isto rieseny dom, akuratze my chceme ciastocne podpivnicit (pod spalnami dvojgaraz s pivnicou a technickou), do spalne 12 chceme rohove okno, takisto rohove okno do kuchyne a kuchynoobyvacka bude asi znizena oproti ostatku o dva az tri schody...za mna palec hore, mate uz aj pohlady?
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska predsien je uz upravena a je tam po celej dlzke 60cm priestor. Tak tam budu sezonne. Zbytok pojde do 3 izby. No ako som pisala vyssie mame jedno dieta takze pohoda. ;) vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@pallacinka jo tiez fajn napad. Usetrili by sme aj na jednom okne. ;) vyskusame vdaka! ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@evica01 netusim nie som stavbar. To este dotiahnu profici. ;) rozmyslime si to. Vdaka ta nazor. ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_norway este nie. Ak budu dam do albumu. Musime najprv vyriesit to najzakladnejsie a to je vybrat podorys. No ale je to boj a to sme este nezacali stavat! :-D tak super drzim palce nech vsetko ide hladko! ;)
Odpovedať
@karkulka02 to mi hovor, akurat riesime projekt s architektom a stale to nieje uplne idealne...snad z nas este nieje zufaly :) ako je ten podorys orientovany?
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_norway stlp terasy, ktory tam chyba :), je na juh. Teda pravy horny roh sever. No mame to tak isto. Nas architekt uz je na prasky. ;) nieco nakresli a ja mu to cele zmenim. :-D
Odpovedať
@karkulka02 my to mame takisto orientovane, pristup na pozemok je z vychodu, preto chceme dvojgaraz pod spalnami...tak drzim aj ja palce vam nech to uspesne dotiahnete do konca a potom sem zaves aj pohlady, celkom som na ne zvedavy :)
Odpovedať
@karkulka02 ja som si spravil 3D model domu so zariadením aj so záhradou v programe Turbo FloorPlan. Koľkokrát som to prekresloval radšej nebudem písať, lebo sa to ani spočítať nedá :-D Architekt už dostal presné zadanie v 2D ak 3D aj s popisom, kde majú byť zásuvky a vypínače. Vybavil som stavebné povolenie a aj tak som ešte pomenil dosť vecí a muselo sa to pred kolaudáciou riešiť :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?