Pôdorys bungalowu, názory, rady...

Môžem poprosiť o názory a rady k prípadnej dispozičnej zmene? Z čoho som vychádzal: - oddelená denná a nočná časť - dvojgaráž chcem mať súčasťou domu, z nej vstup do domu - v spálni chceme mať privátnu minikúpelku - v kúpelni v žiadnom prípade nechem WC a ani práčku - podkrovie chcem využiť na minimálne 1 ďalšiu izbu (hosťovskú), úložný priestor... nechcem tam mať však detské ani spálňu Ďakujem
Odpovedať
Minimálně bych si pohrál s tou koupelnou a prací místností. To nejde bez toho výklenku na chodbě? Že by se vstupovalo do koupelny a prádelny proti dveřím do pokojíků. A pak trochu upravit tu stěnu mezi WC a koupelnou.
Odpovedať
Profilova fotka
@r4d3k74 Mne by asi vadilo, ze kazdy kto pride tak mi prejde popred TV
Odpovedať
Profilova fotka
@majkyv ja len k tomu podkroviu, je jedno ci tam chces detsku alebo spalnu alebo hostovsku,,kvoli tej jednej izbe ,musis robit nejaky pristup hore a zateplovat krov a nie strop takze kvoli jednej izbe kopec drahych detailov, vchod cez obyvacku je masaker :) , niekto ma taky dom ako ty garaz.
Odpovedať
nočná časť na juh? tam sa bude v lete fantasticky spať, detské aj spálňa sú veľkosťou iba trochu väčšie kumbály. obývačka je nezmyselne zariadená a vpodstate sa z nej stala hlavná chodba domu. hajzlové okienko pri vstupe aj na terasu - welcome to me. záchod je malý, kúpeľňa detto, všetko ako bonus s nejakým rohom navyše. všade posuvné dvere - najhoršie riešenie. krb na najfrekventovanejšom mieste domu - tam niekto príde k vážnemu úrazu. nevidím žiaden šatník, ani príručný sklad. ale garáž luxusná, to sa musí nechať.. zjavne máte najradšej svoje autá.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkyv C H A O S . 8-( 8-( 8-( 8-( 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
ten výklenok pri vstupe, dnes má aj tak každý video alebo audio-vrátnika,pod dverami nebude nik stáť- poprípade o trošku predlžiť strechu vznikne vačšia špajza ktorá nieje na škodu. tú maličkú terasu by som dal tiež preč a urobil by som tým pádom väčšie izby a spálňu cca 0,8m, poprípade by v spálni vzniklo niesto na malé WC. Výklenok pri práčovni preč a vznikne vačšia práčovňa, vstup do kúpelne dať tam ako sú umývadláa tie presunúť na stenu k práčovni. Ešte to wc, neviem 2xwc neviem čo tam je ,ale dal by som iba jedno wc umývadlo a zvačšiť kúpelňu. toľko môj neodborný názor
Odpovedať
@jr4 na východ nechcem orientovať žiadne izby, je tam plot z DTciek vo vzdialenosti 3 metre a sused tam má okná obytných miestností vo vzdialenosti 7m.. Na sever v žiadnom prípade a západ je myslím najteplejšia varianta. Detské majú 13,2 m2, to je málo? Navrhoval som to podla súčasnej potreby, všetko naše žitie sa v súčastnosti na 90% odohráva v obývačke, preto som to tak myslel, aby bola "centrom" domu. Spálňu používame naozaj iba na spanie, takže priestor v nej naviac nevidím ako potrebný. V kúpelke zo spálne je iba sprcháč a umývadlo, žiadny záchod. Malý záchod? teraz mám 85 x 120 aj s umývadielkom a je to úplne v pohode. Kúpelňa je opäť iba na sprchovanie, načo väčšiu.... Garáž: auto je pre mňa spotrebný materiál, ktorý mi má slúžiť, nie som ten, kto je v umývarke každý mesiac. Ale keď tam mám zaparkovať, a dávať pozor aby som pri otváraní dverí nebuchol do steny, tak... Chcem tam police, uskladňovať prezutie, bicykle pre 4 ľudí, možno motorku.... To zariadenie obývačky je trochu chaos, to beriem, aj ten krb som tam hodil len aby bol, bez rozmýšlania.... Zateplovať chcem určite krov a nie plafón, toľko nevyužitého miesta by mi nedalo spávať. Ale ďakujem zatiaľ všetkým... len píšte ďalej :-)
Odpovedať
@sportline vďaka....ano nad tým vchodom uvažujem tiež ako píšeš. Aj s tou kúpelňou sa budem zamýšlať nad tvojimi pripomienkami. Nie sú to 2x WC, je to wecko a bidet.
