Pôdorys Bungalov final.

Ahojte čo poviete na náš pôdorys je to už finalna verzia tak každý nápad ocením.
Odpovedať
@la1 mne sa paci oddelena kuchyna, ale ratas s tym, ze prave toto bude podrobene velkej kritike od diskutujucich?
Odpovedať
Vidno, že typolőgiu a dispozíciu nenavrhoval architekt. Tento tzv. Projektant je nakazený čiernym morom panelákového chodbového dieťaťa. Rodinný dom principiálne riešime halovým systémom. Dlhá chodba je zbytočný luxus nebytovej plochy v rodinnom dome. Ale to je uhol pohľadu.
Odpovedať
Planujeme ešte nejake väčsie posuvne dvere aby sa keď tak dal priestor s kuchynou spojiť. Za navrhom nebol ani projektant ani architekt navrhli sme si to sami projektant to len dal dokopy. Chceli sme oddeliť čo najviac nočnu a dennu časť .
Odpovedať
Áno, je to vidieť, že snaha bola, aby sa nekrîžili prevádzky dennej a nočnej časti bývania. Ale vedeli by sme to ešte vylepšiť.
Odpovedať
Prvy moment som pozerala naco tolke chodby. A ked pozeram lepsie, mate takmer rovnaky dom ako my. Ale my mame kuchynu, jedalen a obyvacku otvorenu
Odpovedať
Profilova fotka
@la1 Nechápem jedno, načo ešte chcete nejaké pripomienky keď vraj to je finálny projekt, raz musí prísť čas kedy si poviete toto je ono a začnete stavať, lebo takto to môže byť do nekonečna vždy sa nájde niekto čo by niečo zmenil, ale v prvom rade ide o to aby projekt vyhovoval vám.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Ved forum je na to aby sa diskutovalo. WC pri vchode ma byt pre hosti? K tomu druhemu budu mat blizsie. Spajza je malicka. Keby ste na ten cely mur dali vysoke kuchynske skrine a TM zvacsili o spajzu? Tu mensiu izbu o nieco malo zvacsit.
Odpovedať
Projekt sa mne osobne páči ale tiež podľa mńa sú nedostatky. WC v chodbe (pri hl. vstupe) ,bude zima,blato , prídeš domov ,a niekto pôjde na WC po mokrom ,špinavom (utierať sa vam to určite nebude chcieť každy raz ,hlavne nie deťom) ,čiže ak to je možné posunul by som ho vyššie až k vstupu do chodby. Za ďalšie priečku medzi obyvačkou a kuchyňou by som dal preč a pridal by som tam nejaké širšie francuzke okná(ak odtiaľ nemáte suseda) nejaký ten výhľad pri jedálenskom stole by bodol :) okrem toho pekný projekt ,ale urobte tak ako sa to páči vám.
Odpovedať
Mimochodom, kde je sever? Spravidla hospodárske a prevádzkové miestnosti vrátane vstupu sa v našich zemepisných šîrkach dávajú na sever, obytné na juh.
Odpovedať
@la1 terasu by som prehodila na stranu obyvacka kuchyna a urobila aj vychod z kuchyne. Vsetko prenasat cez chodbu a obyvacku dost neprakticke. Urcite okno do komory.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa moc nepáči toto, keď tie miestnosti sú oddelené, že to nie je taký otvorené priestor, taký voľný, ale tak každému nám sedí čosi iné.
Odpovedať
WC by som v tomto prípade do zádveria nedávala, skôr do tej chodby, respektíve vchod do neho z chodby. Nie zo zádveria priamo. Ďalej by som skúsila nejako vyšpekulovať tú špajzu, komoru. Určite sa ti bude hodiť väčšia ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj, sice to už máte final ale aj za jazdy sa da čosi pomeniť :-) Ten zachod by som tak isto v tej stupnej chodbe nedávala. Nikto tam chodiť nebudem. Poznáme to od známych. Aj my máme predelenu kuchynu s obývackou, ale spravili sme to tak, že sme dali sklenené posuvné dvere a je to super. Aj s tou špajzou sa treba pohrať a so stenou medzi kuchynou a obývačkou :-)
Odpovedať
@vtacikvtacik s kupeonou by som sa trosku pohrala. Aky je rozmer tej steny kde su dvere do kupelne? Wc pri kupelni by som potiahla k obvodovej stene, to sa bude asi castejsie vyuzivat a ziada si okno. Dvere do spajze by som dala ako sucast linky a tym si ju aj predlzis. Urcite by som nedavala dvere do wc ky vstupnym. Pridete domov mokry zablateny a jeden clen obsady to wc pri kupelni a dieta sa ti rozbehne v ponozkach do druheho wc akurat po tom mokrom. A v tom zadveri v zime bude stala chladnejsie ako vo zvysku domu lebo si povies ze zadverie az tak vykurovat netreba. A navsteva ked vyjde z obyvacky tak zamieri do najblyzsich dveri do wc a to budu pri kupelni a urcite nepojdu do zadveria. Zadverie by som si rozsirila o wc tam by mohol vzniknut vyklenok na sedenie a zevesenie bund a mozno aj ten priestor wc by som rozdelila este aj pre spajzu. V zadveri by si ziskala viac miesta ked sa tam viaceri zidete. Co vsetko planujes mat v technickej? Vyzera tam byt celkom velky priestor tak tam by som to spojila s wc a kotol by som skryla za nejake posuvne dvierka. A dvere do wc s technickou by som dala z chodby a nie zo zadveria. Asi celu tu priecku v zadveri co mas teraz wc a technicku by som posunula a radsej si v zadveri vytvorila este odkladaci priestor.
Odpovedať
@la1 ked presunies wc pri kupelni na miesto sprchoveho tak dvere do kupelne mozes dat kde je teraz umyvadlo vo wecku. Moznosti mas este vela. Je na tebe ake zmeny este chces robit. Ale s tym navrhom asi nie si velmi spokojna inak by si ho sem nedavala.
Odpovedať
@vtacikvtacik omylom sa mi podarilo dat tebe odpoved ale samozrejme to patrilo @la1
Odpovedať
@la1 este jedna vec. Mne celkovo nesedi orientacia domu. Orientacia domu voci svetovym stranam sa kresli ze sever je kolmo na hornu hranu vykresu. Vychadzam tak aj z tvojho vykresu lebo inu znacku nevidim. Neverim ze budete sediet na terase ktora je na sever. A obe detske maju okna na sever. V lete cez prazdniny tam svietit mozno nebudu ale pocas skolkeho roka urcite malo svetla na ucenie. Na sever sa davaju wecka, technicke, satniky.....a nie spalne. Neviem aky mas pozemok a ako planujes osadit dom ale ked vam to velmi nesuri este by som sa s tym pohrala.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?