Obyvacka s kuchynou

Profilova fotka
Zdravim Vas modrostrechari :-) Sme na začiatku plánovania nášho budúceho domčeka, máme už aj približný projekt, chýba nám to akurát už iba doladiť. Chcela by som sa spýtať na Váš názor na obyvačku s kuchyňou, budeme ju mať 9x5,5 m. Nie je to moc veľké? Rozmýšlame ešte nad nejakým menším predelím...buď priečka, ostrovček alebo niečo iné. Alebo už ani sami nevieme. Ďakujem za každú radu, postreh
Odpovedať
ahoj, my mame obyvacku s kuchynou tiez cca 9.5 x 5.5 ale mame to predelene prieckou s otvorom s posuvnymi dverami. sirka otvoru 2 metre, dali sme si tie najvacsie mozne dvere. dvere maju posuv na stenu a obyvacka ma velkost 5.5x6 a kuchyna zvysok. mame velku linku 3x3m a este aj jedalensky stol v kuchyni uplne v pohode. tiez sme vela vymyslali ci to otvorit uplne alebo ciastocne a tiez sme uvazovali nad stolom ci dat do obyvackovej casti alebo do kuchynskej, lebo som tiez snivala o velkom kuchynskom ostrove :-) ale takto nam to vyhovuje najviac. mame male deti, ked jedia tak bordel a omrvinky ostavaju v kuchyni a obyvacka je cista a ked nieco varim alebo je hluk co vadi tak to jednoducho zatiahnem.
Odpovedať
Profilova fotka
@hennicka dakujem za radu ;-) to s tymi omrvinkami je naozaj pravda, ani som si to neuvedomila.
Odpovedať
mame vacsi priestor. Skus si napisat na papier pre a proti a zhodnotit. Vacsie riestri su krajsie. Predelom ta to stoji viac peniazi. Omrviky ci vysavas v kuchyni alebo spojenom priestore je uplne jedno, vysat ich musis. Mne to stale pripada ako kedysi,ze do obyvacky chodili iba vzacne navstevy,inak nik, tak teraz je to tak ze do kuchyne nesmie ziadna navsteva,lebo je tam bordel, nechapem aky. Navsteva len do cistulinkej obyvacky.
Odpovedať
Profilova fotka
kuchyňa spojená s obývačkou nevýhody: občas bordel v kuchyni väčšie výhody- môžem pokecať s manželkou, keď varí a je ležím na gauči (veľmi rád sa dívam, keď niekto pracuje) :-) :-) :-) ..necíti sa sama niekde uzavretá .. a manželstvo je predsa o komunikáciii :) :) :) Takže si vyber, čo je priorita.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež máme priestor 9,5 x cca 5 m Je to úplne v pohode . Bývame tu predsa 95% sami a sme stále spolu.
Odpovedať
Profilova fotka
@hennicka tie omrvinky pri deťoch sú zlý argument, pretože bordel pri deťoch je všade a vysávaš a upratuješ aj tak všade, či v len v kuchyni? My sme robili životný priestor pre všetkých členov domácnosti a nemienim sa obmedzovať. Dom má slúžiť primárne mne a nie ja jemu.
Odpovedať
45m2 sa mi nezda privelke, my budeme mat dokopy menej - 40m2 a zatial (na papieri) sa mi to zda ok. Vzdy zavisi od toho co vsetko tam chces mat, ci nejaky maly stolik aj v kuchynskej casti, ci v obyvke len sedacku , stolik a telke, ake velke sedenie, ci aj nejake skrinky, krb/piecku. Skus si nakreslit co mat chces mat- v mierke a podla toho sa rozhodnut.
Odpovedať
@iigor Ty si potvora :-D Ale je to pravda, da sa komunikovat, nikto nie je zavrety v kuchyni. @hennicka Tie zasuvacie dvere su ale fajn, niekedy je zase dobre byt oddeleny.
Odpovedať
Tiež som mala podobnú dilemu. Nakoniec sme to riešili výberom projektu, pri ktorom sú urobené preklady nad veľkým otvorom do obývačky a do chodby vo výške 2m, s možnosťou uzatvoriť kuchyňu a doteraz po 7 rokoch bývania sme dvere neriešili, pretože ich akosi nepotrebujeme. Samotná kuchyňa je mierne vizuálne oddelená kuchynským ostrovčekom vo väčšej výške ako bežná prac. doska, za ním je dosť veľká jedáleň kde pri veľkej oslave nemám problém roztiahnuť stôl a pohostiť obedom 10 ľudí a obývačka je len vizuálne predelená spomínanými prekladmi a veľkým otvorom. Je to do tvaru L, takže mi tam každý priamo nečumí. Mne to osobne vadí a potrebujem pri varení kľud. Pri klasickom obdĺžniku by som to riešila asi posuvnými dverami, ktoré môžete urobiť až časom keď vám bude otvorený priestor skutočne prekážať. Pri stavbe odporúčam urobiť v mieste predelu zatiaľ len ten preklad. Ak to aj celkom neoddelíte, bude to vyzerať vizuálne určite lepšie ako bez neho.
