Pôdorys malého domčeku - názor

Poprosím o Váš názor na pôdorys tohto domčeku. Na šírku je vpredu 7m a po 7,5m sa zbieha na 6 m. Celková dĺžka je 14m. Izby sú akurát - spálňa /3,10x3,60/, detská I. /3,1x4/, detská II. /3x3,40/, kúpelňa /2x2,5/, technická a kuchyňa s obývačkou /5,20-3,70 / 5,2m./ Spolu 91 m2. Zmenili by ste niekde dispozíciu? Koľko vyjde tento domček cca cenovo (v bežnom štandarde). Vďaka.
Odpovedať

Odpovedať
60 000€ a viac. V bežnom štandarde :-D
Odpovedať
Ako ja si neviem na takom priestore predstavit 4izb dom. Nechapem ten odskok a ci vas dako obmedzuje sirka pozemku ale 4 izb by ma mat sirku aspon 9m ak mate taky uzky pozemok tak adsej dve izby na poschodie lebo fakt neviem kde odlozite veci. A kolko ma sirku ta chodba? A chcete stat sami alebo vybrat firmu?
Odpovedať
Odskok musí byť kvôli šírke pozemku :-/ Pozemok je tiež maličký - zbieha sa z 12 m na 10m na šírku a dĺžka je 35 m. Na stavebnom úrade mi povedali, že "stiesnené podmienky" mi dovolujú odstupy 1 a 3 metre, takže širšie sa tam nič nevojde. :-/ Poschodie som nechcela riešiť vôbec, a ani nemôžem kvôli susedom :-/ Chodba má šírku meter. Vo vstupnej chodbe bude šatník, a aj v každej izbe + odkladací priestor v technickej miestnosti. Čo sa týka výstavby - niečo samy, niečo živnostníci. Firma jedine v prípade drevostavby. Ešte nie som na 100% rozhodnutá, či murovaný alebo montovaný.
Odpovedať
m2 sa dajú ... Ale to rozloženie mi moc nesedí a tá úzka chodba z množstvom dverí .... @katie.2906
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna ten dom bude strasne tmavy.chodba uzka,malo ukladacieho priestoru a ta kuchyna podla mna je nestastne riesena. ale zas moznosti su ake su a v tom pripade by som si zavolal projektanta na pomoc lebo on vie lepsie vyuzit priestor aby to malo aj hlavu aj patu a aj funkcnost a v neposlednom rade aby ste boli vy spokojny.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@katie.2906 Môžem sa spýtať, vy ste s týmto projektom OK? Vy ste to takto chceli? Predstavovali ste si, ako sa tam každý deň pohybujete pri rôznych činnostiach? Ak áno, tak potom ďalej môj príspevok ani nečítajte, je to pre vás bezpredmetné. Ak však cítite, že to nie je ono, tak tu sú nejaké moje postrehy: To vážne v obývačke iba dvojsedačka? Odhadujem jej šírku na približne 250cm. Aj keď možno sa tam 4 ľudia posadia, pohodlné to veľmi nebude. Upodozrievam toho, kto to kreslil, že vedel, prečo dáva do každej izby TV :-N V kúpeľni naozaj uprednostňujete 2 umývadlá a rohový sprchový kút, v ktorom sa človek ani poriadne nezohne, namiesto jedného umývadla a vane, v ktorej sa dá aj sprchovať? Osobne by som umývadlo dala k toalete a vaňu by som dala namiesto dvojumývadla. Kuchynsko-jedálenskú časť by som asi radšej rozdelila na dve časti - v jednej by som situovala kuchyňu do L alebo U, v druhej časti môže byť jedálenský stôl. Rozumiem tomu, že pravdepodobne z finančných dôvodov pozeráte na každý cm2. Ale aj na úzky pozemok som videla už oveľa lepšie riešené pôdorysy. Toto je veľmi tuctový projekt bez štipky kreativity. Mali by ste sa s tým trošku viac vyhrať. Skúste sa ešte poobzerať a inšpirovať na internete, alebo aj tu na modrej streche ;-)
Odpovedať
@katie.2906 Na tak stiesnenom pozemku by som postavil len poschodový dom. A prečo si myslíš ,že by poschodový dom mal vadiť susedom?
