Neviete o nejakom "komerčnom" projekte jednoduchého poschodového RD ?

Ahojte Neviete náhodou o nejakom "komerčnom" (tj už vymyslenom) projekte RD ktorý by spĺňal nasledujúce parametre ? - dvojpodlažný (bez pivnice) - čo najjednoduchší tvar (žiadne výklenky, odskoky ani nič podobné) = ideálne obdĺžnik (vhodnejší na užší pozemok) alebo kocka. - úžitková plocha od cca 90 m2 po max 130 m2 - plnohodnotné druhé poschodie = žiadne podkrovné izby - 4 izbový (alternatívne 3 - 5 izbový) - jednoduchá strecha - obytná izba na prízemí nie je podmienkou - nemusí byť - bez garáže - bez akýchkoľvek balkónov a podobných výmyslov. Ide predovšetkým o "funkčnosť" domu a jeho absolútnu jednoduchosť. Za akékoľvek návrhy ďakujem :)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@lubk0 katalog euroline, najdes kopu :)
Odpovedať
Ak by to bolo v euroline, tak by som sem ani nepísal :D Tam som nič také nenašiel ...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne by som určite v katalógových domoch nehľadal :)
Odpovedať
Niečo minimalistické tu - http://www.minidomy.sk/blog/univerzal... ale s pôdorisom týmto http://www.minidomy.sk/domy/eko-minid... Minimalisticko jednoduche riešenie :D
Odpovedať
@lubk0 pozri môj album
Odpovedať
Profilova fotka
pozri moj. akurat ze hore je podkrovie. ale trosku zmeny a bude bez podkrovia.dole obyvacka kuchyna kupelna. hore. 3 izby + kupelna. pre nas akurat. vobec nie je velke. a ani male. nic komlikovane. my sme si navrhli a predlozili projektantke. doladila detaily a hotovo.
Odpovedať
Profilova fotka
len tak námatkovo napr. tento - rozmýšlal som nad ním ešte pred stavbou (ostatne vtedy mal heluz takú akciu, že pol ceny projektu ako pasív vám heluz preplatil, ak ste od neho zobrali tehlu) http://www.promiprojekt.sk/projekty/p...
Odpovedať
@lubk0 mě se moc líbí tento: http://moderny.zdravydom.sk/#prizemie
Odpovedať
@bharchitects = prečo ? Lebo ste architekt ? Aj tie projekty vymýšlali architekti :) Ak sa dá, tak nevymýšlam nič, čo už je vymyslené ... Ak však nakoniec nenájdem to čo hľadám, architekt bude jediné riešenie ... @martin0085 = ďakujem, ale veľmi malý ... Má len 75 m2 @jaro113 = vyzerá celkom fajn, len ten pôdorys mi nejako "nereže" ... @mucikovci = okrem spomínaného podkrovia to nie je jednoduchá kocka / obdĺžnik ... Aj tak ďakujem @rabies = toto je pravdepodobne to, čo hľadám !!! :) Ďakujem ... Dal som si poslať katalóg, tak počkám než mi to dorazí na email :)
Odpovedať
@lubk0 tak to mám radost, že jsem aspoň trochu pomohl :-)
Odpovedať
@lubk0 Dá sa navrhnúť na mieru. Klasické základy, hrubé pórobetónové obvodové steny, široké mierne betónové schodisko, železobetónové stropy, plochá strecha na hornom železobetónom strope - poukladané XPS, fatrafol a kamienky. Prakticky je dom nezničiteľný, blbovzdorný, ľahko postaviteľný, funkčný.
Odpovedať
@radopp V podstate mám zhruba "takú" predstavu vrátane toho pórobetónu. Akurát zo strechou som si neni "moc" istý ... Asi o niečo viac ma láka "klasická" sedlová strecha s presahom ktorý by čiastočne tienil oknám na vrchnom poschodí a zároveň by chránil fasádu (čo pri plochej streche nedosiahnem) ... Tento efekt by som rovnako vedel zabezpäčiť aj s pultovou strechou ... To bude ešte "dilema" :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lubk0 Také niečo môže byť? http://s13.postimg.org/dwb0jxav9/dom1... Strechu si daj aj pultovú. Ale aj plochá betónová môže byť s presahom.
