Nestavia niekto dom Harmónia od ARD projekt?

Profilova fotka
nestavia niekto dom Harmónia od ARD projekt. boli by sme radi keby sme tu niekoho nasli, na nejaké diskusie, prípadne fotky tohoto domu.
Odpovedať
1
2
8
@alaado My sme ho pôvodne chceli,ale nakoniec sme od nich vzali Terru, viac sa nám hodila na náš pozemok a dali sme si zobytniť podkrovie. Ale boli sme sa osobne v Harmonii pozrieť a veľmi sa nám páčila.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, zabudla som spomenúť, my už máme zakúpený tento projekt Harmónie, a chceli by sme len s niekym podiskutovat, ako postupovali, či robili nejaké zmeny atď., prípadne či nemajú nejaké fotky zo stavby. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
ahoj mi staviame uz niekolko mesiacov ARD harmoniu s drobnymi zmenami zatial ide vsetko ako ma je to velky dom :D fotky ti mozem poslat na email ak das...
Odpovedať
@slimouk ahoj,my uvazujeme o harmonii len nevieme kolko je predpokladany rozpocet na tento dom bez zmien.Nakolko Vam urobili rozpocet s drobnými zmenami?dik
Odpovedať
Harmónia je skvelá voľba DOMU, ktorý sa isto bude medzi ostatnými vynímať. Vy, ktorí ste sa preň rozhodli viete o čom hovorím. Rozpočet na tento dom ak sa ho chystáte realizovať dodávateľsky je pre obyčajných ľudí dosť náročný(aj keď je jednoduchý tá plocha sa prenáša do ceny od základov, cez múry, steny, strop, podlahy okná až po strechu), preto ak ste sa rozhodli pre takýto grand dom a nebojíte sa manuálnej práce vedzte, že drinou a dlhosiahlym preverovaním najnižších cenových ponúk sa dá niečo ušetriť. Vitajte v klube :-) ..a píšte, my už máme prízemie takmer hotové.
Odpovedať
Profilova fotka
@slimouk ahoj tak mi staviame svojpomocne a uz mame hrubu stavbu uspesne za sebou,momentalne cakame na okna.Tiez tam mame zmeny hlavne co sa tyka okien,potom pracovnu a WC.Inak je to velmi pekny domcek amyslim aj dobre riesený.Ak teda ti to nevadi tak mi mozes poslat nejake foto na alenka82@gmail.com , ak uz mate kuchynu tak tie fotky by ma potesili, na inspiraciu. dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slimouk opravujem email aalenka82@gmail.com
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Trošku by som chcela túto tému obnoviť a opýtať sa, či je tu ešte niekto aktívny, kto stavia, alebo postavil, alebo kúpil tento dom. Dúfam, že sa niekto nájde, aby sme si vymenili skúsenosti :)
Odpovedať
...ja len poviem ze znamy odvedla ho stava, teda postavil, v novembri 2011 sa po 2 rocnej svojpomoci nastahoval. Cosi som mu ja ja popomahal. Pekny priestranny dom ..ale tiez nie najlacnejsi
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka my mame hrubu stavbu so strechou postavenu a teraz nas cakaju okna, stierky, podlahy... Trosku by sme sa chceli poradit, co je najlepsie dat a tak...
