Plynové vykurovacie teleso gamat

Ahojte chcem sa informovať, či môžem v novostavbe umiestniť gamatky s výduchom do steny a či mi to prejde cez stavebný úrad.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankotn ak je to pre kolaudáciu, stačí RZ od technika a tá je súčasťou celkovej zprávy.
Odpovedať
Jasne ze neprejde, dnes ked sa pozaduje EC A. Neviem co ta vedie k tejto konstrukcii, ktora musi byt neuveritelne draha (vsak len co stoja rozvody plynu, revizie, atd.)
Odpovedať
tu nejde o energeticky certifikat. je to ako sekundarny zdroj vykurovania. je to taky zahradny domcek a potrebujem sem tam kurit v miestnosti. preto chcem vediet ci mi to prejde cez stavebne povolnie a ci nieje uz zakazane odvod spalin z vykurovacieho plynoveho telesa cez stenu
Odpovedať
jasne ze je to zakazane.
Odpovedať
NA semtam kurenie by boli mozno vhodne tie slavne infrapanely.
Odpovedať
@xaxaxaxa vies mi dat nejaky zakon alebo normu co to zakazuje?
Odpovedať
Neviem ti dat zakon, nie som pravnik ani projektant. V pokynoch k ziadosti o povolenie maleho zdroja znecistenia som mal explicitne vymenovane pripady, pre ktore bolo urcene ake podklady su pozadovane. Odovod spalin cez fasadu tam vobec nebol pre nove objekty. Pre rekonstrukcie tam bola ta moznost, ale len v pripade bytovych domov, nie rodinnych domov. Bolo mozne vyviest dymovod cez fasadu nad strechu.
Odpovedať
Podrobnejsie som hladal ten zakon a je mozne, ze co som napisal vyssie sa vstahuje len na zariadenia s vykonom vyssim ako 10kW, co tvoj pripad asi nebude.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?