Pasívny dom s komínom

Nasiel som to tak ma to zaujalo a je to pre tych ktorí sa tak boja komínov alebo su odporcovia a neveria ze sa to dá aj s komínom. :-D Myslím že je to dobrá téma napr. pre mia23 :-D http://mojdom.zoznam.sk/cl/100496/132...
Odpovedať
Dobre vedieť, no pokiaľ viem, mio je odporcom kozuba aj z ekologického hľadiska - vyrubovanie stromov, nečistý vzduch a podobne...A ja s ním súhlasím. Presťahovala som sa z mesta na dedinu. Vraví sa, že dedinský vzduch je čistejší. No pochybujem - ako začne vykurovacia sezóna, nemôžem si prádlo vyvešať vonku, lebo to tam nasmradne. Viem, že je to aj o tom, kto čo páli, ale to ti dnes nikto nezaručí. Už len s nostalgiou spomínam na čerstvý vzduch na sídlisku v 100-tisícovom meste... Ale toto je mierne off-topic...V každom prípade, vďaka za novú info...
Odpovedať
@tiger16v na tento článok nadväzuje http://mojdom.zoznam.sk/cl/10055/1324... kde je vysvetlené aký typ je vhodný do NED a EPD, tiež super článok :-)
Odpovedať
Jasne dakujem....
Odpovedať
Profilova fotka
@evening_star Ja nie som odporca. Mozno mi to skor pride smiesne, poznam XY, ludi ktory to maju doma a ich to po roku omrzelo, je to premna zbytocna vec sposobujuca viac komplikacii ako uzitku, nosit si do domu spinu, cervikov chrobakov v dreve atd, cistenie neni tiez sranda.. To je realita. Ak tym planujem kurit tak Znizovat si komfort byvania nie je pre mna nic moc. A kvoli efektu davat za to tie sialene peniaze.. Proste u mna to nema logicke prakticke vysvetlenie. V pasivnom dome, ale rizikova predstava kvoli vzduchotesnosti, dalsia vec je ze to o hodne predrazi dom a znizi jeho usporu, dalsia vec je ze ja mam stratu 1200W a akoze co by mi ten krb mal robit? Ved po 5 minutach by som ho musel zahasit tak by sme mali horuco v celom dome, by sme sa uvarili.. Ale nastastie nemam k tomu nejaky vztah, mne to pride stale, ze to patri na chalupu, nie do modernej obyvacky. Ale to je moj nazor. A ked si ho niekto da, tak on sa s tym bude trapit, mne to je jedno. Ja len varujem, ze vidiet nieco pekne opisane v casopise moze byt diametralne odlisne od reality. Biokrby su napriklad pre mna designersky ovela krajsie.. Tu uz mam iny nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
Najlepsiu skusenost s krbom v pasivnom dome tu na modrej ma @maminnka Ona by asi ochotne poradila ako na to..
Odpovedať
Profilova fotka
Tu sa uz kuri, a to je neskutocny smrad nieekdy, a ked ide s komina cierne.. No super.. Dufam, ze rekuperacka to nebude uplne nacucavat do seba.. Niekedy by si sa cudovala, ale na dedine moze byt viac znecitenejsi vzduch ako v meste.. Ved uz asi 2 pripady boli kde v dedine zakazali kurit tuhym palivom, pretoze bola prekrocena norma.... Na slovensku to bolo. V dedinskom rozhlase sa vyhlasi, ze stop tuhe a caka sa kym sa ustabilizuje ovzdusie.. Popolcek je humus.. Tusim ze jedne plynom kureny klasicky dom je ako 10 drevom...
Odpovedať
@mio23 Inak tie biokrby tiez nie je stastne riesenie vo vzduchotesnom dome....pri spalovani alkoholu sa tam uvolnuje bordel a to chces dychat?
Odpovedať
@tiger16v Uvoľňuje sa CO2 a para. Znamená to zvýšené nároky na vetranie, aby nebola vysoká hladina CO2. Ak má dom riadené vetranie, no problem. Pri použití gélu môže bolieť hlava.
Odpovedať
Profilova fotka
@tiger16v aky bordel? :)Zatial to volaju CO2, vraj to co ty vydychnes.. Bio krb na efekt, nie na kurneie domu.. To mas zapnute sem tam, asi takto sa to mysli. mozno 10hodin mesacne, lebo lepsie je vypit ako palit? :-D
Odpovedať
@blacksr Dakujem :-) Jarka vy mate doma krb?
Odpovedať
@mio23 @tiger16v ano, mame krb v pasivnom dome, vyuzivat na kurenie ho neplanujeme. Investicia donho mi stala za to. Robit to vsak dnes: venujem ovela viac energie vyberu krbovej vlozky s nizkym vykonom. Nasa ma sice 2-6 kW, ale nie je vzduchotesna, takze do pasivneho krbu nie celkom vhodna.
Odpovedať
@tiger16v Nie. Do budúcna mooooožno nejaké malilinké biozohrievatko za 50 €. Uvidíme. @maminnka Ale krb. vložka s menším výkonom nie je. 2 kW je technické minimum.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@blacksr ja som nemyslela este mensiu, ako mame my :) vykon je OK, v poriadku nie je prevedenie vlozky
Odpovedať
@mio23 nas sused pali v kozube nejake smrady v takej bude co ma pri dome, dalsi susedia na zahradach palia konare a travu a rekuperacka to taha do baraku. Najblizsie uz volam na MU.
Odpovedať
@atlaska To je ale vsade na dedinach tak...tomu sa neubranis
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?