Odpovedať
Profilova fotka
@katie.2906 nehovorte o o pschodí, stačí podkrovie dom veľmi neprevýši okolie, a je to lacnejšie ako prízemný
Odpovedať
@katie.2906 pri takto špecifickom pozemku by som na tvojom mieste neľutoval peniaze a zaplatil si služby architekta... mám pocit, že to budú najefektívnejšie vynaložené prostriedky za celú výstavbu... :-)
Odpovedať
My máme 8m na šírku. A je to len tak tak. Urobte aspoň podkrovie
Odpovedať
Článok sa načítava...
Izby by na velkost mohli byt, ale ta obyvacia cast je velmi malinka.Teda usudzujem podla nas, lebo vacsinu casu travime v obyvacke alebo v kuchyni, do izieb sa deti zasiju obcas a do splane chodim spat. Ale ta denna cast mi teda u vas pripada velmi mala.
Odpovedať
v spálni veľmi tú vstavanú skriňu nie je kde dať,,,, inak podobne ako radia ostatní
Odpovedať
Profilova fotka
Izby maju primerane velkosti a povedal by som, ze su aj dobre rozmiestnene. No co sa mi nepaci, asi tak ako ostatnym je to, ze obyvacka s kuchynou su primalinke. a ked sa to tak vezme, je tam este aj jedalen. Neviem, no tam sa budete mackat a to je v podstate najvyuzivanejsi priestor v dome :(
Odpovedať
Profilova fotka
@katie.2906 Plánujete preinvestovať minimálne 80 000 eur, myslím že investícia cca 3000 do architekta bude to najrozumnejšie čo môžete urobiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko presne take nieco som chcela napisat. On by predsa len vedel, ako sa pohrat s miestnostami tak, aby posoboli primerane a dalo sa v dome fungovat aj s roztiahnutymi rukami :)
Odpovedať
Ďakujem Vám všetkým za názory :-) Skúsim niekoho osloviť. Vychádzala som z toho, že v starom dome sme mali veľkosti izieb rovnaké a vyhovovali, vrátane kúpeľne. Keďže mladšia nebudem a s ohľadom aj na susedov a stiesnene podmienky (budem rada, ak mi dovolia stavať meter od nich) podkrovie so schodiskom som riešiť nechcela vôbec. Zväčšovať ho zbytočne tiež nie je cieľom aj kvôli budúcim nákladom a aj kvôli tomu, že tam budeme len 3 baby :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katie.2906 Jednoznačne by som urobil na prízemí menej miestností - a s veľkorysejšou výmerou. A do podkrovia - vôbec nie vyvýšeného - by som dal spálne detí, ak už kalkulujete s tým, že ako rodičia nemienite behať hore-dole po schodoch. Lebo to, čo si tu dala, sú kamrlíky. Ak idem stavať nové bývanie, tak nech je lepšie a kvalitnejšie, ako to predchádzajúce, či.....? 8-(
Odpovedať
@katie.2906 Teraz ste 3 o pár rokov vás bude 5 a potom aspoň 7 a keď bude dáka oslava tak neviem kde sa pomestite. Ak spravíte dve izby pre dievčatá hore môže byt ten dom o niečo kratší a tie náklady nebudú moc väčšie a prevádzka môže byť aj lacnejšia lebo dole prekúri a teplo pôjde hore.Pod 30m2 na obývačku s kuchyňou by som nešiel
Odpovedať
Nebudem zakladat novu temu, mam taky isty pozemok. Maly uzky oklo 11m viete mi poradit co tam.postqvit? Mam byt 2 m od hranice suseda na oboch stranach. Alebo mam radcej riesit podlazie?
Odpovedať
@katie.2906 mam podobny projekt. Skus pozriet album.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?