Orientácia domu čo je lepšie?

Profilova fotka
Čo je lepšie vzhľadom na svetové strany ide mi hlavne o kuchyňu a denné svetlo? garáž sever terasa juh
Odpovedať
@22petruska Ide ti iba o obývačku alebo aj o horne poschodie? Na poschodi budes mat izby ako?
Odpovedať
Profilova fotka
terasu na juh určite nie
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 to je vec nazoru.. za mna by bolo urcite ano, lebo tien si spravit vies, ale slnko nevyrobis... mne slnko na terase velmi chyba... 2 mes. v roku je silne, zvysne mesice si ho clovek prijemne uziva ... Dnes je uz tolko tieniacich moznosti :) @22petruska z pohladu svetlosti do kuchyne skor prva moznost... v druhej bude kuchyna tmava, teda to okno v nej bude mat svetlo len rano...
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt ide mi len o spodok hlavne o kuchyňu či je lepšie okno na SV alebo JZ, hore sú 4 izby a okná sú dve na sever a dve na juh :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@22petruska SV je totalna TMA
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 aj ja si myslím ale projektant odporúčal tú druhú možnosť no ja som za prvú aj vzhľadom na náš úzky pozemok a susedov, dakujem za názor potrebujem sa uistiť a na to je modrá strecha naj.
Odpovedať
Profilova fotka
@22petruska nuz, ono z pohladu, ze v kuchyni sa tvori varenim teplo, nie je SV orientacia pre kuchynu zla, v lete v nej bude mozno menej teplo.. ale co sa tyka svetla a na to sa ty pytas, je to tmave... nasi maju kuchynu na SV, cely zivot som v nej bola, takze viem posudit... ja mam v dome 2 izby na SV a nadavam na to stale.... je tam tmavo .. chyba mi tam osobne slnko.... ale kedze u teba je to prepojeny priestor s obyvackou, ktora slnko bude mat z Juhu, tak by ti to zase az tak vadit nemuselo.. Je to na tebe....
Odpovedať
Ale ved mate okna z oboch stran...V tomto nie su velke rozdiely. Ale stoji za zvazenie kolkokrat budete parkovat s autom v garazi (ci sa z toho nakoniec nestane sklad. Ale este dolezitejsie precitajte si diskusie o spojenej kuchyno-obyvacke. Mozno stoji za zvazenie z toho stlpu uprostred spravit nejaku cca 1-1.5 stenu ktora ponecha ideu prepojenej obyvacky s kuchynou ale opticky to trocha oddeli ,pripadne doplnit zatahovacimi dverami v puzdre.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless no tam na tej obyvačkovej strane to veľké balkonové okno nebude lebo z tej strany okná nemôžeme mať. to tam nemá byť. garáž máme aj teraz kde bývame a plne ju využívame na parkovanie takže to sme určite chceli aj kuchyňu máme teraz spojenú s obývačkou takže som to chcela mať celé otvorené aj v novom domčeku ale dakujem za rady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 ved my tiež teraz máme okno na SV na kuchyni a kým som nemala rodinu mi to nevadilo ale teraz ked tam strávim oveľa viac času tak už mi to jedno nie je, to prirodzené svetlo je na nezaplatenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?