Nizkoenergeticke montovane domy

Aky mate nazor na nizkoenergeticky montovany dom? Uvazujeme nad nim na kluc ;) mate niekto skusenosti pripadne zijete v takom dome ake su +/- dakujem ;)
Odpovedať
@anetka_ Ak sa to dobre postaví, tak fajn. Sprasiť sa dá murovaný aj montovaný.
Odpovedať
@anetka_ pravda, ale zatekajuci murovany prezije bez ujmy, zatial co montovany zhnije. Divim sa, na co ludia muruju garaze, a byvaju v montovanom, malo by to byt naopak. Montovany by mal byt lacnejsi. A u nas sa tazko predava. Kupila by si po niekom, ked vedla bude na predaj murovany?
Odpovedať
montovany nikdy ...
Odpovedať
montovany dobra volba, treba ale dobru firmu, ktora si da zalezat na vystavbe.
Odpovedať
@peto99 momentalne byvam v murovanom dome cely zivot :) a chcem ist do montovaneho a je to hlavne preto že je to rychle a chcem to na kluc :) a jedna znama si robila murovany svojpomocne dobre vysiel ju na 40 tisic € ale robili ho dlho popritom to treba chodit pozerat atd atd ja to chcem zaplatit dat firme o nič sa nestarat a prist si po kluce nakolko priatel pracuje v zahranici ja tiez pracujem nemam cas sa popritom realizovať a citala som rozne recenzie na tie domy a nevidela som v tom ziaden problem :) Deti momentalne nemame a ked budeme mat tak max 1 :) a taky malicky bungalov nam uplne staci a preto ze byvam v murovanom chcem skusit montovany :)
Odpovedať
@pitt2701 dôvod? poprosím relatívny .. a vlastnú skúsenosť nakoľko neverím rečiam:"Jedna pani povedala" :)
Odpovedať
@dzonyby tak to je samozrejme ale vies co poznam aj ludi ktory si dali zbuchat v lacnej firme byvaju tam 5r firma skrachovala ale su spokojny ze sa im dobre byva a nemaju ziaden problem:)
Odpovedať
@anetka_ znies ako reklama, na montovanych sa dobre zaraba
Odpovedať
@peto99 prečo ako reklama ??? píšem čo som čítala lebo teraz o tom čítam veľa ale radšej by som bola za skúsenosti od ľudí popísať si ako prečitať jednu recenziu :)
Odpovedať
@anetka_ Na montovanom dome sa dá toho viac po.... ako na klasike murovanom. Životnosť montovaného domu je nižšia ako murovaného a komfort bývania je tiež na zváženie. Moja známa býva v montovanom dome. Celkom taká blbosť, ale okolo sokla dlažby na balkóne kde sa odlepil silikon začalo zatekať. Vidno to bolo až po cca 2,5 roku a to už mali celý balkón hnilý. Museli ho odrezať. Tak isto zatekanie okolo parapetov a pod. Ak by sa mala znova rozhodnúť, tak by už vraj nikdy do montovaného neišla. Rozhodla sa preň na základe toho, že to je lacnejšie, ale ako sama povedala, vyšiel ich tak isto ako murovaný. Zvuk sa roznáša po celom dome. Ak montovaný, tak jedine od naozaj pro firmy, ktorá sa dlhé roky pýši dobrými referenciami. Sú ľudia, ktorí si nemôžu dovoliť stavať 2 roky dom a potrebujú rýchlo bývať. Len pozor na podvodníkov a babrákov.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 do murovaného domu som sa sťahoval po roku a jednom mesiaci a to som sa nejako nenáhlil. Takže aj murovaný sa dá postaviť rýchlo.
Odpovedať
@iigor a ako si ho robil svojpomocne?? lebo mne to nema kto robit a aj ked ma tak nebudem tam tahat otca sa trapit ked ešte sam chodi do prace,priatel je von jedine firma:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@anetka_ hrubú stavbu nám robili poliaci. Ostatné profesie..elektrikár, inštalatér,atď. Ja so svokrom sme urobili zhruba 20 % svojpomocne.
