NED bungalov tvaru L

Profilova fotka
S manzelom rozmýšlame, chceme si nechat postavit NED montovany jednopodlazny drevodom s rekuperaciou a tep. cerpadlom. Velmi sa nam pacia domy do tvaru L- vo vnutri zahrady terasa :-) Pozerame projekty a tak hladame odpovede na otazky. Verim, ze nás raz dva zorientujete :-) Je to nase prve samostatne byyvanie, doteraz sme byvali v dome z 80. rokov. 1. Aby dom vyhovoval kriteriam NED, je spravne mysliet si, ze by co najviac okien malo byt na juh? S zaluziami proti prehrievaniu ratame. 2. Mal by mať takýto dom tvaru L orientovaný vstup na sever? 3. Aky minimalny rozmer by mal mat pozemok, ak chceme max. obyv. plochu domu do 115 m2? 4. Je tu niekto, kto ma nieco podobne uz postavene, alebo naprojektovane? A povie aka je spokojnost, ked už býva? 5. Dobry projektant na nieco take v okoli PO a KE? Vopred dakujem za cas, kt. venujete odpovediam na otazky :-)
Odpovedať
1. nie nevyhnutne, ale čo najmenej okien by malo byť na sever :-) 2. nie je podmienkou, ale vo veľa prípadoch to tak vychádza. 3. podľa územného plánu, niekde je určená zastavanosť pozemku, tam kde nie je je to jedno a závisí skôr akú veľku záhradu chcete. 4. určite sa tu takí nájdu :-) 5. dobrého neviem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavkapo no myslim, ze najprv by si mohla uviest orientaciu pozemku vzhladom k vstupu na pozemok. Ak este nemate, treba hladat taky, aby sa dali obytne izby orientovat na juh a do zahrady. Vyborny projektant na NED a pasiv je Janko Virostko z KE z JVatelier, najdes ho tu na MS. Ano, okna by mali byt na juh, zapad a co najmenej na sever. Na L- kovy dom by som ratala pozemok so sirkou aspon 18 m, treba odratat odstupy od susedov.
Odpovedať
Profilova fotka
@jancusa2000 mame vo výhlade jeden, kt. ma vstup zo severu a jeho rozmery na strane vstupu su 20 m na sirku a na dlzku smerom na juh 33,5 m. Od p. Virostka sa mi velmi paci dom vo Vajkovciach, dnes sme ho obkukli aj nazivo, http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve...
Odpovedať
Zalezi aku mas orietaciu pozemku. Stavam L-ko a vstup mam JV skor vychod. Prehrievania sa nejak neobavam a to okna mam 2400x 2000
Odpovedať
Profilova fotka
@slavkapo myslím, že slavoslav je z východu a má prehľad, obráťte sa priamo naňho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?