Odpovedať
http://fordom.sk/katalog-domov/dom_102 a upravit strechu
Odpovedať
@lubk0 Môžem ti to okótovať, pridať pohľady a nákres základov. A máš projekt. Statika a náklady na kúrenie je detajl.
Odpovedať
@radopp uha takze tu mame projektanta s opravnenim pre urady :) dobre vediet.. a predpokladam, ze ani poziar, elektrina a zdravotechnika nie je problem a stoji to par eur nie? inak priestor wc na oboch poschodiach 1*3 metre, to vobec nebude posobit ako klaustrofobna strudla ;)
Odpovedať
@radopp 10x10 M je už dosť, výsledná užitková plocha bude presahovať citelne 130 m2 ... Nie som moc náročný na priestor, takže by som sa najradšej držal tej vyššie popísanej hranice ... Ak by som tento fakt ignoroval, tak prízemie je v rámci možností OK, chýba mi tam však komora (vedel by som oželieť). Poschodie sa mi moc nepáči. Hlavne vo fakte, že rodičovská spálňa je obklopená detskými izbami. Preferujem samostatný šatník v rodičovskej izbe a aby steny spálne (nie rodičovského šatníku) nesusedili s detskou izbou. @bozsky_kaja = poschodie je katastrofálne, teda to členenie izieb s tými komplikovanými priečkami :) Muselo by sa to zmeniť ... Inak vyzerá fajn aj užitková plocha je OK ... A teda samozrejme, nechcem drevodom. @debora_7 k inému sa nevyjadrujem, ale čo je stiesnené na WC (samotné WC) s rozmerom 3x1 m ? Bežné panelákové má tak 1x1,5 m a nikdy som sa na ňom necítil nejak zle :D Neviem osobne, na čo by bol dobrý ďalší priestor v tejto miestnosti :)
Odpovedať
@lubk0 to clenenei netreba riesit. poslal som to ako predstavu, ako sa to da riesit a som si isty, ze vo fordome maju aj model s rovnymi stenami. tiez som nepochopil tie vyklenky. a z coho to clovek postavi, je v konecnom dosledku jedno. projektant vie lahko vymenit drevo za tehly/beton/vpc/...
Odpovedať
@lubk0 Treba poznať význam vecí, aby sa zbytočne nekreslilo alebo sa nepostavil zlý dom. 1) Čo je zlé na dome 10 x 10 m? Nemusí byť drahší ako menší, zmestí sa na každý pozemok, nezaberie veľa záhrady. 2) Prečo nemôže byť rodičovská spálňa medzi detskými? Na jednej strane je oddelená hrubou stenou, na druhej je vstavaná skriňa, nebude nič počuť. 3) Aký význam má samostatný šatník? Vstavaná skriňa má porovnateľný úložný priestor. Požiadavky ako malý dom, veľa veľkých miestností, neefektívna dispozícia... sú protichodné požiadavky. 4) Komora a kotolňa je súčasťou skladu, je taká veľká variabilná miestnosť. @debora_7 Ak sa dvere otvárajú do vnútra, ostane vo WC také 2 metre a to je tak akurát. Neviem čo ťa štve že tak prskáš. Tiež si mohla za pol hodiny navrhnúť dom. :-P
Odpovedať
@lubk0 Ešte pár myšlienok: - Dom ochráni pred letným prehriatím vnútorné žalúzie, tepelná kapacita betónu v stropoch (v noci ich treba vychladiť otvorenými oknami so sieťkami), v najväčších horúčavách klimatizácia, z juhu vodorovnými lamelami, balkónom, markízou, prídavnvými bočnými strieškami na múre. - Spálne majú dostatočný objem aby v nich vydržal vzduch celú noc, netreba vetrací systém. Podobne je v hale. O pár rokov si človek nespomenie koľko stál dom, ale veľké priestory ostanú. - Steny ochránia pred vodou, pri plochej streche bez presahu, atiky a centimeter brizolitu.