Odpovedať
@anetka_ registracia od noveho roku a uz istota vyskusat montovany. Vyhoda montovaneho - cena a rychlost -na sk nefunguje. Pouzite ich nikto nechce, cena noveho je aj vyssia ako z tehly, vraj kvalita. Mam kolegu, byva v tehlovom po 5 mesiacoch, takze ani tato vyhoda. Nedivim sa masivnej reklame, inak by sa nepredalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@anetka_ Vo Zvolene poznám solídnu firmu, čo stavia montované a za normálne ceny...
Odpovedať
@peto99 ... a masivna reklama na tehly? :-) cim hrubsia tym lepsia? mytus a dychani domu? a podobne nezmysli? si tu dost dlho a skoro denne je tu neaky zufalec ktory ide stavat dom z 50cm tehly a jediny argument je ´´ tehla je tehla ˇˇ uznavam ze na slovensku nie je tradicia montovanych domov .... aj vdaka soc. projektu Okal ....ale dnesne domy su celkom ine .... hlavny odporcovia montovanych domov nikdy montovany dom nemali a 99% ani nikdy v ziadnom montovanom dome neboli :-) samozrejme ako vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody .....
Odpovedať
@iigor Všetko sa dá ak sa chce. Samozrejme závisí aj od domu. Mokrých technológii pri stavbe murovaného domu je viac, tak sa predĺži aj čas výstavby. Ak má niekto na kope peniaze na stavbu a do detailu premyslený projekt dá postaviť pomerne rýchlo aj za cenu kompromisu murovaný alebo montovaný.
Odpovedať
@mackoke vyhody poznas najlepsie: 1.cena - na zapade rozhodujuca, lebo vyzaduje menej manualnej prace, u nas stoja rovnako ako tehlove 2. Rychlost - napr vonku je predpisana doba na vyzretie mokrych procesov, pokracovat sa moze az po vyzreti, a doba vystavby sa dost predlzuje. U nas na to vsetci kaslu, a stahujeme sa do mokrych domov po 6 mesiacoch. 3. Izolacia a akumulacia: montovane su skor na severe, aj odtial prisli. Na juhu sa stavaju z kamena, aspon v Europe. Lahko a lacno sa vykuria, v lete rychlejsie prehreju, ale to v Kanade nehrozi. Ostatne su uz nevyhody a rizika, zatecenie, zvuk, kotvenie tazkych predmetov, hlodavce. Mizivy zaujem o domy z druhej ruky. Netvrdim, ze su domy zle. Rozhodujuca ma byt CENA. Nie, ze kvalita, NED standard, CENA. Lebo nepredam, ked bude stat vedla murovany za to isteeee.
Odpovedať
My ideme do montovaneho domu od jednej zvolenskej fy. Boli sme pozriet viacero domcekov. Oslovili sme viac firiem a nakoniec sme sa rozhodli. Boli sme vo finale pozriet 4 domy dva z toho boli ich. Spokojnost. Cena porovnatelna s murovanym. Komplet na kluc. Difizne otvorena konstrukcia do istoty, zda sa menej dodrbatelna. Mame v ZoD aj BD test aj termokameru. Referencie ok. Rodina scasti nebola nadsena prave kvôli predsudkom na SK, ale posluzi rovnako. Co sa tyka zivotnosti ak sa clovek o veci stara a trosku vie co robi myslim, ze bude postacujuca. Komfirtu byvania sa neobavam. Urcite lelsie ako teraz v byte :) mame pravoplatne uzemko a podavam akurat teraz o stavebko takze este nebyvame. :) treba si precitat viac popozerat a urob si vlastny nazor a ak sa rozhodnes tak sa ho drz :)
Odpovedať
@anetka_ dom ma byt nieco kde sa ma clovek citit bezpecne a nie pri silnom vetre trpnut ... klima sa meni a tak ako padaju domceky z osb dosiek v usa mozu zacat padat o par rokov u nas :) a voda ? ytong a tehla vyschne ale tento "odpad" veru napuci ak nezhnije ... preto murovany a skridla ! a poriadne zaklady vysoke nie utopene :) pozrite sa na nasich predkov... stavali masivne a pevne domy a nie z pilin alebo dosiek ( co by bol ten lepsi pripad ) ...
