Pôdorys

Na jar začíname :-)
Odpovedať
http://www.livingasean.com/garden/ama...
Odpovedať
@mitar Podľa mňa máte zbytočné robiť krb v tak malej a uzavretej obývačke. To zakúrite raz a potom už radšej nie. Asi ste chceli do toho rozmeru napchať čo najviac ale mne to už príde prepriečkované. Z tej garáže vám tiež pôjde chlad tá stena by mala mať aspoň 250mm tie garážové dvere nech sú akékoľvek nenahradia murivo a budú vám ochladzovať vnútro dom a to ešte tam máte aj dvere ie by som radšej zrušil a dať tam skriňu alebo vešiaky. + ten kotol a čerpadlo ďalej od detskej izby bude v nej počuť vrčanie ak tak použiť tam vpc a nie porobetón
Odpovedať
Profilova fotka
Takto byvaju vcely ibaze maju hexagon
Odpovedať
Profilova fotka
@mitar moj nazor je zi vidim kopiu RD 60 tich rokov dnes toto uz nieje in same dvere priecky male priestory mne sa to osobme nepaci moj nazor dufam ze som nikoho neurazil presne ako vcely ul :)
Odpovedať
Ten televizor sa vam roztecie ak zakurite v krbe.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked uz to takto chces mat, tal by som aspon presunula dvere do obyvacky blizsie ku spalni a v rohu by vzniklo miesto na ten krb. A kuchyny chces o zaj takto uzavretu od zvysku domu?
Odpovedať
Profilova fotka
@mitar Fu ha ľudia tu raz vidia oddelenú kuchyňu od obývačky a už sa s toho nevedia vysomáriť. Netvrdím že to je dobrý projekt ale nieje ani vyslovene zlý taký priemer, izby sú pomerne veľké aj keď neviem kde bývajú ľudia čo to považujú za úľ podľa mňa je izba pre jedného 12,7 m2 dosť alebo spálňa rodičov 15,2 plus šatník a kúpelňa, tu má asi každý len kúpeľňu 15 m2. Isté zmeny by sa tam dali urobiť od drobných použitie posuvných dvier v spálni na šatník a kúpeľňu až po preukladanie tej časti špajze kúpeľne WC aby sa zmenšila chodba a priestor pridal inde. Čo sa týka tej oddelenej kuchyne podľa mňa to nieje dobre riešené okrem toho že s kuchyne sa nedostaneš na terasu ten stôl čo je tam nakreslený bude skoro nepoužiteľný lebo aby sa taký stôl dal používať potrebuje priestor široký aspoň 2,8 m a čo sa týka obývačky skoro polovica je nevyužitá a slúži maximálne na prechod von alebo do kuchyne, veď jediný nábytok čo tam máš je skrinka pod televízor a gauč, okrem toho že ti musí vyhovovať vchod do kuchyne cez obývačku, toto mi príde najväčší problém domu, najjednoduchšie riešiteľný iba odstránením tej priečky. Čo sa týka tej garáže ak nebude aspoň temperovaná naozaj to nieje dobré riešenie. A posledná vec to murivo si si vybral sám alebo ti to niekto doporučil, lebo v dnešnej dobe to tiež nieje ideálna voľba.
Odpovedať
Kuchyňu necháme nakoniec otvorenú a zrušíme aj tie dvere z chodby do obývačky....chceli sme tam zasúvačky ale asi bude lepšie nechať to otvorené....
Odpovedať
@martosko murivo preto také lebo sa nebude zatepľovať.....
Odpovedať
Profilova fotka
@mitar To mi je jasné išlo mi o to či si s tým prišiel ty alebo projektant, lebo z iným murivom a zo zateplením sa dajú dosiahnuť lepšie parametre steny za menej peňazí ako tomto prípade, ale ak to bolo tvoja výslovná požiadavka pojektant ti asi nemal čo iné vymyslieť.
