Nazory na podorys - bungalov

Ahojte, uvediem strucny popis toho co by som od domceka chcela: - obyvacka (asi aj s kuchynou) s priznanym stropom - vyhlad z galerie z podkrovia druhej casti domu na obyvacku - zimna zahrada vedla obyvacky s kuchynou, kde by bol aj jedalensky stol - krb v obyvacke Nemam este doriesene: - schody do podkrovia (ani typ ani umiestnenie) - umiestnenie krbu (asi v lavom dolnom rohu obyvacky) - neviem ako technicky vyriesit strechu, aby priznany strop pekne vyzeral, tiez aby prekryla zimnu zahradu a samozrejme aby sa dalo v podkrovi aj hybat, pripadne aj ho zubytovniet Za vsetky postrehy a rady dopredu dakujem :)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Dajte to sem inak Vôbec nie su vidieť rozmery ani ake kde sú izby
Odpovedať
Tak pokus cislo dva.
Odpovedať
Profilova fotka
@evicka293 Neurazte sa, ale práve pre to aby návrh domu nedopadol tak ako tento váš sa to necháva na profesionáloch.
Odpovedať
@evicka293 tak tu na MS nebudeš mať s týmto pôdorysom úspech, ale aj tak platí, že postav si čo chceš... ak sa ti to páči a máš na to peniaze, tak prečo nie ;-) ono tie "waaaw nádherné" fotky interiérov, ktoré sú na internete sú väčšinou z domov, ktorých pôdorys by tu bol na milión percent ofrflaný :-D čiže za mňa smelo do toho.... aj tak bude závisieť od zariadenia interiéru, dizajnu exteriéru a hlavne od PEŇAZIII
Odpovedať
@martosko velmi konstruktivny a poucny prispevok, dakujem ;)
Odpovedať
@zuzanka.zuzu suhlasim, dakujem. Ved nikto sem hadam nepise preto, aby ohuroval, ved nie sme na zakladnej :) Kazda dobra rada sa rata.
Odpovedať
Profilova fotka
@evicka293 Tak obvykle sa tu stretneš s tromi druhmi komentárov jen ako od @zuzanka.zuzu že postav si čo chceš čo ti nepomôže niečo zlepšiť, potom komentáre typu detská je malá, kúpeľňa je bez okna chodba je dlhá a orientácie tiež nie je kto vi čo. Tak sa aj ja snažím väčšinou prispievať ale ak by ste s tým chceli niečo urobiť bolo by to treba prekopať od začiatku, čiže s pôvodného nákresu by nezostalo skoro nič. A potom tretí typ komentáru ktorým som sa vám chcel naznačiť že toto nemá zmysel upravovať a ak to myslíte za stavaním vážne čím skôr navštívite dobrého architekta tým lepšie pre vás.
Odpovedať
@martosko neponahlam sa, takze kludne komentujte k veci :) Ked prijde ten cas, samozrejme niekoho vyhladam, ale nemyslim, ze sa navrh bude dramaticky lisit od aktualneho, pokial to bude vsetko technicky mozne.
Odpovedať
Ja to volám L-kový syndróm.Slováci sú ním postihnutý😂Dom do poriadneho L-ka je základ.Máš tam dva 3m a dva 7m HS portály.Neviem.od koho budeš brať okná ale zabudni na niaky lacnejší plastový profil.Minimálne drevo.A poviem ťi že do portálov dáš toĺko čo ťa bude stáť samotná hrubá stavba.Takže najdi si dobrého architekta a zabudni na modrú strechu.Lebo ak mám na 20m portálu mám aj na architekta
Odpovedať
@evicka293 Mne sa to ako nápad páči. Čo mi ale udrelo do očí je maličká kúpeľňa, tú by som určite zväčšila, hoci aj na úkor toho šatníka k detskej. Druhá vec je ten malý šatník na chodbe - vo všeobecnosti pokiaľ skrine nepôjdu po oboch stranách, respektíve aspoň do L, je výhodnejšie spraviť klasickú vstavanú skriňu, dajme tomu že by bola aj hlbšia ako normálne, ak tam plánujete skladovať niečo väčšie. Samostatná miestnosť je ale v takomto prípade zbytočná. Zároveň by ste tým mohli zväčšiť technickú, alebo to celé rovno prekopať, pretože niekam isto treba WC pre hostí. (Alebo je ten "šatník" vlastne wc? :-D ) Každopádne toto by som ešte doriešila. Okrem toho z praktického hľadiska by som si rozmyslela, či chcete aj normálnu terasu, prípadne či zimnú záhradu nejak na leto otvoriť alebo nechať komplet zatvorenú. Podľa toho naplánovať okná a dvere. Juhozápad bude horúci, tak treba dobre premyslieť vetranie a tienenie. Ešte z estetického hľadiska ak ulica ide z východu, tak na tú východnú stenu by som pridala do obývačky okno, aby nebola od ulice úplne prázdna :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@azzflo Fuu, natíska sa mi otázka či máš deti? Zväčšiť kúpeľňu na úrok 10 m2 detskej? To už rovno môže vymeniť kúpeľňu s detskou...
