Osadenie projektu

Profilova fotka
Pri osadeni stavby ste potrebovali vyskopis a polohopis pozemku??
Odpovedať
@cowboy1986 samozrejme, bez udajov o vyskach a polohe nie je dom mozne osadit
Odpovedať
Profilova fotka
@benco pytal som sa projektanta a on ze sa to urobi z katastralnej mapy. Najde tam tie udaje?
Odpovedať
@cowboy1986 ak to tvrdi, zrejme to dokaze :)
Odpovedať
@cowboy1986 samozrejme, že nájde. Stavbu ti osadia vzhľadom na okolité objekty a pozemky smerovo podľa údajov z katastra (ten je právne záväzný a rozhodujúci, lebo v reáli si mohli susedia objekty poposúvať a tak okradnúť okolie o ich majetok. Výškove osadenie vo väčšine prípadov nieje u RD až tak rozhodujúce, často krát v projektoch nie je jednoznačne určené, len vzhľadom k úrovni terénu, ktorý lieta aj o pol metra hore dole :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav konecne som sa dockal odpovede na ktoru som cakal:) dakujem nakolko ma vela ludi presviecalo ze to bez toho nie je mozne zrealizovat. Kto vsetko moze osadit dom na pozemok?
Odpovedať
Viete mi povedat ako je mozne z katastralnej mapy zistit vyskopis?
Odpovedať
@janyke nijako
Odpovedať
@janyke podla mojho nazoru nijako, kazdopadne si viem predstavit moznost pri rovinatom pozemku nemat vyskopis tak ako pisal @slavoslav.. ale napr pri stavbe vo svahu ani nahodou :)
Odpovedať
@benco úrady po výškopise nebažia, potrebujú geometrák pre zakreslenie do katastra z vyššie uvedených dôvodov. Výškopis je skôr potrebný pre projektanta a architektta aby vedeli zakomponovať stavbu do priestoru. Ani pre vytýčenie nepotrebuješ výškopis, ak vytýčiš X a Y, tak Z ti vyjde z úrovne terénu v danom bode, tak je zvyčajne nakreslený projekt. Problém nastáva v prípadoch ak na svahovitom pozemku osadzujeme stavbu, ktorá má naväzovať na už existujúce objekty. Takže dá sa to aj bez toho ale napr. ja si dávam robiť stále výškopis (lepšie sa to navrhuje), veď to nestojí zas až tak veľa.
Odpovedať
@slavoslav jasne, uradom staci geometrak, otazku som pochopil tak, ze ci to potrebuje v ramci pripravy projektu. odo mna to zatial pytali vsetci projektanti, s ktorymi som prisiel za posledne 2 roky do kontaktu, ale to je asi pozemkom, na ktorom nebol donedavna m2 rovnej plochy :) v mojom pripade si neviem predstavit navrh zakladov bez znalosti vysok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?