Odpovedať
@bianocka - mozes napisat co ta zaujima a ja to pretlmocim dalej,,,,
Odpovedať
Výsledok niekoľkých mesiacov driny no ten pocit mať už kľúče od domu je nádherný, zvlášť keď si to človek odmaká.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@nois jeeeej :) my prave ideme objednavat okna.... Dali ste si biele okna zvonku aj z vnutra? Su vsetky otvaracie? Tie velke tabule asi nie, ze? Cize vetrat budete cez dvere na terasu? Nechali ste otvaracie dvere aj vo vedlajsej izbe? (ktore vedu na terasu?) A ako vyzera dom z prednej casti? Presne podla planu, ci ste nieco menili? Som rada, ze aspon niekto sa ozval :)
Odpovedať
my tiež staviame tento pekný domček, zatiaľ je hotová hrubá stavba, chystáme sa objednať okná, môžem poslať fotky, ak mi dáš mail
Odpovedať
@bianocka Nie, okná sú obojstranne antracit, to klamú len biele ochranné pásky, ktoré tam zatiaľ zostávajú. Biele okná si tento dom nezaslúži. Ak má tento dom vyzerať ozaj dobre a hlavne moderne treba ho tak aj zladiť (strecha, okapy, okná, dvere, garážová brána, fasáda). Odporúčam tieto veci veľmi zvážiť lebo to môžte neskôr ľutovať. Je to síce všetko drahšie no výsledok stojí za to. Ide skrátka o to zachovať tomu domu jeho tvár. Ak pre vás peniaze nie sú problém, potom si isto dáte otváracie (zasúvacie) aj tie veľké obývačkové okná :-). My ideme všetko svojpomoc z mizerného rozpočtu, preto sa snažíme ísť takou strednou cestou no kvalitnou a elegantnou. Pri oknách nieje tak dôležité otváranie ako voľba profilu či skla. My, čo sa týka otvárania ideme presne podľa projektu, čiže otvárame a vyklápame všetky dvere len v kuchyni máme jedny len otváracie kvôli lepšej manipulácii. Cenový rozdiel medzi otváracím a fixom nie je až taký veľký, ide tam skôr o ten komfort. Skôr než sa ale rozhodnete pre fixné okno tak pozor! Fix okno má iný rám a ak sú s otvárateľným oknom vedľa seba je medzi nimi badateľný rozdiel. Neviem čo sa páči vám no my sme sa rozhodli pre okná bez tých vrchných svetlíkov (sú aj lacnejšie). Na profiloch a sklách sme mohli síce ušetriť no keď sme prehodnotili ten cenový rozdiel a to že sa minimálne 50 rokov budeme na to pozerať a má to bezproblémovo slúžiť vyhrali kvalitné 6-komorové farebné hranaté profily s trojsklom. Trojsklo najmä kvôli tým obývačkovým výkladom kde sa ráta s väčšími tepelnými stratami. Prednú stranu domu máme podľa projektu, tam sa toho veľa zmeniť nedá ak tak znížiť výšku garážovej brány na štandardnú či zväčšiť vchodové dvere o bočný svetlík ale to sme neriešili lebo sa nám to páči tak ako je to v projekte..
Odpovedať
Podstavec krbu s externým prívodom vzduchu.
Odpovedať
Riešil už niekto krb?
Odpovedať
@nois čo sa týka krbu tak ďaleko sme ešte neni, zatiaľ čakáme len na okná, ale ak by ti to nerobilo problém, mohla by som ta poprosiť pridať fotku krbu ako ho vidieť z opačnej strany obývačky a ešte ak by si mohol pridať fotku z prednej strany domu kvôli oknám. ďakujem
Odpovedať
@ahatha vďaka za reakciu, myslel som, že táto téma už umrela 8-) Čo sa týka krbu tak ten zatiaľ nemáme obostavaný a premýšľame ako to vyriešime keďže sme si nemohli finančne dovoliť rozmerovo luxusnú krbovú vložku a tiež nie sú financie na jej luxusnú obstavbu. Pridávam teda fotku ako by to malo vyzerať a ako to vyzerá teraz. Viem už teraz, že náš krb bude vyzerať skromnejšie no budeme sa snažiť vypracovať taký návrh, ktorý bude pekný, mierne luxusný a hlavne jeho obstavba nebude stáť majland. Premýšľame nad tým, že priestor vedľa krbu zo strany od chodby necháme otvorený a v tom priestore bude len nízka dizajnová lavička. Musím to však hodiť na papier ako to ukáže. Prinajhoršom dáme urobiť okolo len obloženie izolačným materiálom a zvyšok do požadovaného tvaru a rozmerov doriešime neskôr. Rád by som sa teda podelil s niekym o nápady alebo zhliadol nejaké realizácie. Ďakujem. Fotku z prednej strany domu mám len takú oničom kde sú z blízka len tie dve okná tak to ešte nafotím a dám sem.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj vsetci, som rada ze sa vas tu tak vela nazbieralo s tymto super domom. My sme zacali stavat v aprili 2011, vsetko svojpomocne, momentálne sme vo fáze, malujeme, kladieme dlazbu a obklady.okná mame z vonku hnede, z vnutra biele.mame aj zopar zmien, hlavne pri oknách, WC ma samostatný vstup z chodby, z garaze vstup do prácovne. ale inak je to krásny domcek. prilozim aj zopár fotiek. :-)