Odpovedať
@evicka293 detska izba je strasne malicka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
metrážou dom veľký, ale len dve spálne? kuchyňa+obývačka veľkosťou 2-izb. bytu zimná záhrada cca veľkostnou ako dve spálne myšlienka dobra, len to treba prepracovať
Odpovedať
Profilova fotka
@evicka293 Dobrý deň, domček zaujímavý. Nie je úplne dispozične najlepšie riešený, detská izba malá, kúpeľňa tiež, ale to je na vás. Každopádne, k vašim otázkam. Schodisko by som zvolila v mieste ako je kuchyňa s tým že by bolo do tvaru L. Krb si premyslite vzhľadom na zariadenie toho veľkého priestoru. Priznaný krov nad obyvackou, kuchyňou by sa dal vyriešiť, a pevný strop by ste mohli dat nad tu časť ako je zádverie a ďalej, samozrejme takú plochu ako by ste chceli. Potom je dobre však uvažovať vzhľadom na nosné steny ako by vyzeral pôdorys hore ak by ste ho chceli zubytovniet. Cenovo však nejde už ani pri pôvodnom pôdoryse o klasický štandard, nie to ešte pri obytnom podkroví, pretože okná a strecha budú vo vyššej cenovej kategórii. A bola by škoda dať do takéhoto projektu najlacnejšie materiály. Do peňaženky vám však nevidím, za koľko chcete postaviť. Odporúčam navštíviť projektanta alebo skôr architekta a on vám poradí :)
Odpovedať
Dakujem vsetkym za rady a postrehy. Trosku sme Vas zneistili tym, ze sme zabudli oznacit wc (vedla technickej) z ktoreho cast asi pripojime k technickej na zasobnik vody, spajzu (vedla kuchyne) a tiez, ze pracka bude namiesto klasiky v technickej, takze kupelka je tym padom velkostou asi ok. Detska izba ma vlastny satnik, myslite, ze aj napriek tomu je mala? Zimna zahrada nebude sucast domu ale dostavana z dreva a okien, urcite by sme tam ale chceli dat nieco co sa bude dat v lete otvorit. Kedze by sme chceli zobytnit podkrovie, tak hostovska a dalsia detska uz asi nebude dole treba, tak sme rozmyslali :) Pred zimnou zahradou bude asi bazenik a priroda, preto sme chceli mat vyhlad zo spalne aj izby tym smerom. V dome budu byvat 2 dospele osoby a 1 dietatko :-)
Odpovedať
to, ze ma vlastny satnik vobec o nicom nehovori, satnik dieta nejako nevyuzije, myslim, ze by tam travil cas. Potrebuje podla mna viac priestoru to dieta, ak tam ma fungovat ;-)
Odpovedať
Malicka kupelna a aj detska by sa mohla zvacit. Schodisko by amlo byt niekde pri kuchyni, mozno aj v tom L-kovom zahybe. Velmi jednoducho ponaty projekt. Bolo by asi na mieste ho vziat profesionalovi, nech do doladi do vacsej funkcnosti.
Odpovedať
Ak máte dosť času, čo by ostatne na stavbu RD mal mať každý, tak si nájdite dobrého architekta, alebo dizajnéra. Opíšte mu štýl vášho života, ukážte pozemok a nech vám urobí niekoľko dispozičných návrhov. Až ten, ktorý si odsúhlasíte rozvinte do projektu. Sú veci na ktorých sa ozaj neoplatí šetriť.
