Pôdorys domu- vaše názory

Profilova fotka
Dobrý deň, prikladám predbežný návrh nášho pôdorysu, bol by som rád za každý jeden Váš názor k nemu. Ďakujem
Odpovedať
kde bude telka v obyvacke? na tej stene vedla linky? ta spalna je podla mna velmi zle - co je ten priestor pri vchoe do spalne , predtym, ako sa vchadza do rodicovskej kupelne? je postel vramci spalne orietnovana dobre? pyta sa to na vonkajsu stenu, ale tam mas okna, podla mna je to zle, velmi zle.... na standardny tvar bungalovu (cisty stvorec) standardneho rozmeru existuje milion katalogovych projektov, urcite sa z nich da vybrat ovela lepsie riesenie pre 4izbovy dom. ludia, ktori si robia individualne porjekty to robia vacsinou preto, ze maju bud atypicky pozemok, alebo nejake ine obmedzenie, alebo chcu mat dom, kotry bude v niecom vynimocny/specificky. ak je toto Tvoj dovod, tak rychlo vymen projektanta
Odpovedať
Profilova fotka
Tak obývačkovú stenu si vieme upraviť kde vlastne bude, tak by som to tiež nechcel. A ten priestor pri vchode do spálne je vstavaná skriňa. A je to ozaj také zlé?
Odpovedať
@peter111173 do domu vstúpiš do predsiene, potom ideš do nejakej miestnosti, musíš tam ísť? čo je to za miestnosť (šatník, alebo technická miestnosť? nemôžeš ísť rovno do obývačky? veľa kľukatých chodbičiek, ktoré ťa uberajú o priestor (spomínaná miestnosť, vstup v spálni). nakresli si trasy ako sa tam pohybuješ, bude to vyzerať ako v bludisku. Veľa miestností vytváraš vlastnými priečkami (špajza, záchod, kúpelňa rodičov aj vstup), miestnosti vytváraj tak aby mali čo najviac spoločných stien. Vytváraš si navyše náklady na murivo, omietky, sokle... ja by som to zahodil a skúsil od znova: nakresli pozemok, okolitú zástavbu, trasu slnka... na pozemok približne umiestni štvorec a podľa okolia si naznač steny kde by mohli byť okná, vstup, terasa, záhrada... potom začni vstupom do domu a rozvíjaj miestnosti. alebo si najmi projetanta.
Odpovedať
Profilova fotka
Obyvacka s kuchynou za mna nie, nemate vela moznosti na realizaciu pri nabytku plus stvrcovy podorys je take riesenie pri spojenych miestnostiach nestastne.. my mame tiez podobne do spalne vstavanu skrinu a uplne v pohode, toto je za mna fajn. Okno do spajze by som dala, lebo ju nevyvetrate, ak tam nieco skysne, ci date mraznicku a pod. Ja by som ten vstup nejako tiez inak prekreslila, pripadne napis kde su ake svetove strany.
Odpovedať
prvé čo ma napadlo - bludisko, ale už to tu padlo. Je to celé moc prekombinované na môj vkus a 2 kúpelky plus samostatné WC aj mrhanie financiami ak nerátam to množstvo priečok.
Odpovedať
@peter111173 nechcela by som, aby každý kto vojde do domu musel prechádzať cez obývačku a už vôbec nie cez kuchyňu pomedzi stôl a varnu dosku. Ty si s týmto OK? Aj Tvoja polovička?
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka Tak nám sa tam tiež ešte nepozdávajú nejaké veci. Preto som to tu vyhodil, nech máme viacej názorov na to.
Odpovedať
@peter111173 moja zakladna otazka znie, preco si pri standardnom bungalove - standardneho obdlznikoveho tvaru - standardnej velkosti (12x13) nevyberies z tej haldy hotovych projektov, ktore su na webe dostupne. Pripadne neriesis nejaku miernu upravu existujuceho podorysu....
Odpovedať
@peter111173 ok kde je na obrázku sever? A aké máte obmedzenia?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?