Podorys Bungalovu - Vase nazory

Ahojte, planujeme vystavbu mensieho bungalovu. Co si myslite o rieseni? Vopred dik za kazdy nazor.
Odpovedať
@zuzanavr konecne rozumny projekt na MS :) ta 3.6m2 miestnost je technicka predpokladam, ale co je ucel tej 6m2? mozno by som radsej na jej ukor zvacsil tie 2 12m2 izby vedla
Odpovedať
@horsey @zuzanavr suhlas. Izby sa mi zdaju trosku mensie, 6m satnik sa ki zda zbytocny pri tom pocte skrin, co tam mate. Trochu inak by som riesila kupelnu. Pri dverach najmenej pouzivana vana, ku vsetkemj ostanemu sa ide dalej ;)
Odpovedať
@Horsey; @Zuzka60: Dik za postrehy. Ano ta miestnost 3,6 je technicka, ten satnik ma v podstate dve ulohy, jedna ide o ulozny priestor, ktoreho nikdy nie je dost a druha je kvoli odizolovaniu izby od pripadneho hluku v obyvacke. Co sa tyka izieb 12m2 mi pride OK na jedno dieta. mozno skor spalna je mensia, ale zsa tam aj tak clovek iba spi a travi minimum casu. Ide v podstate akurat o objem tej miestnosti a o kvalitu vzduchu (ano rekuperacia by to poriesila). Kupelna, je naozaj mozno trosku divne navrhnuta - dik za podnet. V kazdom pripade dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanavr Tento typ pôdorysu je pomerne rozšírený a obľúbený - a právom. Dobrá dispozícia. Nenapísal si ale, ako to máš s prístupom na pozemok, s komunikáciou a pod., pretože možno že by sa ešte dalo hovoriť o pootočení domu - samozrejme s možnosťou posunutia okien, alebo o výbere takejto dispozície, ktorá je ale o 90°pootočená... Lebo: dispozícia, ktorú si si vybral, je síce fajn, ale určite je šťastnejším riešením, ak je základná orientácia domu na svetové strany: Východ - Západ. Teda že by slnko začínalo v kuchyni (kuchyňa na Východ) a končilo v obývačke (Obývačka Z). Mal som takto - ako Ty - orientovanú dispozíciu a bolo v dome znaaačne teplo... Keď slnko dorazilo do obývačkokuchyne, v lete bolo poriadne horúco. Takže ak je toto jediné možné riešenie, pamätaj aj na strešné presahy al. exteriérové žalúzie. A tá terasa na západ... - tiež rozmýšľaj, ako ju esteticky a vtipne zatieniš. Letá sú už značne tropické. A v spálni by som určite nedal tú šatníkovú stenu na severnú exteriérovú stenu. Aj to som už mal - a bola potuchlina a dokonca až plesne... Na obvodové steny a tobôž severnú je šatník 1 veľké hygienické riziko. ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@zuzanavr mne sa zase nepozdava okno nad postelou v spalni, tak by som ja spat nedokazala, s oknom nad hlavou :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanavr Ako koncept mi to nepríde najhoršie veď takýchto projektov tu je plno ale niektoré konkrétne riešenia napríklad vstup, kúpeľňa alebo ten šatník nie sú najlepšie čo mne ale vadí najviac je že je to maličké príde mi to také panelákové hlavne obývačka, rodičovská spálňa alebo jedálenská časť moja rada zväčšiť rozmery možno by nebolo na škodu popozerať katalógové projekty.
Odpovedať
@martosko v 95% katalogovych projektoch ani nie je samostatna technicka miestnost, pripadne 1,5m2 a celkovo su katalogy trash (samozrejme s odpovedajucou cenou), tiez nie je umenie spravit dobru dispoziciu ked mas 250m2
Odpovedať
@zuzanavr dom treba vzdy riesit s ohladom na okolie (zastavbu, ulice, vstup na pozemok....). -Co je miestnost medzi spalnou a izbou (2,74m2)? Podla mna je je to zbytocne riesenie, efektivnejsie by bolo zrusit to a zasunut do tohto priestoru vstavane skrine (rolldoor) zo spalne a izby. -Satnik (6m2) by som zrusil, velku plochu zabera manipulacna chodba pred skrinou, tu vstavanu skrinu by som otocil do izby a usetrene miesto pridal obyvacej izbe, pripadne cast izbe a cast obyvacej izbe. -Skus sa pohrat s nabytnom, zariad si vsetky miestnosti a uvidis ako si t ukazu dalsie moznosti a pripadne nedostatky. -Kupelna - co je ten priestor pod oknom? Ak sprchovaci kut, velmi nevhodne umiestnenie a ak nic, tak zbytocny a nevyuzity priestor. -Umiestnenie WC je nevhodne, vstup je zo spinavej zony. -Zadverie by som odporucal zvacsit, kde das napr. kocik, topanky a kabaty, ...? Ak je riesene zavetrie? -Je nutne riesit takuto malu spajzu? kuchyna je dost velka nebude stacit priestor v samotnej linke? Co chcete skladovat v spajzi? Predpokladam, ze v pripade energeticky usporneho domu nebude v spajzi celorocne otvorene okno a potom tam bude teplota ako v ostatnej casti domu. -Priestor na kuchynsky stol je nakresleny velmi optimistiky, realita bude uplne ina. -Obyvacka - to cervene v rohu je krb? - Paci sa mi technicka miestnost je vhodne zakomponovana do podorysu a uricte sa hodi. Ako myslienku dispozicie dom hodnotim velmi dobre, ale este by som odporucal upravit niektore veci, tazko radit, ak nevieme okrajove podmienky a sposob vasho zivota a vase naroky na dom a zivot v nom.
