Novostavba bungalov

Vybrali sme si projekt rodinného domu,zaujimaju nás nejaké pripomienky,postrehy,navrhy...
Odpovedať
Osobne a to pozeram a aj ked aj my mame velku chodbu, izby so sirkou 2.25m resp 2.9m mi pridu neprakticke. Ano mozno vyzadujes kvoli detom, ale aspon jednu spalnu by som chcel vacsiu. Poriadne nevidim miesto na manzelsku postel a hlavne aj vstavane skrine. Radsej by som ozelel garaz, ked tak. Z krbu by som spravil maximalne jeden prieduch na chodbu, kedze teplu sa moc za roh nechce chodit. Vidim kotol, nevidim Skrinu v zadveri by som potiahol az po vchodove dvere na ukor spajze cislo 104 Len tak na rychlo. Mozno mate inu predstavu o dome
Odpovedať
Krb nebude vobec,ideme cestou tepelného cerpadla,co sa spálne týka naši majú 4mx5m, ale vzhľadom na vyuzitie,(postel,nocne stolíky a skrine),je tá miestnosť zbytočne velka,velkost spálne nieje priorita,garaz ano.Co sa skrine tyka,ide o konštruktívny navrh.Vstavana skriňa v spálni,miestnost 107 za dverami mi príde ako vhodné miesto.
Odpovedať
Ahoj ak planujes tepelne cerpadlo predpokladam podlahove kurenie. Ak v zime nahle klesne teplota alebo v prechodnom obdobi sa ochladi budete 12-16 hodin v zime...pokial nabehne podlahovka...
Odpovedať
@montreal dokurovat sa da lacno klimou, takze zima naozaj nehrozi. Bez krbu sa uplne zaobidu
Odpovedať
@jagermeisters Mám sa vyjadriť k dispozíci alebo projektu? Dispozične chýba veľká technická miestnosť, ktorá môže byť zároveň špajzovkou a skladom. Umožňuje to variabilitu, ak pribudne väčšie zariadenie. Pripomína mi to natlačenú čínsku elektroniku na jedno použitie. Garáž aspoň 3.5 x 6.0 m, aby vošiel prívesný vozík, bicykle, dalo sa tam chodiť. Chýba práčovňa: práčka, koše, šnúry, rekuperácia, miesto na žehlenie. Chválim kompaktnosť domu bez výčnelkov a dosť veľké spálne.
Odpovedať
@montreal Prečo v zime?O koľko by musela spadnúť vonkajšia teplota,aby to clovek okamžite cítil vo vnútri nového zatepleného domu?Samotná stavba predsa musí mať nejakú akumulaciu tepla,ktora zmierni teplotný pokles,kym podlahovka začne naplno kurit.
Odpovedať
@jagermeisters Cez dobre zateplenú stenu nikdy a cez 30 cm dreva za 3 dni klesne povrchová teplota o 3 stupne. Akumulácia pomôže len pri výpadku kúkenia.
Odpovedať
@radopp Garáž je čisto len pre auto, všetko ostatné čo spomínate bude vo vonkajšej garáži prípadne záhradnom domku. Práčovňa bude umiestnená vo výklenku na chodbe, šnúry v podkroví.
Odpovedať
@jagermeisters To sa ti chce stavať všelijaké búdky po dvore? Sprav poriadny dom a máš pokoj. Lepšia je plochá alebo pultová strecha. So šikminou sú len starosti.
Odpovedať
@radopp tak mam pravdu ak poviem,ze ta zmena teploty nebude vôbec citelna, kým sa nahreje podlahovka?
Odpovedať
kde su schody?
Odpovedať
@radopp Ta budka uz tam stoji...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska chodba skladacie schody.
Odpovedať
Skladacie schody a susenie pradla v podkrovi nieje stastna kombinacia. Uz si siel s kosom tazkych mokrych uterakov po takych schodoch a s kopou sucheho pradla zasa dolu? vyklenok na chodbe je ledva ledva na bundy,kabaty,mikiny a topanky, kam tam das este pracku,popripade susicku a samozrejme prasky. Velkost spalne je aj o vydychanom vzduchu,naslednom roseni okien....
Odpovedať
@atlaska moja 52 kilova sestra to zvlada,nevidim problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@jagermeisters keby mi niekto povedal ze mam po sklapacich schodoch teperit na povalu pradlo, pride k urazu ;). A to mam kondicku dobru.
Odpovedať
@jagermeisters Vpodstate máš pravdu.
Odpovedať
@jankazb Komu niet rady ten si to odskúša v reále. :-)
Odpovedať
@jankazb mne sli na nervy 1m siroke schody s velkou podestou, velmi ryhclo sla pracka hore k spalniam. Sklapacie schody boli do pivnice,pouzivane prilezitostne nie skroro denne. Nechapem v dnesnej dobe si toto naprojektovat do noveho domu,navyse individualneho projektu.
Odpovedať
@jagermeisters dobre si to napísať moja sestra to zvláda , nevidím problém. Tak to daj vyskúšať tvojej žene, perie sa dosť často v domácnosti a neviem si predstaviť zakaždým schody sklopiť, vyjsť tam s plným košom mokrého prádla a potom naspäť, zatvoriť, a potom zase ísť pozrieť či je suché, zvesiť a zísť dolu. Nehovorím o tom, že to tam asi nebudeš mať vykurované, tak zakaždým si pustíš dnu aj chladnejší vzduch. Super, potom sfoť tvoju žienku, ako vytešená sklápa a behá po schodoch.
Odpovedať
@jankazb To nieje o kondicke. :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@mirokutil2015 to co tu nacvicujes ???
Odpovedať
Profilova fotka
@jagermeisters rada sa necham poucit.
Odpovedať
@jankazb Poprosím bez tykania,je to neuctive.Nie,ja sa nechám poučit, ako to máte riešené vy? Očakávam dokonale riešenie...
Odpovedať
sušenie prádla na povale cez sklápacie schody? v bungalove? prečo preboha???? neverím tomu, že by sa nedalo vymyslieť jednoduchšie a hlavne praktickejšie riešenie... povala nebude vykurovaná, teda tam bude zima, plus prach, plus tie sklápacie schodíky nie sú dvakrát stabilné a priestranné a osobne si neviem predstaviť, sa s košom plným morkého prádla trepať hore... dom by mal slúžiť človeku nie naopak... inak čo sa týka dispozície je fajn ;-)
Odpovedať
@zarathustra na vrchu je plánovaná ešte jedna mienstnost,do buducna zateplená s prípravou na kurenie...Momentálne viac -menej na prádlo a podobné veci využívaná jedna z deckych izieb.
Odpovedať
@jagermeisters tik-tak
Odpovedať
@radopp bim-bam
Odpovedať
@jagermeisters nechápem
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?