Nejaky stavbar/strechar? Mam jednu otazku...

Budeme coskoro rekonstruovat starsi domcek do L, jedna cast L-ka bude kuchyna s obyvackou, a mam taku predstavu, ze by sa mad touto castou neurobila deka a plochy strop, ale by sa to ponechalo otvorene, takze by sme zvnutra vlastne mali sikmu strechu ako strop - dufam ze to dava zmysel co myslim, pripajam nejake ilustracne foto - ziadne okna v streche ani sklenene steny, vsetko vymurovane by bolo. Otazka je - ako je to narocne na financie a realizaciu? Oproti klasike? Velmi by sa mi pacil taky otvoreny priestor ak by to bolo mozne. Vopred vdaka! :)
Odpovedať
Profilova fotka
Realizácia by bola jednoducha ak som správne pochopil vašu predstavu a myslím že by sa financie ušetrili ak by sa nemusela robiť doska. Dom je jednopodlazny a chcete z neho spraviť dvojpodlažný, len jedna časť L-ka bude bez dosky a s priznanymi krovom ano?
Odpovedať
Realizácia závisí od toho v akom stave je dom, ďalej je treba lepšia izolácia strechy - nevýhoda je že vykurujete veľký priestor a teplo sa drží u stropu. 1. budete meniť aj krov a robiť komplet nové stropy? 2. plánujete nejakú rekuperáciu alebo niečo aby vám vzduch cirkuloval v miestnosti a zabránili ste zdržiavaniu teplého vzduchu v hornej časti? 3. finančne to môže byť aj drahšie ako nové stropy a krov.
Odpovedať
teplo sa sice drzi u stropu, ale ak je dobra izolacia, neunikne.. a to teplo sa tam nemoze akumulovat az do 70C, cize to teplo sa zacne "hromadit" uz aj pri 1,5 metroch vysky, nie ? zas ten 1-2metre navyse nemoze znamenat az taky znatelny rozdiel, co potom kostol? :D alebo sa mylim ?
Odpovedať
Budeme komplet rekonstruovat Lkovy dom bungalov, ostanu len obvodove mury takze vsetko bude od piky. Jednu cast Lka bude tvorit len kuchyna a obyvacka a tam by som chcela priznanu strechu (medzicasom som aj zistila ako sa to vola haha), krovy skryte pod sadrokartonom atd.
Odpovedať
@dusantt No nemôže mať 70°C, taktiež netvrdím že unikne, iba že sa musí vykurovať väčší priestor a preto je lepšie mať buď cirkuláciu alebo akumulačnú stenu, tá má význam v takomto priestore. Teplo sa hromadí vždy - samozrejme, ale ak sa hromadí vo výške 2m tak je v dosahu tela, ak je vo výške 4m tak o nom ani nevieme... V kostole je vždy zima, vďaka hrubým kamenným múrom ktoré držia teplo (chlad) dlhú dobu. @demida a co ste zistila ako sa to volá? :) Galéria? :) a nerozmýšľali ste nad priznanými krokvami? Lepšie sa to izoluje (lepšie sa bráni tepelným mostom) a je s tým aj menej práce :)
Odpovedať
@demida Je to hlavne otazka na statika . On musi zhodnotit ci je to vhodny prvok na staru stavbu, samozrejme aj voci pouzitej skridle .
Odpovedať
Profilova fotka
@demida Technicky sa to dá zvládnuť finančne to bude trocha náročnejšie ale byť vami začal by som vizualizáciou interieru ( Po statických výpočtoch ) lebo na tomto obrázku to vyzerá dobre ale je to úzky priestor a strecha má dosť veľký spád a samozrejme je to doladené oknami a zariadením aby ste nakoniec neboli prekvapený ako to bude vyzerať u vás, ak budete mať šírku miestnosti okolo 5-6 metrov ( tá na obrázku nemá asi ani 3 metre ) a sklon strechy ak zvolíte okolo 20 stupňov k tomu ak to nebude takto dobre presvetlené čo ani neodporúčam lebo v lete to bude sauna možno si to aj rozmyslíte
Odpovedať
Dakujem vsetkym za reakcie. Sme este v stadiu uvah, kompletny projekt nam bude vypracovany az v lete, takze len fantazie zatial. Ano presne nad priznanymi krovmi uvazujeme, ale v podstate by som ich chcela mat schovane pod sadrokartonom, v podstate len pekny sikmy strop v konecnom dosledku, na par blogoch to nazvali priznana strecha, po anglicky som vela nasla pod vault ceiling. Ked to teda zateplime poriadne 30cm vata atd atd, to by nemal byt taky rozdiel v kureni, ci ano? Mame moznost aj zadarmo zohnat drevo mozno potom, ak si ho sami popilime 😜 Povodny obrazok som dala cisto ilustracny a take vysoke acko by sme nechceli, izba ma na sirku asi 4.5-5m (tipujem) a chceli by sme to len mierne podvihnute, takze mensi sklon strechy, nebol by to ziaden kostol :) asi ako na pripojenom obrazku, to je max vyska do akej by som sla. Zijeme v zahranici takze v lete nam architektka zacne robit projekt, vizualizacie atd atd, len sa snazim ujasnit si niektore veci dopredu, mam radsej ked viem o com sa rozprava ako niekomu slepo verit. Nemam so stavbarcinou ziadne skusenosti a kazdy den sa snazim nasavat info, takze majte so mnou trpezlivost :D
Odpovedať
Dalsi priklad, vsetko zapracovane uhladene 😍 Cim by to bolo financne narocnejsie oproti klasike deka strecha?
Odpovedať
@17juraj17 dakujem, jasne tym to vsetko zacne samozrejme, nechceme aby nam to padlo na hlavu :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?