Pôdorys-názory

Dobrý deň priatelia! Obraciam sa na Vás s prosbou o Vaše názory, postrehy, kritiku, atď. Vec sa má tak: - nejde o finálny projekt - máme atypický pozemok ( hranica pozemku je vyznačená oranžovou čiarou, nesmieme však presiahnuť oranžovú prerušovanú) - podľa zákona musíme dodržať odstup od susedného domu 4m a na druhej strane sme obmedzení ochranným pásmom vodného toku - pozemok sa zvažuje - obývačka a jedáleň sú orientované na juhozápad, spálňa, kuchyňa,vchod- severovýchod Rozmery (vnútorné) -zatiaľ: - kuchyňa 4x 3,4 - komora 3,1x1,1 -obývačka s jedálňou 8,8x5 -zádverie 2,1x2,2 -spáleň 3,2 x4,4 -šatník 3,2x2,5 kúpeľňa 3,2x 2 -pracovňa 3,8x3 - detské izby 4,2x3,7 - hl.kúpeľňa 3,2x2,8 -technická+práčovňa 3,2x1,7 -garáž 7x7,1 Je mi jasné že to bude náš dom a my v ňom budeme bývať nie vy, len ma zaujímajú aj rady, tipy, nápady skúsenejších (nakoľko sme nováčikovia) . Vopred Vám všetkým ďakujem za komentáre :)
Odpovedať
@zuzita dvere do spalne by som asi posunula smerom k satniku, ak nei uplne pri satniku. Ked sa otvorie dvere, az z obyvacky je vidno priamo na postel - strata intimity. Uvaha 2 - aj vymenit so satnikom, ale potom treba inak riesit okna, co asi chcete velke okno (len ci je to dobre do ulice zo spalne, ci predsta nestaci na inu stenu hore po celej sirke...) inak by sa mi taky dom celkom pacil :)
Odpovedať
mame velmi podobny koncept spalnoveho priestoru, cize postel, satnik a kupelna, s tym ze dvere mame pred satnikom tak ako navrhuje @zuzka60 a vo vnutri tohto priestoru uz nemame dalsie dvere. Podla svetových stran je to velmi dobre a tu terasu mate pekne chranenu od susedov. Vela satnikov a velka garaz su super. Tu obyvacku by trebalo nejako vylepsit :) Mozno prehodit komoru ku stene kde je garaz, vznikol by vam vacsi priestor na obyvacku, aj ked tam by ste stratili pekne umiestnenie ostrovceka s vyhladom von do zahrady (to bola u nas tiez poziadavka manzelky) a peknu sumernost ktoru tam mate, tak to potom nie :) Mozno ta obyvacka v reale bude vacsia ako sa zda na papieri.
Odpovedať
ďakujem vám za vaše názory a postrehy @zuzka60 @rimor ! to posunutie dverí do šatníka je výborný nápad :) ďakujem. čo sa týka ostrovčeka tak @rimor -ova manželka rozmýšľa rovnako ako ja ;-) ešte si nad to musíme sadnúť a nejak to vyriešiť...
Odpovedať
@zuzita waw, mate krasny pozemok. Mozem vediet, kde sa to nachadza? :) Co sa tyka podorysu, nie je zly- je funkcny, tych zopar veci, co Vam tu vyssie napisali su len detaily, ktore sa lahko vyriesia. Osobne si ale myslim, ze by sa z toho pozemku dalo vytazit viac- ale to je moj nazor :)
Odpovedať
@zuzita tak ja osobne nie som zástanca bungalovov - najmä z dôvodu ich veľkej zastavanosti na úkor pozemku. V tomto prípade je to jasný príklad. Ak by bol dom dvojpodlažný tak by mohol byť pekný kompaktný. Osobne by som akoby odstrihol tú časť kde sú detské izby a tú dal na druhé podlažie - väčší priestor na pozemku, lepšie presvetlenie izieb, spálňa by mohla byť tiež na JZ.. Ale to je o tom, že mne sa viac páči varianta poschodových domov. Tento je inak celkom fajn, využitie pozemku je veľmi dobré - z obývky sa pozerať na zeleň a potok - to je pekne vymyslené. V podstate nie je čo vytknúť, naozaj je to predovšetkým o Vašich preferenciách.
Odpovedať
@clt Hmm podla coho hodnotis ze je to krasny pozemok ze je az WAW? trojuholnikovy, z jednej strany dom v hranici pozemku ktory tieni z juhu ak je mapa otocena spravne to je dost otrasne, su tam okna, z druihej strany potom co mzoe byt + aj -. Okolie nevies kde je a ty povies ze nadherny pozemok, umrem . @zuzita keby som mal garaz v dome asi by som ju cchel mat spojenu s dverami s domom, obyvacka mi pride mesnia v pomere k domu, ta stena vlavo v obyvacke je cela sklenena? hmm som uplna lama do statiky ale to bude asi huste
Odpovedať
@sysell -tak to je snad moja vec ;) -no tak ja si to viem predstavit aj zo statickeho hladiska tu zasklennu stenu. Moze mat za zasklennou stenou v interieri nejake kruhove ocelove stlpy. Vsak nedala tu hotovy projekt, ale len nejaku studiu, taketo veci sa este budu doriesovat :)
Odpovedať
Tak páni :) uvedomujem si že k tomuto typu pozemku by sa hodil viac poschodový dom (pôvodne bol aj plánovaný) ale nakoľko nie sme veľkí nadšenci schodov a myslíme na naše kolená ale aj do budúcnosti, tak sme zvolili druhú variantu- prízemný dom. @syssell ale aj @clt obaja máte kus pravdy. Pozemok je krásny aj keď nie úplne ideálny- vzhľadom na susedný dom na hranici pozemku. Práve z tohto dôvodu sme k ich stene dali kúpeľne, šatník a technickú s práčovňou ktoré nepotrebujú veľké okná a nebudeme si vzájomne pozerať do okien. Veľkosť obývačky ešte nie je ideálna- možno sa to podarí nejak vymyslieť a možno aj nie (nakoniec väčšinou sme zvyknutí zdržiavať sa hlavne v kuchyni a jedálni). Obývačková stena má byť zasklená celá- ako nám to vysvetlil jeden projektant je to možné- buď sa medzi okná zabudujú oceľové podpery, ktoré budú plniť nosnú funkciu alebo existujú aj špeciálne upravené hliníkové okná v ráme s oceľovou podperou. Ale @clt má pravdu toto ešte nie je finálny projekt takže tieto veci sa dajú ešte meniť. Ďakujem vám za názory :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?