Pôdorys 3 izboveho bungalovu 10,5 x 12,7m , rovna strecha

Potešia ma Vaše postrehy, názory, podnety
Odpovedať
@galbosko malicke zadverie, tam sa ani 3 ludia nezmestia ked si budu vyzliekat kabaty, zvlast ked tam das este vstavanu skrinu a obe dvere su otvarave dovnutra miestnosti, realne ti ostane 2,7m2 co je extrem malicke wc, kde chces dat aj TUV a pracku, to bude naozaj kompromisny priestor, TUV nie je len zasobnik vody - btw. ako budes mat riesene kurenie - nevidim ziadny kotol (el. ci plyn, ani TC), kde to budes mat? ci budeln kurit primarne krbom? ostatne v pohode, zrejme na viac priestoru nebol rozpocet alebo pozemok..
Odpovedať
Profilova fotka
úplne v pohode dom, kotol a TUV v miestnosti 1.03, nič netreba meniť, chýba trocha sklad, nakoľko je to dom s rovnou strechou...alebo neskôr garáž
Odpovedať
@galbosko suhlasim ze chyba ulozny priestor, ale nejaky zahradny domcek by to vyriesil. to zadverie je problem, zvlast ked tam ani skrinu nie je kam dat. budete mat len vesanie a zvysok v satniku v spalni? no a uz spominanu pracku nikde nevidim, predpokladam ze bude v tej velkej kupelni? rekuperaciu predpokladam neplanujes kedze do toho wc by si ju nenarval..
Odpovedať
Profilova fotka
@galbosko Ja by som zrušil ten šatník je široký 1350 nejaké police alebo vstavaná skriňa na obvodovej stene šírky 600 potom minimálne 600 na prechod a zostane 150 na tej sadrokartónovej stene alebo ho rozšíriť aspoň 350-450 nech vojdu police aj na druhú stranu a ja osobne nevidím ani využitie východu zo spálne na terasu. Čo sa týka kúrenia dúfam že budete mať jeden elektrokotol lebo niečo iné neviem kde by ste dali. Krb sa mi zdá nie moc dobre umiestnený iba že by bol rohový lebo takto nieje ani v obývačke ani v jedálni alebo bude sedačka v jednej rovine z krbom. Izby sú dosť veľké horšie je to s kúpeľňou tam je to natlačné len aby to vošlo a ani dvere už nevošli otvárať do vnútra. A nakoniec ma zaujal ten vonkajšok či 150 mm izolácie nebude to málo alebo to že ten stĺp na terase nepomôže zatepliť z dvoch strán buď celý alebo vôbec.
Odpovedať
@topvideo kotol, TUV, wc, umyvadlo na 2 stvorcovych metroch? :) ty sam mas technicku + wc 12m2
Odpovedať
Ahojte, dakujeme velmi pekne za postrehy. Vo vstupnej chodbe bude len 40cm skrina na boty od dola az nahor, aby sa moc nezuzil priestor a vesiak na zevesnie bund, 60cm skrina bude v chodbicke oproti kominu, preto sme zmensili trosku kupelnu + za komimon smerom ku spalni bude este 40cm skrina - pomocna. TC - bude bojler + elektr. maly kotlik nad prackou,kurenie je riesene podlahovkou - odporovymi kablami. Satnik preto aby sa vyuzila aj ta lava cast, cize police budu do Lka....60cm police a zvysok na priechod..+ vzdy som tuzila po satniku:)...a nakoniec zateplenie stlpa z dvoch stran je zatial len koli vizualnej stranke...aby bol stlp zarovnany s fasadou v pohladoch. Tak asi takto sme uvazovali...
Odpovedať
Profilova fotka
@horsey kotol je nad zásobníkom, nezaberá ani m2, wc sa tiež zmestí. Ak je to jeho prianie...? Ja mám naozaj väčšiu TM, ale využívam aj ako sklad záhradného nábytku a na sušenie prádla na dvoch rozkladacích sušiakoch..
Odpovedať
Dakujeme za postrehy...čo naozaj chýba je nejaký " sklad " , alebo " povala " na odloženie " nepotrebných " vecí...ale na to bude primárne služiť záhradný domček..nemyslím, že TM je tak malá, že by sa tam nezmestilo to , čo tam má byť... zateplenie domu bude 16cm sivy polystyren.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@galbosko aku mas skladbu strechy a kolko mas najvacsi rozpon? dik
Odpovedať
Profilova fotka
Malej ale sikovnej ;-)
Odpovedať
@galbosko zvacsite si zadverie a zmensite chodbu na ukor vacsej kupelne
Odpovedať
milos333 dobry den,s priatelkou chceme stavat dom na zahrade a nevieme sa rozhodnut ci sa tam vojde,pozomok je trocha divno tvarovany ale nemame na vyber,zaciatok pozemku ma 9 metrov a rozsiruje sa iba na max13metrov a cely je dlhy max 19metrov radi by sme skusili taky dom v tvare pismena L bez krovu iba rovna strecha a chcel by som poradit ci je tato myslienka spravna alebo skusit nieco poschodove.dakujem za akykolvek nazor
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@milos333 Sory ale horší nápad som tu ešte za ten čas čo sem chodím asi nepočul. Máš pozemok cca 210 m2, a ty chceš naň postaviť bungalov, to je na mňa teda silná káva. Táto parcela nieje ani na poschodový, tam ti aj samostatná dvoj garáž bola veľká. Zber si to tak že keď dodržíš povinné odstupy od susedov ( rátam že tak malý pozemok je niekde medzi domami ) po dva metre, a ak sú domy hustejšie pri sebe nemôžeš mať na tieto strany okná z obytných miestností, plus zastavanosť max 30% nedaj bože ak je tam zadefinovaná uličná čiara. Proste nie každý kúsok zeme čo zdedíš alebo lacno kúpiš je hodný na stavanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko preco ho od toho odradzas nech ide za tym a urcite sa to da vyriesit, aka zastavanost 30% to vies skadial ? ani nevies kde stavia, kludne moze postavit poschodak zo zastavanou cca 80 m2 a aj zaparkuje auto aj pristresok si postavi aj na paradajky ostane. su take pozemky v meste a stoja tam domy
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze Ak sa niekto chystá urobiť chybu ktorá zhltne všetky jeho úspory alebo sa ešte aj zadĺži na druhé roky tak by si ho neodhováral, dom to nie sú len steny a to čo je vo vnútri ale aj okolie a tomto prípade y tam žiadne nebolo ( čo to je za dom keď nemáš kde ísť von a žiješ ako v panelák na šiestom poschodí ). Ak sa jedná o obec čo má územný plán, čo dnes nieje zriedkavé tak tam býva zadefinovaná zastavanosť a tá býva maximálne tých 30% u niektorých len 20%. To že také domy existujú ešte neznamená že si z nich teba brať príklad, japonci dokážu postaviť dom aj v trojmetrovej medzere medzi ďalšími dvoma a tiež sa to nerobí keď sa nemusí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?