Odpovedať
@alaado Supeér :-) teším sa, že ste prispeli do galérie Harmónia. Máte pekný domček a klobúk dole pred Vami a všetkými, ktorí stavajú svojpomocne. Všimol som si aj tých pár zmien voči pôvodnému projektu pre ktoré ste sa rozhodli. Dlažba je lesklá? Ak áno tak je to dobrá voľba, údajne je lepšia na údržbu ;-) Ak dobre vidím schody ste vybetónovali? Poschodie máte bez zmien? Kúrenie máte podľa projektu alebo ste dávali podlahovku aj do miestností kde nie je projektovaná? Nechcem aby to vyzeralo, že sa vypytujem, chcem len nahodiť nejakú tému do diskusie. Možno sa pridajú aj ďalší majitelia-stavitelia. Dúfam však, že v téme o Harmónii nenatrafím na nejakého snoba, ktorý sa tu bude chvastať drahými vecami tak ako to zvykne robiť zopár ľudí na tomto fóre. To by sa mi to tu sprotivilo. Ešte som si všimol, že máte na krbe rohovú deliacu priečku na skle a teda môžte otvárať len ten bok a poviem vám, že je to veľká výhoda proti tomu čo máme my, lebo nám pri otvorení celých dvierok uniká trošku dym tak musíme byť pri prikladaní oveľa opatrnejší lebo s dymom vylieta aj popol:-( . Musím Vám pochváliť aj kamenný obklad v obývačke, my ho chceme dať tiež, síce tmavý no svetlý je tiež pekný. Neviem však ešte koľko stojí, lacný isto nie je tak ho tam bude asi poskromnejšie :-( Prajem veľa zdaru pri práci a veľa radosti z nových vecí.
Odpovedať
Ahojte. Nemate niekto skusenosti s oknami SALAMANDER BLUE EVOLUTION. My sme boli uplne rozhodnuti pre tento profil, mame uz aj celkom dobru cenu, no v domceku mame zopar fixnych okien /hlavne tie 2 mega-okna v obyvacke r.d. HARMONIA/. No a tu nastal problem, ze tie blue evo pouzivaju pri osadeni okien do ramu /pri fixe/ dvojite listovanie. Jedna lista je podkladacie pre sklo a druha je zasklievacia... Nevyzera to neviem ako vabne... Tak teraz neviem, co dalej. Tieto okna nam sadli aj spracovanim, aj super bielou farbou, aj kovanim MACO, len to listovanie je divne. Pripajam aj fotku, aby ste si to vedeli predstavit. Ide o 2 okna pri sebe, spojene listou, takze pozerajte napravo a nalavo od stredu. To v strede je len spajacia lista dvoch okien. Vcera som bol aj na stretnuti s kurenarom. Dal mi ponuku na suchu podlahovku. Dost ma to oslovilo, kedze sme chceli v dome plavacku, nie dlazbu. Ten system je hotovy za par dni a hned sa da v dome byvat, netreba susit beton, ani nic podobne. Cize odpada rosenie okien prvy rok, resp. nejake pliesne, pri zlom vetrani.... Ma to vyborne tepelno-distribucne vlastnosti, akurat to nema akumulacnu schopnost. Nabeh tepla je do hodinky a takisto za hodinku je podlaha uz studena, takze sa teplo da samostatne regulovat v kazdej izbe /napr. v spalni/. Na nas domcek staci tak 6-okruhov, kdze sa to montuje vo vacsich rozostupoch, ako klasicka podlahovka. Cena toho systemu vyjde na cca 50 eur za meter. Nemam este rozpocet klasickej podlahovky, ale ked len na hrubo spocitam, ze meter podlahovky vyjde tak na 20-25 eur /rurky, uchyty, izolacia, polystyrenove predlohy/ a meter poteru vyjde prinajlepsom 20 eur, tak som zhruba na tej istej cene... Neviem, mozno sa mylim... Nema niekto rozpocet na podlahovku pre tento dom? Rad by som to porovnal. Dakujem. Pripajam aj fotku vzorky toho systemu suchej podlahy. Tak pevne nervy a hlboku penazenku vsetkym, co staviate tento domcek :)
Odpovedať
@misulinko ja mám salamander blue evolution ale s trojsklom a žiadnu takúto listu tam nemám takze sa to asi používa len na dvojsklo a podľa mna je škoda dávať do takéhoto profilu trojsklo okna mám od www.lmjsamanader.sk
Odpovedať
@adrianal Ahoj. Na tej fotke je okno s trojsklom a aj kalkulaciu mame na trojsklo. Do takeho hrubeho profilu dat iba dvojsklo je asi hlupost. Treba pocitat do buducna, ked energie budu podstatne drahsie, ako teraz. Na tej fotke je fixne zasklenie /sklo je osadene do ramu okna/. Mas niekde v dome taketo fixne zasklenie, to znamena, ze sa to neda ani otvarat, ani sklapat. Volal som aj do vyroby v cechach /fa Ri-Okna/ a povedali mi, ze bohuzel, toto je dan za ten hruby profil, inak se to udelat neda.... Tak nechapem, ako to mas ty, ked tam nemas tie 2 listy za sebou. To hrube v strede je spojovacia lista dvoch okien vedla seba. Nech ta to nemyli...
