Počíta sa terasa do pôdorysu stavby ?

Dobrý deň, chceli by sme si postaviť minimalisticky domček na 10 arovom pozemku, ale nakoľko sa nachádza v časti mesta kde je už les, je tu povolená zastavanosť iba 0,1, pôdorys domu môže mať maximálne 100m2. Len ja by som chcela mať z južnej strany terasu, tak aby sa po celej šírke obývacej miestnosti na ňu dalo plynulo prechádzať. Počítala by sa táto terasa do celkového pôdorysu ? Lebo ak áno, zabralo by to dosť metrov štvorcových. Podľa zákona to tak je, ale ako ináč by sa to dalo spraviť, aby mi terasa neuberala z už aj tak málo povolených m2 ? Ďakujem za odpovede :)
Odpovedať
nakresli dom bez terasy a po kolaudacii si terasu dorobis...
Odpovedať
@zuzuzu3 postaviť bez terasy a dorobiť ju potom? :-D
Odpovedať
@zuzuzu3 Terasa sa nepočíta do zastavanej plochy. Sú to komunikačné plochy. V projekte mám zakreslenú terasu ale do výpočtu pre koeficient zastavanosti nebola zahrnutá. Treba na to upozorniť projektanta. Potom aj pri zakreslení stavby - geodet do GP zakresľuje len stavby nad zemou, nie spevnené plochy. A pre koluadáciu je podstatný ten zákres geodeta. Tam to kontroluje SÚ, či bol dodržaný koeficient zastavanosti.
Odpovedať
@14054 tak sa to robí ? A nieje to potom postihnuteľné ?
Odpovedať
@chrobak7 Naozaj ? Super, ďakujem veľmi pekne za radu :)
Odpovedať
Profilova fotka
Nam sa tiez nezapocitavala do projektu ako zastavana plocha, no po pravde som nevedel, ze sa rata medzi kominukacne - prejazdove plochy
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzuzu3 terasa sa ti do zastavanej plochy istotne počíta. Takže ak máš takýto problém, tak ti nič iné nezostáva, len postaviť dom, skolaudovať a až potom si dorobiť terasu. Týmto sa vyhneš aj problémom!
Odpovedať
rady sa líšia,ako pri všetkom. U nás sa terasa započítavala do rozlohy/zastavanej plochy..Kamarati dokonca museli terasu odstranit z projektu lebo by prekrocili povolenu plochu
Odpovedať
@martina151515 to vazne? Fu, nas snad taketo neprijemnosti necakaju :-| :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzuzu3 pokial viem do zastavanej plochy sa pocita ak je napr betonova, kedy narusis vsakovaciu plochu zeme, ak by bola drevena tak sa nepocita,
Odpovedať
@chrobak7 To zalezi silno od stavebneho uradu a aj od konstrukcie terasy. Napriklad moja terasa - som na svahu takze terasa je meter vo vyske nad terenom, normalne plny zaklad a vymurovana z DT, sa urcite pocita ako sucast podorysu domu. Dokonca na stavebnom urade povodne chceli zmenu stavebneho konania (v projekte nebola), nakoniec sa nechali ukecat a slo to aj cez ohlasku. A na milion percent sa nepocita ako komunikacna plocha. Na druhu stranu, pokial sa jedna len o strkovy podklad, na ktorom su betonove kocky a na nich nasrobovana drevena konstrukcia, tak to pre niektore stavebne urady nieje ani stavba a nepotrebuje ani ohlasku.
Odpovedať
fúha, tak naozaj má každý iné skúsenosti, takže najlepšie je asi zistiť si to predom na danom stavebnom úrade. Ja mám na mysli niečo takéto (foto je z netu) len ako ukážka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzuzu3 a aby to nebolo také jednoduché, tiež záleží aj od toho, či je terasa napríklad zastrešená spolu s domom a pod.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@zuzuzu3 Dobry den, ako to nakoniec dopadlo? uz ste postavili? 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?