Odporučanie projektu alebo kancelarie

Zdravim, prosim o radu a odporučania, mam zaujem o stavbu malého bungalovu, max 150m2 s garážou, prezrela som rôzne katalogy ale stale som nenašla to pravé. takže určite bude treba alebo robiť zmeny alebo projekt na mieru, prosim o odporučanie dobrého , šikovného a ústretového a aj cenovo prijatelneho projektanta alebo firmy, s ktorou mate skusenosti,. Limity pozemku a finančne mam jasne, takže nehrozí, aby ma niekto prehovoril na väčšiu stavbu, pripadne mega vilu. Viem, že ohromny biznis zo mna nebude, ale aj nizkorozpočtová zakazka je zákazka. Mate skúsenosť ? Príjímam každú radu, a ešte to najdôležitejšie, lokalita Bratislava, okolie , max Senec. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@nikuska6371 Nedám ti konkrétne odporúčanie ale aspoň pár rád, Ak si vyberieš katalógový projekt a plánuješ v ňom robiť väčšie úpravy projekt sa o toľko predraží že sa ti oplatí pouvažovať nad individuálny, v tom prípade by si mala projektantovy alebo architektovy povedať čo v dome požaduješ a samozrejme sumu do ktorej sa musí zmestiť. Sumu si vieš odhadnúť aj sama rátaj že stavba firmou na kľúč vychádza cca 1000 eur/m2 záleží od podmienok a a firmy ktorú si nájdeš ( radšej uvažovať s týmto číslom a na konci niečo ušetriť ako počítať z menším a nedokončiť) to ma privádza k ploche domu lacnejšie ychádza nemať garáž priamo v dome, píšeš o malom dome ale plocha 150 m2 ( cca 140-150 tisíc eur, bez pozemku ) je už dosť veľký dom ľudia tu dokážu bývať aj v štvorizbových domoch o rozlohe cca 120 m2 alebo menšej, samozrejme v takom prípade bez garáže.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikuska6371 Ešte som zabudol, projekt ti tu nikto neporadí kým nenapíšeš viac informácií, čo všetko v dome chcete, aký typ domu by to mal byť, aký máte pozemok a aj tie finančné možnosti by neboli na škodu.
Odpovedať
dakujem za usmernenie, tak mal by to byt bungalov, 2spalne + obyvacka, garaz som myslela priamo, aby bol vstup do domu, proste suchou nohou vynesiem nakup, nikto nevidi co nakladam do auta, za garazou technicka miestnost na vsetko mozne a nemozne,proste miesto navyse , co treba pri kazdom dome, rada by som vsetko pod jednou strechou, izby nie velke , ale min 12m2, rozumne riesene ulozne priestory, 150m2 je top max, rada by som sa ale zmestila do 120-130m2 , pozemok ma 500m2. 17x29m, 29 rovnobezna s ulicou, v podstate mam aj predstavu o projekte len vybrat tu spravnu firmu neviem, lebo na internete ich je vela a kazda je najlepsia, preto som skusala nejake pozitivne referencie diki
Odpovedať
napr. http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... projekt 800 + osadenie na pozemok, cize situaciu dokreslit [netusim, ako sa dnes pohybuju ceny v BA a okoli] ak mate zaujem o individualny projekt, poznam niekolko projektantov, otazkou je, ci je pre nich "nizkorozpoctova zakazka" naozaj zakazkou ;-)
Odpovedať
@nikuska6371 Pozri si môj pôdorys. Je to v podstate dvojgeneračný rodinný dom typu bungalov s garážou. Ak z neho odstrániš tú druhú, menšiu obytnú časť (medzi garážou a vchodovými dverami) , garáž prirazíš k domu, prípadne ju posunieš dozadu, tak z garáže dokážeš prejsť rovno do zádveria, ak tam urobíš dvere. My nemáme prechod z garáže do domu, lebo vedľa garáže je izba. Pri troche šachovania s priestorom z toho môžeš urobiť aj tri izby plus obývačku. Teraz má dom zastavanú plochu aj s garážou 222 m2. .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?