Odpovedať
Preco si nekupis katalogovy projekt,alebo neoslovis profika?
Odpovedať
Ja si myslim ze detske ,wc a kupelka su dostatocne velke . Urcite by som dala satnik na nepotrebne veci a pozmenila obyvacku . Určite menšiu garaž ale to iba v mojom pripade .
Odpovedať
@majkyv skus preriesit dispoziciu a hod sem na pozretie
Odpovedať
@jr4 prosim ta prečo si myslíš, že posuvné dvere sú najhorším riešením? Ja si myslím práveže opak, preto ich plánujem. Ušetria vela miesta a zjednodušia prístup.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nie je to zle ako prvy nastrel ktory sa zahodi. Na tvojom mieste by som urobil jednu z dvoch veci, ak nemas hlboko do vrecka, tak by som oslovil projektanta. Ak financi nie je vela, tak by som sa poobzeral po katalogovych projektoch, podla mna vsetko uz bolo vymyslene co sa tyka podorysu domov za normalne peniaze, takze naco vynachadzat koleso. Par poznamok co je zle: * Tie vyklenky su SIALENE * Neviem ci si uvedomujes ale izba pre auta je skoro 30% zastavanej plochy. Myslim, ze garaz pre 2 auta (4, 6, nerezova podlaha k tomu)nie je zla vec, ale asi by som ju dal samostatne cim sa vyriesi vela technickych detailov. * Technicku miestnost by som oddelil od garaze a skombinoval s pracovnou (ktora ma mimochodom nepouzitelny podorys * Neviem aky ma ucel vyklenok pri vchode * Svetove strany? * Posuvne dvere maju svoj vyznam ale treba ratat s tym, ze potrebuju znacne vacsi stavebny otvor pre rovnaku priechodnost ako klasicke dvere. Vacsina otvorov je tam poddimenzovana a dvere nemaju priestor kam sa zasunut alebo budu prilis uzke. * Ten mini jedalensky stolik je smiesny a urcite takto v rohu nebude fungovat * Tocite schody v obyvacke a este v takom kumbale. Tocite schody maju svoj vyznam ked mozu vyniknut ALe tiez potrebuju svoje miesto. V rodinnom dome, radsej nie. Nalepsie je ze maju podla nacrtku rameno asi 0.7m, no to je hotova vrazda. * HS portal 2.5m - to je co, aby sa mal kam zasuvat, vyjdu ti tam otvarace dvere menej ako 1m, tak to moze rovno dat klasicke otvarave dvere. * hajzlik na uvitanie pri vchode * zbytocna mini komora * murivo pol metra hrube * prilis mala vstupna hala este raz to je v poriadku ze skusas, ale rychlejsie by bolo sa inspirovat katalogmi a pripadne oslovit projektanta.