Odpovedať
Profilova fotka
@pitt2701 Ty si naozaj primytív keď veríš takýmto predsudkom a pokiaľ viem ani naši predkovia nebývali v murovaných domoch tobôž nie v domoch z pórobetónu ale v dreveniciach. @anetka_ Ak ti ide o výstavbu a bude to robiť firma im to bude jedno či stavajú z dreva alebo murujú rozdiel sa prejaví len v rýchlosti výstavby do montovaného domu sa počas stavby nezabudováva skoro žiadna voda a vie byť hotový aj do troch mesiacov. Pokiaľ ide o kvalitu firma ti vie pokaziť aj murované domy len pri tých sa to dá jednoduchšie skryť a montované stavby sú na toto citlivejšie cena dá sa postaviť aj lacný dom tak ako aj murovaný a ak chceš naozaj kvalitný montovaný dom išiel by som do krížom lepeného dreva cena bude ako za kvalitný murovaný dom, najväčšiu nevýhodu by som videl v tom že montované drevodomy nemajú žiadnu tepelno akumulačnú schopnosť keď prestaneš kúriť je tam rýchlo zima ale ak by si sa len pre toto rozhodla pre murovaný ešte lepšiu akumuláciu má betón. Výber je na tebe ale určite by som drevodom nebral ako niečo podradné a išiel by som sa do pár pozrieť kým sa rozhodnem. A minule som tu na modrej streche videl ešte jeden taký názor na drevodomy keď ti za 70-80 rokov prestane slúžiť alebo ho niekto zdedí dá sa v pohode odstrániť a zostane hodnotný pozemok na rozdiel od murovaného ktorý človek nevie či nechať nákladne zbúrať alebo ešte nákladnejšie prerábať lebo priznajme si kto bude bývať v 70-ročnom dome bez akýchkoľvek úprav.
Odpovedať
@iigor montovany musí byť do pol roka hotový vrátane projektových a prípravných prác, lebo inak nemá zmysel. Montovaný nikdy nebude lacnejší, to je cena za rýchlosť, jedine že to niekto niekde oklame. Pri montovaných je výber materiálovej základne omnoho dôležitejší ako pri "ťažkých" domoch. @peto99 argumenty o hnití sú taká istá hlúposť ako o dýchaní muriva, aj murovaný môže splesnivieť a to sa odstraňuje ťažšie ako hniloba v montovanom. Obidvom problémom sa dá zabrániť správnym návrhom a realizáciou. @anetka_
Odpovedať
@martosko pocuvaj trtko ja ta neurazam tak si toho primitiva odpust ...
Odpovedať
Profilova fotka
ano nasi predkovia stavali v horach hlavne z dreva... nie z ytongu alebo tehly..., pouzili na to material co bol po ruke.... bol som v drevenom dome co ma cez 300 rokov....!!! nebol znity..,ani hlodavce alebo nieco ine ho nezozralo.., ani vietor ho neodfukol.... a to nemali ziadne moridla alebo preslavene chemie na konzervovanie dreva.... a kde bude slovensky domaci miesackovy beton po 300 rokoch.....??? takze netreba trpnut... ani odstrasovat.... montovany dom moze byt kvalitny ak su dodrzane detaily. pri stavbe..
Odpovedať
pitt2701 klima sa meni a pri tom vetre ta ta skridla asi silno trafila... @anetka_ presne takychto predsudkovala pitt... mam rad, ale je to jeho nazor. Ci montovany ci murovany, naroky na statiku a bezpecnost su rovnake. Dobry projektant a dobra realizacna firma a je to :)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav myslím si, že aj murovaný sa dá zvládnuť za pol roka
Odpovedať
@iigor ano, keď nedodržíš technologické postupy a zabuduješ v ňom tony vody, čo sa zvyčajne prejaví na drevených a "papierových" prvkoch. A určite nie s PD a základmi, lebo keď odrátaš tie tak ti ostanú max 4 mesiace a to by som sa na tu výstavbu rád pozrel.
Odpovedať
Profilova fotka
@pitt2701 ak niekto získava technické informácie z amerických filmov alebo štýlom jedna babka povedala a potom niekomu radí hlúposti tak u mňa to skrátka nieje dobre tvoj názor ti neberiem ale rady redšej nechaj na ľudí čo o tom niečo vedia. @iigor určite sa dá ale nechcem si ani predstaviť to praskanie omietok a plesne v rohoch hlavne ak sa muruje z Ytongu
Odpovedať
@mimms ale dreveny nie z pilin .. tak sa bavme o zrube co je iny level
Odpovedať
@fuso ty by si tu tvoju plechovu haraburdu zbieral po celom okrese
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?