Odpovedať
@lubk0 :) ja viem ze staci wc 1,5x1 m... preto vravim ze 3x1 je strudla ktora posobi dost nepomerne a skaredo ked si v tej miestnosti, zbytocnych 0,5m2 zapratane na kazdom poschodi pri malych domov sa hodia na ine
Odpovedať
@radopp navrhnut dom? ja? nie dakujem budem sa drzat radsej toho co som vysla v skole ;)
Odpovedať
@radopp aaaa :) ma tak napadlo mimochodom ked mas zavrete dvere na wecku (co je zvyk vacsiny populacie) tak zas mas miestnost 3*1 m takze ked sedis na prdeli mas pred sebou 2 mestre cisteho nevyuziteho priestoru :)
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp To s tým nákresom nemyslíš vážne nemyslím si že pri návrhu domu ide o to aby bol hotový za pol hodinu ale aby vyhovoval majiteľovy a nie ho potom presviedčať že šatník je zbytočnosť a aj iná veľkosť oproti tej akú chcel je v poriadku, len dúfam že naozaj nie si nejaký projektant lebo týmto by si si urobil poriadnu hanbu. A mohol si priznať že to wc si tak dal preto že ti tam vyšlo a nemá to žiadne odôvodnenie lebo na wc s dverami otváranými do vnútra ti aj podľa normy stačí len 1,5m. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ale aby som len nekritizoval môj starší školský projekt by mohol z úpravami vyhovovať zadaniu
Odpovedať
@lubk0 kuk na od Promiprojekt Linea P, Prodom Styl Plus :-)
Odpovedať
ešte že projektant musí mať osvedčenie, inak by vznikali bludy podobné tomu čo vytvoril pán architekt radopp
Odpovedať
@lubk0 Trochu som to opravil: http://s4.postimg.org/k023akly5/dom10... . @martosko Nie som projektant ani architekt, to snáď vidno. Fajn že si poskytol svoj nákres.
Odpovedať
@radopp Neviem, či sa oplatí o tomto diskutovať :) Napísal som svoje požiadavky a nechcel som diskutovať o tom, či sú alebo nie sú opodstatnené ... Od malička až po svojich 25 rokov som žil a vyrastal vo veľko dome (8 izbovom dome) na slušnom pozemku, s garážou, dielňou, povalou a menšou pivnicou. Presne viem, aké výhody mal ten priestor ... Keď som v dome býval z rodičmi už sám (staršia sestra sa odsťahovala) = využívala sa obývačka, spálňa, moja izba a kuchyňa. Všetko ostatné, slúžilo na bordel alebo ako sklad vecí ktoré sa nám "možno" raz hodia ... Dnes bývam v menšom byte ktorý mi aktuálne úplne, ale úplne vyhovuje a čo sa týka priestoru, som absolútne spokojný. Ak by som neplánoval nikdy "potomstvo", tak by som pravdepodobne ani nerozmýšlal o nejakom skorom odchode, prípadne by som si postavil niečo max 3 izbové s max 75 m2 ... Nechcem to tu rozvádzať na dlhšiu debatu, lebo o tomto by som vedel diskutovať v samotnej téme. Ja len zhrniem, že neuznávam zbytočné m2 navyše. Výstavba domu vyjde drahšie (nehovorím, že o veľa, ale drahšia bude), rovnako zariadovanie toho priestoru či jeho vykurovanie ... Peniaze radšej zúžitkujem inak :) Čo sa týka šatníka = vždy som mal radšej šatník, ako roldor ... Hlavne otvorený šatník, tj že sú tam len nejaké "regálové" systémy a hotovo. Človek príde, všetko má na očiach, akosi si vie lepšie vybrať a hotovo :) Tým pádom my pre spálňu stačí menšia miestnosť = resp. v spálni potom bude už len postel, nočné stolíky a nejaká komoda ... Pre lepšiu predstavu :) http://moderny.zdravydom.sk/#prizemie Páči sa mi Prízemie 01 (s tým, že by som si vedel predstaviť kuchyňu z Prízemia 03) s tým, že by som možno troška prerobil prízemné WC. K tomu sa mi páči Poschodie 01 kde by som sa pohrával s myšlienkou, že by sa spálňa spojila zo spodnou izbou a vznikola by jedna veľká miestnosť ako je dole obývačka s kuchyňou. Ale to je v podstate jedno. Tak či tak, tento dom spĺňa všetky moje priestorové parametre, dokonca sa "obávam" ,že tam bude viac priestoru ako potrebujem. Preto je otázne, na čo ísť do väčšieho :) @marta2610 Ďakujem. Ale oba sú väčšie, ako som požadoval, rovnako sú oba podkrovné ...
Odpovedať
@lubk0 Vyzerá to dobre. Ak budeš potrebovať viac vzduchu, stačí nechať otvorené dvere na chodbu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?