Podorys nasho domu - Vase reakcie a postrehy

Ahojte, pridavam aj nas prvotny nastrel projektanta. Chcem Vas poprosit o Vasu konstruktivnu kritiku :-N , rady a postrehy, co by ste mozno zmenili, vylepsili, pridali... Viac hlav, viac rozumu, ci ako sa to hovori. ;-) V tejto vytlacenej verzii chybaju okna v garazi, v technickej miestnosti a v rodicovskej kupelni. Samozrejme, ze budu :-D Vstup je zo severnej strany, kde je les a potok. Zo zapadu je vysoka budova, ktora znacne tieni. Pozemok ma rozmery 30x35m. Nase zmeny zatial su: - dvere do WC z chodby, WC posunut, posunut a zmensit kupelnu, do zadveria (tam, kde su teraz dvere do WC) dat vstavanu skrinu - pridat posuvne dvere do obyvacko-jedalne - zväcsit detske izby Nie som uplne stotoznena s umiestnenim technickej miestnosti a zimnej zahrady. Skor by som TM supla niekde k zadveriu - ubrala by som z kupelne a WC by som spojila s TM. Vdaka vopred.
Odpovedať
Profilova fotka
@ajinka007 zrusit dvere do zadveria, v tomto pripade tam vobec nemusia byt, celu tu cas s izbami by som posunul smerom do domu na ukor spajze
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez mi tam pride ta cas so zadverim trochu zbytocna ale pokial to tak chcete mat tak to podla mna je v pohode ale inak to vyzera celkom dobre. Je to take celkom otvorene, to ja ma rad, bude tam svetla. Len neviem ake stare su deti ale tie izby mi pridu take dost stiesnene ale ak su to uz nejaky pubertaci tak tym staci postel a pocitac :-D
Odpovedať
@jblaze @vasomartino myslite vstupne dvere,ci dvere do WC? Izby sa urcite budu zvacsovat. Ta nosna priecka sa posunie cela dolava.
Odpovedať
Riešenie vstupu je úplne zle. Kým prejde návšteva do obývačky môže ponavštevovať celú nočnú časť RD. Skrátka nie je splnený úplne základný architektonický prvok, oddelenie dennej a nočnej časti. Špajzu v strede domu musel navyše navrhnúť nejaký srandista.
Odpovedať
Profilova fotka
@ajinka007 nechat to otvorene cele bez dveri, dom sa aj tak nevyvetra a priamo do obyvacky nevidno ,, tak nech tam nemate taku malu "kucu" :)
Odpovedať
Profilova fotka
Inak urobit v chod, ta miestnost je tam podla mna uplne zbytocna a mozno by nebolo na skodu ho aj dat uplne inam lebo maju pravdu v tom, ze zakladom by malo byt to aby ludia nemuseli prechadzat okolo vsetkych spalni.. To bude potom prakticke aj ked budete vy alebo deti prichadzat neskoro domov..
Odpovedať
za mna cele zle na tej pravej strane - kupelna velka a detske izby take krpate? pritom tam je chodba a o tu sa tie izby daju krasne zvacsit, ked spajzu presunies niekam praktickejsie
Odpovedať
Profilova fotka
@ajinka007 Mohla si sem dať pôdorys zo zapracovanými zmenami, aj tie čo si spomínala že plánuješ dosť zmenia pôdorys. Ako ostatnym ani mne sa nepáči že do spoločenskej časti sa človek dostane tak že prejde oklo všetkých izieb, ale nechal by som zádverie stavať v našich poveternostných podmienkach nie je rozumné.
Odpovedať
@ajinka007 toto je tvoj navrh, ci si za toto zaplatila? ak zaplatila, tak mu to otrep o hlavu, vsak to je cele zle!!!! 1) Detske izby 8,9m2?!? Vsak kupelna je vacsia!!! 2) Kupelna prilis velka, nema ani WC a ked chces ist na WC, musis cez zadverie, ktore bude v zime plne bordelu!!! 3) Vychod z obyvacky okolo spalni! Ti deti pobudia xy-krat kamarati, ked si trosku vypiju. 4) Technicka daleko od kupelni a kuchyne = dlllllllllhe rozvody, to su naklady navyse. 5) Jedalensky stol v natmavsom kute domu. Bude svetlik? 6) Kupelna rodicov - umyvadlo daj oproti dveram, budes tam mat viac miesta. Uz na to neviem pozerat, tecu mi oci...
Odpovedať
Profilova fotka
Veľmi máte radi svoje deti. Také malé kamrlíky. Však to je jak králikáreň. Kúpeľka veliká ale tie izby to vôbec nie je dobré. Celé je to podľa mňa také nedoriešené. Aj ten vchod do domu je taký, no neviem. Trebalo by inak dať tú vchodovú priečku a vytvoriť poriadnu chodbu medzi obývačkou a izbami.
Odpovedať
Profilova fotka
Velmi sa mi to nepaci :/ Cely ten dom by som nejako "otocila". Izby, v ktorych sa bude spat by som dala pekne dozadu aby okolo nich nemusel clovek prechadzat ked vojde do domu, co je podla mna prakticejsie a myslim, ze to aj deti ocenia, ked im nebudete stale chodit okolo izieb, hlavne ked budu starsie. Plus ten priestor medzi vchodovymi dverami a domom mi pride strasne nevyuzity
Odpovedať
@ajinka007 máte krásne priestranný pozemok, určite sa naň dá vymyslieť niečo lepšie. Čo je západne od pozemku, čo bude tak veľmi tienit pozemok?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ajinka007 nebolo by na skodu veci pridat nacrt situacie, okolitu zastavbu, stromy, info o veku deti, zaujmy, intenzita premavky atd. Kde budu lyze, bicykle, kosacka, hrable, lopaty atd.?
Odpovedať
Ten projekt ste si robili nejako sami alebo ste si ho dali urobiť normálne architektovi? Lebo podľa mňa sa dá vymyslieť aj niečo lepšie keď máte k dispozícii toľko miesta. Tiež mi príde trochu od veci, že kúpeľňa je taká veľká a detské sú len tak akurát na posteľ, skriňu a stolík. Treba ich trošku rozšíriť a oddeliť nočnú časť domu od dennej.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?