Odpovedať
Profilova fotka
Nemala som na mysli uplne predelenie, akurat nejaky mur, priecku alebo volaco. Skor som sa bala, aby ten velky priestor neukazal neutulne. Budeme mudrejsi, uz ked budeme mat vymurovane priecky, zostatok sz da vyriesit asi za pochodu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nakreslila som si ten priestor do programu, tam sa mi to zdalo byt take velke. Na zivo to potom asi zas ukaze inak...
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 Ten preklad napadol aj nas, lenze v obyvackovej casti nemame priamo okno, je to vsetko v kuchynskej casti, tak sa bojim, aby sme to tam nezatienili.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kia201 Myslím, že samotným prekladom by ste to nezatienili. Inak dosť nešťastne riešený projekt bez okna v obývačke. Skúsila by som asi popremýšľať nad niečím iným. Inak tá kuchyňa je na mňa až príliš otvorená, toto by mi vadilo.
Odpovedať
@kia201 Skús sem dať celý pôdorys. Prečo nie je riešené okno v obývačke?
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 Je tam velke francuzske okno (alebo dvere? :-) ), ale je to v tej casti ako je kuchyna. Od obyvacky zas nevieme dat velke okno, lebo to je strana od susedov. Aj ked od svagrovcov ale zas tiez sa im nechceme pozerat do taniera ked budu jest :-D
Odpovedať
@kia201 vidim male okna hore v obyvacke. Maju byt viac po dlzke tej steny ? Co takto kchynu orientovat vic na tu bocnu stranu bez okna, na strane s oknom ju skratit ? A pripadne dat stol na ten bok, ku francuzskemu oknu ?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka60 Tie dve uzke okna hore mozu byt sirsie, aj by sme ich chceli mat sirsie, je to iba priblizny nacrt, co som narychlo stvorila v robote. Ten stol by som tak dokuta nechcela dat, ale mozno by ukazal krajsie pri tych velkych francuzskych oknach, niekde medzi kuchynou a obyvackou, skusim to prekreslit, uvidime ako to ukaze ;-)
Odpovedať
@kia201 skus. Ale aspon prehod "vahu"kuchyne na tu stranu s uzskym oknami. Pohlad od obyvacky nebude tak "kuchynsky" Myslim to tak, ze na tu stenu dat chladnicku a ruru...tu "stenu". Zostanu len spodne, okno a trebars digestor. Bude 4o vzdusne (mozno :) ) a mozno ak stol zostane na tomto miste bude robit dostatocny predel. Presvetlene to bude dost
Odpovedať
Prechadzat do kuchyne stale cez celu obyvacku by sa mi veru nechcelo. Nerozmyslali ste nad vymenou obyvacky s kuchynou ?
Odpovedať
Vsetko su uvahy, treba si to nakreslit . Ja uz 4 mesiace rozmyslam na farebnou kombinaciou, rozlozenie mam jasne :))
Odpovedať
@radkla hm, podla mna skor k terase kuchynu ako obyvacku a zda sa mi to v tomto pripade skor kompaktne ako prechodne Ale teraz rozmyslam, ze asi preto, lebo to mam podobne v dome akurat mam vymenene okno a terasu v kuchyni :)
Odpovedať
Profilova fotka
@radkla Povodne sme to mali tak, ale kvoli tomu, aby bol krb v strede domu sme dali obyvacku tam kde je teraz...A to by mi asi nejak nevadilo prechadzat cez obyvacku do kuchyne, lebo nocna cast je celkom slusne oddelena od dennej, myslim, ze budeme vacsinu casu aj tak v tejto miestnosti. Takisto sme nevedeli nijak normalne navrhnut obyvacku ked bola na strane, kde je teraz kuchyna
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka60 Ak by si chcela pomoct s farbou kuchyne, tak daj vediet, viem ti to nakreslit, robim v kuchynskom studiu ;-) Ta tvoja veta, ze "pohlad nebude taky kuchynsky" sa mi velmi paci. Asi to naozaj tak bude najlepsie, ked hlavnu cast kuchyne prenesiem na stenu, kde mame hore uzke okna. Dam to potom sem, aspon kuknes :-)
Odpovedať
@thorin dakujem za velmi uzitocny prispevok ohladom mojho upratovania :-D napisala som len svoj nazor a ako to mame my riesene a co nam vyhovuje a nikomu to nevnucujem
Odpovedať
Profilova fotka
@hennicka pohoda a ja mám spolu ale teplovodné kúrenie. :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?