Odpovedať
@martosko radsej spalnu mensiu a pridat na obyvacke, panelakovesu vacsie. Zo spalne vychod na terasu.ktory pouzijete raz za rok pri umyvani okien ale z kuchyne ziaden,pritom z kuchyne sa chodi na terasu v lete cez vikend aj 60x.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska S dverami v spálni súhlasím čo si tak všímam väčšinou skončia založené nejakým kvetináčom, čo sa týka obývačky nepríde mi až tak malá skôr zle riešená podľa mňa by pomohlo, keď už ide tá stena medzi obývačkou a kuchyňou preč nechať tam s nej tak meter a pol až dva v strede možno posunúť viac smerom do obývačky od kuchyne tam dať stôl, nie tak ako je teraz ale otočený o 90 stupňov z obývačky krb a nad ním TV, nie takú hypokaustovú pec ako je tam navrhnutá teraz ale normálny krb a k tomu otočiť samozrejme sedačku. Tým pádom by bolo dosť miesta na stôl v kuchyni, vyriešil by sa aj prístup s kuchyne na terasu a v obývačke kde je teraz TV a krb by zostalo miesto na pracovný stôl alebo žehlenie prádla alebo niečo, a keby strecha nebola valbová ale sedlová možno by zaujímavo vyzeral aj otvorený strop. A takto by sa dalo vylepšiť viac vecí v dome ale to by bolo podľa mňa, majiteľom to možno vyhovuje takto.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martosko 22 m2 s krbom a vychodom na terasu je podla.mna mala obyvacka. V spalni mozu byt dvere to je v pohode, ale musia byt v kuchyni,lebo odtial si. nosim vsetko von. Ked im to vyhovuje nech to daju do blogu nie do diskusie,ci sa ocaka diskusia jej to je cacane aspon 20x?
Odpovedať
@martosko s tym krbom to je skvely napad. Ale krb bude s teplovodnym vymennikom. Tak preto je nakresleny asi taky velky
Odpovedať
@mitar Na čo ti tam je teplovodný krb? To ideš dať 5-6 tisíc € za vec ktorú použiješ pár krát ako neverím že tam budeš pravidelne kúriť
Odpovedať
@jumt myslim ze ho budem vyuzivat viac. Teraz takto fungujeme a je v pohode
Odpovedať
Tak ked to mate odskusane, tak v pohode. Inak projekt je pekne rozmiestneny. Nemenila by som asi nic ;-)
Odpovedať
Na jar začínate, tak už vlastne ani nie je o čom, hlavne že ste s projektom spokojní vy. Nech sa darí. Oobne by som architektovi zobral za takéto bludisko licenciu. Jednoznačne víťazmi čo sa týka komfortu a životného priestoru sú koníky pod kapotou.
Odpovedať
@mitar labyrint na Kréte , tam by zabludil aj minotaurus....hrozné ..kumbalok na kumbalku....prípad má pravdu , toto nemohol nakreslit vyštudovaný architekt...
Odpovedať
@mitar Odporúčam ešte raz sa zamyslieť a prehodnotiť skladbu a zateplenie stien, medzi garážou a obytnou časťou domu.
Odpovedať
@vrajoz ano rozmyslame nad tym. Nechame si poradit stavbarom
Odpovedať
neviem sice vytknut tomuto podorysu vela, no podla mojho gusta tiez nie je. to, ze je oddelena kuchyna a obyvacka mi vobec nevadi, lebo na seba pekne nadvadzuju. ak buduci obyvatelia nebudu robit velke rodinne navstevy, tak je to ich vec... mne osobne ale vadi len jedno. pridem domov a z chodby sa dostanem zas len do dalsej chodby. zabocim za roh a zase chodba, len sirsia. osobne preferujem, ked sa za predsienou priestor krasne otvori do srdca domu, obyvacky alebo jedalne (ci kuchyne). vzdy to tak posobi optimistickejsie, energickejsie a vzdusnejsie. pri tomto dome by ako rychla pomoc pomohlo prehodit kuchynsku cas s tou spalnovou, pricom by sa aj obyvacka prehodila zrkadlovo. tak by sa ten priestor vsakovakych chodieb presunul do nocnej casti domu, co uz obyvatelom vadit moc nemusi.
Odpovedať
Profilova fotka
Moj prvy dojem ked som otvoril diskusiu - bludisko. Strasne vela malych miestnosti, predelovanie, z jednej chodby sa clovek dostane len do dalsej, ked pride navsteva tak sa podla mna vobec nebudu vediet zorientovat, v tej hlavnej chodbe sa bude musiet stale svietit, nedostane sa tam ani kusok normalneho svetla, neviem no. Ale chapem, ze kazdy si to predstavujeme inak, to je cisto moj nazor a to aky z toho mam pocit
Odpovedať
Profilova fotka
Uz to tu bolo spomenute - auto sa bude mat najlepsie. Moj nazor - nic pre mna a pri takomto podoryse by som sa pokracoval dalej v hladani. Hrubka steny je dalsia kapitola.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak takyto dom som nevidel uz davno. Teda novy myslim. Starsich na tento styl bolo habakuk. Osobne mi tam chybaju otvorenejsie priestory, nech to posobi cele vzdusne a nie takto stiesnene
Odpovedať
najlepšia , najvačšia a najprístupnejšia izba pre auto...toto už snád nie je dom ale garáž pre bohatých....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?