Odpovedať
Ahojte, pridavam update podorysu, kde sme zahrnuli vacsinu vasich napadov. - detskej sme pridali pol metra na dlzku - upravili sme portal v obyvacke - na zimnej zahrade bude finsky system - technicku miestnost sme zvacsili o meter z wc na zasobnik vody - pridali schody (akoze su Lkove :)) Dakujeme Vam za komenty a postrehy, ak Vas este nieco napadne kludne napiste. Skusime teda teraz nakontaktovat nejakeho designera a ked bude nieco nove, tak dame zase update, aby ste vidieli rozdiel aj po konzultacii :)
Odpovedať
@evicka293 poviem ti, že mne sa tento nový návrh páči a celkom dosť ;-) je rozumne rozdelený, vyriešený, za mňa supiš :-)
Odpovedať
@danielitika dakujeme, tesime sa :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@evicka293 pekne 8-) musim priznat, ze tu zimnu zahradu vam asi aj zavidim, mat taky priestor bolo mojim snom :-D
Odpovedať
@reanor ludia si standardne davaju ciastocne krytu terasu, pricom zabudaju na zimu, tak sme sa poucili. Snad sa mnohi inspiruju :)
Odpovedať
@evicka293 aký veľký máš pozemok? ako je orientovaný voči svetovým stranám? Máš zistené územnoplánovacie informácie k tvojej lokalite, teda či spĺňaš týmto prvotným návrhom podmienky, ktoré sú v ňom určené? To je prvé na čo treba dať pozor.
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst ona nema zistene podla mna vobec nic (lebo "ma cas"), len sa hra a citi sa byt dolezita. Nakoniec sa toho chyti architekt a zisti, ze polovicu bud nepostavi alebo to bude drahe jak hovado. A navyse neprakticke. Ten dom v ziadnom pripade nebude lacny, ale podme setrit len na meter sirokej chodbe? Navyse 8m dlhej, ved take budte chodit jak v base. Z obyvacky/zadveria do spalne popri tych schodoch bude mat problem prejst len jeden clovek. Ked sa dvaja stretnu oproti sebe, no dakujem pekne. Spajza, ked uz, preco meter siroka? Pridaj este pol metra a zmesia sa ti regaly na obe steny a medzi ne aj clovek. Naozaj vsade budete mat posuvne dvere, este aj na hajzel? Take smradotesne urcite nebudu lacne .. Lebo ak nie, tak pri tych uzkych chodbach akurat das niekomu kridovymi po zuboch.
Odpovedať
No nieco otrasne a hrozne...dovody?Aky vyznam maju satniky pri tych izbach?preco tam nie su obycajne vstavane skrine s posuvnymi dverami a izby poriadne velke ,to tam budete robit v tych satnikoch nejake obnazovanie?,spajza:na stranu ku terase ,bez vetrania ,uzucka idealna pre Twiggy , ...ta ale spajzu kvoli linii nepotrebuje..zimna zahrada :oddelena dverami ,v lete to bude terarium na chov plazov......nevydrzis tam ...vzadu ta uzucka chodba :ako v kasarnach ..vchod ,rovno do schodov , s nicim sa nevykrutis ...priestor medzi schodami a vstu9om dozadu cca 80 cm ..takto sa projektuju sirky minimalnych vylezov v kotolniach...spalna dospelakov kilometre od kupelky ..pockaj na starost ked v noci budes chodit na WC..no a tie mojsejovske satniky....rozloha domu ako na floride..ja keby som bol na SU a niekto mi doniesol taky projekt ,tak by som ho pred jeho ocami vyhodil na ulicu..nech ma aj zaraz prepustia ,proti sprostosti sa musi bojovat...tak a teraz sa do mna pustte psychologovia...
Odpovedať
@evicka293 ale jednu vec mas inak ako ostatni ..vsetci maju hajzel zaraz vo vstupe , ty trochu dalej...badatelny pokrok oproti ostatnym + vyuzitie strechy ako galerie ...takze nie uplne naprd...ale tie satniky...za to by patrilo niekoho vyslagat korbacom..
Odpovedať
Nic v zlom, ale tu obývačku s kuchyňou 50 M2? Veď ju nedoupratujes nikdy a vôbec,osobný názor, nachodite sa...ale ak sa vám to takto páči, tak smelo do toho...
Odpovedať
@evicka293 skúste vymeniť ramena domu, ked už Vás baví kresliť a vymýšľať. Hlavný denný priestor len zo západným slnkom nie je dobrý nápad, radšej tam dajte spálne a okná hoci aj do ulice ak nie je hlučná. Obývačke (a aj zimnej terase) doprajte okno z juhu, stojí to za to.
Odpovedať
konecne ste sa v tom poslednom navrhu niekam pohli a hlavne by som povedal, ze spravnym smerom. a co sa tyka kuchyne s obyvackou @lagatta tak ked si predstavis, ze tam bude este nejaky kut na jedalensky stol, tak to bude akurat, aspon to nebude na jednej kope vsetko. to je prosto vec nazoru
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?