Odpovedať
@majkyv takéto argumenty sú časté - "teraz nám to stačí takto, tak prečo to robiť inak". predsa keď idem stavať dom, tak by som rád išiel do lepšieho a nepočítam s tým, že deti budú mať stále ja neviem napríklad 10 rokov. keď deti vyrastú, celkom pochybujem, že im izba 3,5x3,5 bude stačiť a nie je istota, že po 18-ke skrátka odídu z domu. S tým súvisí ďalšia vec - súkromie - delenie na dennú a nočnú časť. to sa síce dobre číta, ale skôr by som uvažoval o delení na rodičovskú a detskú časť. nie iba naskladať vedľa seba spálňu a dve detské. tam potom nie je viac súkromia, než v paneláku. a že sa 90% života odohráva v obývačke, neznamená, že to tak bude vždy. kúpelňa je iba na sprchovanie? pochopím také riešenie v jednoizbáku, ale nie v rodinnom dome, ktorý má cca 200m2. ďalšia vec je tá garáž. ospravedlňujem sa za poznámku predtým, ale ono to naozaj vyzerá, že najprv sa nakreslila garáž a až potom okolo nej čo sa kam vošlo mínus priestor na terasu, takže obytný priestor má teraz tvar akéhosi Z, na čo najviac doplatila obývačka. a k posuvným dverám toľko, že síce šetria miesto, kým ich netreba 30x za deň otvoriť a zavrieť (a skúste si to lakťom, keď máte plné ruky).
Odpovedať
@xaxaxaxa Diky. Projektov som už prešiel asi 500, ale vždy to má pre mňa nejaký citeľný nedostatok. Samozrejme, že tento môj návrh má slúžiť ako podklad pre projektanta, že akú mám asi predstavu. Sám projekt nevypracujem :-) -samostatná garáž je podla mňa finančne nákladnejšia a to už nehovorím o priestore, treba na to viac ako mojich 650 m2. - je dvjogaráž 6,8x7 naozaj taký luxus? - svetové strany sú napísané - nechcem točité schody, ale v programe kde som to robil vyzerali klasické schody graficky ako skriňa, z toho by boli všetci jelene, že čo tým myslím. - murivo 0,5 m? Keď dám Ytong 25, alebo 30 cm, na to izoláciu, tak čo mi vznikne? - ten hajzlík pri vchode som pôvodne nechcel, je to tak ale vo veľkej drvivej väčšine projektov. A ako wecko aj pre návštevy mi vychádza iba tam.
Odpovedať
@atlaska Vhodný katalógový som ešte nenašiel, a jasné že oslovím projektanta, ale nejakú predstavu mu musím poskytnúť.
Odpovedať
@jr4 ano, uvažoval som aj nad delením na rodičovskú a detskú časť. V budúcnosti by to malo určite viac výhod.Chápem, že tá garáž vyzerá ako moja priorita, je to asi tým, že na jednom obdĺžniku nie je čo pokaziť - nakresliť garáž si ja laik naozaj trúfam :-)
Odpovedať
Architektovi staci vidiet pozemok a tvoja cast otazky po slovo dakujem. nic kreslit nemusis, toto je fakt priserny chaos. Ano jedine ta garaz je tam jasna. Nechces nic vynimocne, urcite je kopa katalogovych lepsich nez to co si nakreslil.
Odpovedať
@majkyv ja len,že už je wc 2in1.
Odpovedať
No proporčne to vyzerá ako garáž s prístavbou ;-) Veľká garáž mi nevadí, ale patrí k veľkému domu. V dome nad 200m2 už by som chcel väčšie izby a netlačil ich na minimum. Obývačka chaos, ale to ti už pripomienkovali viacerí hore. Točité schodisko by som nahradil klasickým, navyše ho máš nakreslené malé, v reály ti zaberie oveľa viac miesta. To "výklenkovo" pri kúpeľni je čo? :-D Do kúpeľne v spálni by som určite dal záchod. Keď už máš vlastnú kúpeľňu, tak neviem prečo by si mal chodiť na toaletu cez chodbu. A samotná veľkosť kúpeľne? To si obkreslil z lôžkového vagóna? Choď s tým návrhom za projektantom alebo architektom a už s ním nestrácaj čas, asi to už k ničomu nepovedie ;-)
Odpovedať
@majkyv neni to dobre. Nevies to. Sorry. Treba sa obratit na profesionala architekta. Bohuzial.
Odpovedať
príde mi prehľadne a pekne vymyslený aj ja by som si vedel předtsavit, že v ňom budem žiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?