Odpovedať
@kikuleenka Ahoj, ano to okno nad postelou budeme asi musiet prehodit na severnu stenu, aj ked prave tomu sa snazim vyhnut, tak este uvidim ako to nakoniec vyriesime, lebo na severnej strane je cca 25m od domu cesta, nie moc frekventovana ale je.
Odpovedať
@leonardom Dakujem za nazor. V podstate sme obmedzeni pozemkom. Mame pozekok ktory sa taha z vychodu na zapad o sirke 19m a dlzke 50m. Pristup na pozemok je z vychodu a snazime sa to osadit co najviac na severnu stranu pozemku, nech nie sme zatieneny pripadnou dalsou stavbou, ktora vyrastie na nasej juznej strane. Ta skrina, je svata pravda, ta tam urcite stat nebude - ibaze by sme sli do pasivu a bolo by a zo severnej strany by bola garaz (co ale nebude :))
Odpovedať
@mcsmekac Ahoj, tiez dakujem za postreh, ale tech miestnost nie je na juhu, tam je satnik, ktory aj oddeluje obyvacku od detskej izby, co sa kuchyne tyka, to je nemenne kralovstvo tam musi byt priestor aby sa tamdvaja mohli v pohode obchadzat :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@spiderhst Taktiez diky za dobre vstupy, skusim vysvetlit nas pohlad na vec: V podstate sme chceli nieco ine ale kupili sme pozemok z vychodu na zapad (vstup z vychodu) o dlzke 50m. Izby sme chceli na juhu s nie privelkymi oknami, kedze so solarnimi ziskami pocitat je asi nie najefektivnejsie, (momentalne), kedze straty cez okno budu asi vacsie ako zisky v case ked ich treba. Otocit cely dom o 180° nemozme (alebo nechceme) kvoli okolitej zastavbe a nutnosti tahat siete a tiez nechceme mat dom na konci pozemku ale na zaciatku. CO sa tej miestnosti medzi spalnou a izbou tyka, povodne sme tam chceli malycku kupelnu, ale to sme zrusili a v podstate pocitame s tym, ze to spravime presne ako vravis, usetrim tak jednu priecku a priestor v oboch izbach. Mame na to aj zmenseny navrh, kde odstranena ta mala miestnost aj ten statnik, ale skor to skonci pri vacsom projekte a bez tej malej miestnosti. Co sa tyka kupelne - preco je ten sprchovy zle? WC tiez nejak nerozumiem tej spinavej zone, ale dostudujem :) Zadverie, tam je teraz nakreslena pomerne velka skrina, ktora ale bude len mesi botnicek a vesiak na bundy, nic viac a so sirkou viac ako 1m a a dlzkou skoro1,7m, by sme tam mali natrepat aj kocik. Spajza - no byvame na byte a to je nieco co nam velmi chyba. Spajza/komora nemusi byt prehnane velka, ale treba ju, ulozi sa tam obrovske mnozstvo veci ktore sa v kuchyni pouzivaju len obcas... Umiestnenie stola - samozrejme, ide len o okrasu v navrhu :) Cervene - ano krb, je tam kde je kvoli izolacii komina, al cerveny, lebo zvazujeme jeho opodstatnenost, kedze zatial sa zda , ze jeho dovod je len atmosfera, ale ako spravni obyvatelia panelaku, tuzime po niecom, co vieme, ze v praxi budeme vyuzivat tak na vianoce a dost :) - takze zvazujeme. Posledny bod: sposob zivota - cely den v praci...ale deti v panelaku, na to sa nemozme divat a nechceme aby vyrastali v meste, kde sa clovek nemoze vybrat vecer von - ano dedina tiez nie je o moc bezpecnejsia, dom este o to horsi ze je samostatny, ale zivot na dedine je predsa len plnsi ako v meste a najma sme z dediny a na mesto si nevieme zvyknut - hold byt bola asi chyba... CO sa naroku na dom tyka, nechceme nic velke, naco to zivit, ked sme vacsinu casu prec, zasa ale ide o nejaky "mozno luxus" vzhladom na byt alebo skor komfort najma sa tam citit dobre a pohodlne. V kazdom pripade dakujem za vstupy.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanavr ja by som este to male wc pri zadveri skusila dat pozdlz na pravu stranu miesto toho satnika. sice by to bolo o par cm na ukor kuchyne,ale kupelku by ste mali super prestrannu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?