Odpovedať
@misulinko ja take nemám ale volala som kamarátke lebo tam robi tak máš pravdu ide tak taký špeciálny profil volajú to adapter na fix a potom lišta lebo ja mám síce fixne okna ale mám tam aj krídlo nasrobovane na pevno a tým to vyzerá ako okno a tým som nemala problém s tou ďalšou lištou
Odpovedať
@adrianal No, toto riesenie mi presne ponukli. Okna prisrubovane fixne do ramu, ktore vyzeraju ako okno, ale nejdu otvorit. Tym padom odpada problem toho adapteru, ktory nevyzera uplne naj. A aky rozmer ma to tvoje fixne okno? Ja mam skoro 2x2 metre a vaha toho okna bude cca 150 kg. Dnes som volal do vyroby do ciech a tam mi pan z technickeho oddelenia povedal, ze kridlo na pevno v rame je nestandardne riesenie, ze to nerobia az tak casto a nevie mi ani garantovat to, ze casom trosku nesadne a hore mi vznikne mikromedzera, cez ktoru mi bude podfukovat. Ze na to mi neda nikto garanciu, kedze nikto nevie, ako sa to bude chovat po rokoch. No a dalsi problem je to, ze sa to srubuje krizom cez profil a tym padom cez tie komory. Takze sruba ti vytvara akysi tepelny most cez komory, ktore su inak uzavrete... Toto tiez spomenul ako mozny problem. Tak teraz neviem, ci ist s oknami za 6000 eur do takehoto riesenia, ktore sam vyrobca neodporuca :( Skoda, uz som sa potesil, ze konecne nejake riesenie... Naozaj chcem, aby to aj fungovalo, aj vyzeralo podla mojich predstav....
Odpovedať
@misulinko ja mám rozmer toho fixu 1x2,4 a tam je to v pohode mám tak jednu časť zasuvacich dverí a chcela som to takto kedže vedľa je posuvné krídlo aby to vyzeralo rovnako celkovo to je 2x 2,4
Odpovedať
Profilova fotka
@misulinko no tak toto je aj moja otazka, ohladom tych BE okien. my tych fixov mame celkom dost, tak teraz uz voobec neviem..:( daj vediet ako to rozlusknes.. diik
Odpovedať
@yaninca No, sme dvaja s rovnakym problemom. Tebe sa tie listy pacia? Ja som z toho dost sklamany. Predstavoval som si jednu, taku sirsiu listu, ale nie 2 za sebou. Vyzera to divne. Mate v plane objednat BE hranate, alebo Elegant? My mame skoro na kadom okne fix. Raz je otvaraci svetlik hore, raz dole. Vsetky otvaranie riesime horizontalne, nie vertikalne, ako je to zvykom /klasika okno delene zhora dole/. Uz uz sme ich aj objednali, ale teraz sam neviem ako dalej... Velmi sa mi pacia, su krasne biele, masivne, ale ten rozdiel medzi fixom a otvaracim ramom je dost velky... Neda sa to riesit inak ako ramom v rame, co ale neodporuca vyrobca RI-OKNA.CZ Neviem ako dalej... Zaujal ma este REHAU GENEO 3+ PASSIV, ale ten sa robi bez ocelovej vystuze a mam obavy pri okne 2x2 metre, ako sa to bude chovat po case... Predsa len, je to novinka a nemaju to 10 rokov otestovane... A takisto je tam kovanie GU a ja chcem MACO. Parametrami je najblizsie k tym Blue Evo, aj vyzorom, len mi tam chyba ta ocelova vystuz. No, kto toto vyriesi, tak mu naozaj uprimne podakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@misulinko no, mozno ti pomoze ze vraj v tych Geneo oknach tu vystuz vedia pridat..:) vraj - este to nemam overene - iba cakam na odpoved
Odpovedať
1
2
8
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?