Od akej firmy mám kúpiť projekt pre bungalov?

Profilova fotka
Viete mi poradit spolahlivu a dobru firmu na kupu projektu pre bungalov? uvazujem od Prodomu alebo Euroline.. Ake mate skusenosti? resp. ci je lepsie si dat nakreslit nejakemu projektantovi?
Odpovedať
@domca43 Murovany ci montovany? Aky tepelny standard?
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado najskor sme chceli montovany ale zmenili sme nazor kvoli hypoteke takze bude murovany.
Odpovedať
@domca43 No neviem, ci by som isiel druhykrat do murovaneho.. Prepac, ale musim sa hlupo spytat: Nedaju vam hypo na montovany, alebo je to (vraj) vyrazne drahsie?
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado na tom ze je to drahsie nam nezalezi ale nemame dostatocnu hotovost na zaplatenie zalohy na vyrobu montovaneho domu co treba zaplatit vo vacsine pripadov na zaciatku.
Odpovedať
@domca43 Rozumiem.. ;-) A hypo davaju v plnej vyske uz pri 1m murovky.. Vacsinou.. K tym katalogovym: rozmyslali sme vlani podobne. Nakoniec sme zistili, ze ked sa doprojektuje osadenie na pozemok a vsetky zmeny, ktore sme chceli (nebolo toho vela), tak sa nam cena za projekt viac ako zdvojnasobi. A projekt, ktory by 100% pasoval na vas pozemok a zodpovedal vsetkym poziadavkam, nikdy nenajdete. Len kompromisne riesenia.. Rozhodli sme sa pre projekt individualny a tesime sa z originalneho dielka. Okrem toho ziskas cas na pripravu (nepodcente to, neunahlite to, aspon rok chodit a zistovat) a individualny pristup a riesenia.. U nas toto prevazilo jednoznacne.. Netreba sa toho bat dopredu, staci sa spytat hned na priblizne ceny.. Nehovoriac o tom, ze u nas si projektant na svoju robotu "zarobil" tym, ze svojimi rieseniami nam usetril mnozstvo penazi a starosti..
Odpovedať
ahoj...no my sme sli do individualneho projektu, pretoze ako spomina matorado, tak katalogovy projekt ti nikdy neda to, co by si chcela, musis robit kompromisy...co pri individualnom je to, co chces a je len tvoj...nikto iny ho v okoli teba nema ;-) ...ale treba si zvazit co chcete, vyzadujete a kolko ste ochotny zaplatit za projekt...my sa z originalu veeeelmi tesime...vela stastia... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@islniecko1 @matorado dakujem za info asi bude predsa len lepsie obratit sa na architekta s individualnou poziadavkou.
Odpovedať
@domca43 tak vela stastia a potom ak sa rozhodnete, daj info ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@islniecko1 dakujeeem :) urcite napisem :) uz sa mi ozvalo par architektov tak super
Odpovedať
@domca43 Ahoj, ja som pri hladani toho spravneho projektu presiel asi vsetky firmy ktore u nas dnes su. Prodom, Euroline som zavrhol hned ako som nasiel Apex. Z Apex projektov som si vybral hned niekolko co sa mi pacilo a potom uz len triedil najlepsi aky by vyhovoval na nas pozemok. O nejakej individualite sa mozeme pobavit, lebo aj tak ked si vyberies projekt urcite dojde aspon ku malym zmenam. Tie vsak urcite stoja menej ako samotny individualny projekt. U nas to bola zmena stresnej krytiny z titan-zinok na bramac, zvysenie krovu o 40cm a spojenie kupelne s jednym wc. Vsetko ostatne je uz podla projektu, ale uz je to ine Muzo(tak sa vola nas projekt od Apexu) ako ine... Drzim ti palce aby si nasla aj ty nieco co ti okamzite padne do oka. :)
Odpovedať
@islniecko1 koľko vás stál individuálny projekt?
Odpovedať
my sme kupili katalogovy projekt a uz by som to nikdy nespravila.. nemali sme pred tym nic nastudovane a tak sme vybrali len podla toho, ako sa nam pacila dispozicia domu... lenze ked nam projekt prisiel a zacali sme trosku studovat, tak sme zistili, ze urcite nechceme robit "standardnu novostavbu" ale chceme trosku energeticky uspornejsi domcek.. a tak sme projekt prekopali od zakladov... kvoli podloziu zmenit zaklady, zmenit hrubky zatepleni, potom nevies vobec ake mas tepelne straty a potrebu tepla na kurenie,takze sme nevedeli rozhodnut typ kurenia a pod. Za vsetky dodatocne vypocty a posudky musime platit prachy a ked sa to vsetko spocita, tak mozno by sme tolko nedali za individualny projekt.. takze ja som jednoznacne za individualny...
Odpovedať
Článok sa načítava...
skus ardprojekt .sk my mame od nich dekor7 sme spokojni, aj male zmeny boli po dohode s architektmi bez problemov
Odpovedať
@domca43 @islniecko1 Tak ti drzim palce, dufam, ze dobre natrafis. Hlavne nech je sympatak.. Budete nim veeelmi casto v kontakte ;-) A ale hlavne - take your time!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@idom chceme tiez kupovat projekt od apexu, mozes mi napisat kolko ta stali tieto zmeny? najlepsie asi do IP, diki
Odpovedať
@robinho nestali ma nic co sa tyka projektu. Zmenu krovu(zvysenie) prerobila automaticky firma ktora dodavala krov a tak som na povodnom projekte nic nemenil. Vsetko ostatne su iba male zmeny ktore nemusia byt prerobene v projekte ale staci ich na konci tusim poznacit do skutkoveho stavu. Nevyznam sa v tom, ale viem ze sme to nemuseli riesit z Apexom.
Odpovedať
@matorado tak to mas pravdu, ze vela casu stravis s projektantom, ale stoji to za to :-)
Odpovedať
my sme si najprv dali robit individualny projekt a potom sme nasli presne taky isty katalogovy za tretinovu cenu . tak neviem...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?