Pôdorys si nakreslím sama. Koľko bude stáť projekt u architekta?

pretoze ani jedno riesenie sa mi nepaci,to som uz videla asi ,,1000 projektov,, a vzdy tam nieco chybalo ...
Odpovedať
Profilova fotka
Cena záleží od konkrétneho domu a riešení. Priemerne sa môže pohybovať okolo 1500 euro +-. Ja by som sa opýtal projektanta či to kreslí ručne alebo na počítači a nech ukáže nejaký projekt čo robil. Niektoré projekty sú veľmi slabé, chýbajú tam detaily. Nie je projekt ako projekt.
Odpovedať
@suzii Záleží od viacerých vecí. My sme za individuálny projekt dali 1270 € - komplet. Poschodový dom (mám ho v albume), aj s osadením.
Odpovedať
@blacksr my by sme chceli bungalov taky väcsi od 170-200m.
Odpovedať
My sme si dali robit projektasi pred tyzdnom a vyjde nas 1200 € vratane osadenia na pozemku a pripojok...:-) :-)
Odpovedať
@suzii To ťažko povedať... Rátajte do 2000 €. Katalógový tiež nevyjde o moc lacnejšie... ono to pekne lacno vyzerá, ale keď si zaplatíte osadenie na pozemok, prípadne posuniete nejakú priečočku, stovky € len tak lietajú.
Odpovedať
@suffo ja uz pôdorys mam-teda nakreslila som ho sama a aj nosne mury su v rozmedzi ako maju byt.Trvalo mi to 2 tyzdne pokym som to vsetko usporiadala :-) len som chcela vediet cenu v akej sa pohybuju individualne projekty
Odpovedať
Profilova fotka
suzii Aha no super :-)
Odpovedať
@suzii Cena projektu nie je dolezita. Viac usetris dobrym navrhom domu. To samozrejme neznamena ze drahy projekt musi byť dobry. Odporucam zverejnit navrhy.
Odpovedať
@radopp nechcem zverejnit navrh pretoze chcem aby ten nas dom bol jedinecny a len nas.I ked asi vela ludi nema bungalov 170-200m.Este som tu nevidela.A poschodovy dom urcite nie
Odpovedať
@suzii Na jedinečnosť sa vykašli. Keď postavíš dom, chyby už neodstrániš.
Odpovedať
@suzii Ak ťa baví navrhovanie, existujú aj zaujímavejšie veci ako je návrh domu. Beriem dom ako spotrebný materiál. Nie ako trvalú hodnotu.
Odpovedať
@radopp Aj dom bez chýb môže byť jedinečný, nie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@radopp Ja myslím, že skoro každý ide za projektantom s nejakým pôdorysom, aby vedel aká je predstava investora. Projektant potom sklby prestavu s technickým prevedením a nejak sa dopracuje ku kompromisu, aby bol každý spokojný.
Odpovedať
@blacksr U pasívnych a lepších domoch veľa možností nie je. Izolácie, sklá na juh... A rozmiestnenie mietsností? V čom môže byť originálna? Všetko tu už bolo. Iba ak by mala novú technológiu.
Odpovedať
@radopp ako myslis je to tvoj nazor
Odpovedať
@suffo Stačí že je spokojný zákazník. Úlohou projektanta nie je byť spokojný, ale upozorniť na problémy.
Odpovedať
@radopp Kto hovorí o pasívnom dome?
Odpovedať
@blacksr No tak to bude NED. Mýlim sa v niečom?
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp Každý máme iné priority a možnosti. Zákazníka netreba podceňovať. Dnes sa ľahko dá informovať. A keď si spravili nejakú kostru projektu pre seba, prečo by nezvládni aj ostatné veci.
Odpovedať
@suffo Súhlasím. Ale kombinácií je menej ako počet projektov vo svete.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp Preto si treba preklepnúť projektanta. Ale riešenia závisia hlavne aj od možností investora. No a suzzi chcela vedieť približnú cenu projektu. Myslím, že má jasno čo chce.
Odpovedať
@suffo Súhlasím. Bohatší človek môže chcieť väčší dom. Ale vždy chce za svoje peniaze čo najviac. Suzzi ma nezaujíma, chcela len cenu projektu, a nemám krištálovú guľu.
Odpovedať
@suzii A pokiaľ pôjde o dom so zložitejším pôdorysom, s požiadavkami na statické "vychytávky", tak sa cena projektu môže vyšplhať napr. aj na 10.000 €. To pre úplnosť. ;-)
Odpovedať
@suzii 170 - 200 m ? to nie je az tak velky bungalov zas.. ( podla toho kolko z toho ma byt cisto obytnej ) teda to je apson moj nazor. my mame 167 m2 . + suteren + prekryta terasa rovno z obyvacky + pochodzne podkrovie . a to dodnes tvrdim, ze ideme stavat maly domcek... =-)
Odpovedať
Profilova fotka
Taká zaujímavosť. U nás v obci projekčná kancelácia spravila projekty na prebudovanie a rozšírenie termálneho kúpaliska za 63 800 euro. A to je na tom najlepšie, že investor odstúpil pre nevysporiadanie pozemkov a z projektov sa stal len zdrap papiera, nič sa nekoná.
Odpovedať
Profilova fotka
@suzii. Presne ťa chápem :) mám komplet nakreslený dom, nechcem zverejniť pôdorys .... aj keď ten náš nie je originál ;-) a za rok hľadania som žiaden iný, čo i len podobný katalógový nenašla.... Je to bungalov obytná plocha cca 180m2 + suterén, z časti obýv. podkrovie + terasa niečo ako píše @ lucka1887 a tiež mi nepríde veľký.... Tento týždeň máme stretnutie s troma projektantmi, tak uvidíme ako sa budú líšiť ceny .... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@suzii tazko hovorit o cenach, ked sa ani nevie ci myslis projekt na stavebko alebo rovno realizacny. Ale podobne ako blacksr vyssie uvadza, pokial v tom tvojom navrhu budu chutovky, tak cena moze uletiet. A s odhadom ceny 1,5t az 10t si aj tak moc nepomozes. Navstiv architekta, povedz mu co a v akom rozsahu potrebujes a si doma.
Odpovedať
@lucka1987 no skor to bude 200m obytnej :-) este terasa zvlast cca 10m a garaz rozhodne zvlast
Odpovedať
Dakujem vsetkym za info ;-)
Odpovedať
@suzii Podle mě není bungalov s plochou kolem 200 m2 nic neobvyklého. Na MS je jich dost. My máme bungalov 228 m2. Pokud chceš dvougaráž a nějaké to techn. zázemí, tak se přes 200 m2 určitě dostaneš.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?