Názory na orientačný pôdorys

Poprosil by som o názory a vlastné skúsenosti pri rozmiestnený izieb v pôdoryse.
Odpovedať
Osobne by mi vadila centralna priechodna obyvacka.
Odpovedať
vstupna chodba je prilis mala. ja by som zvacsila podorys o priestor medzi kuchynou a izbou. technicku miestnost by som dala do novovzniknuteho priestoru. z kuchyne spravila velku vstupnu halu, kde sa zmesti velky botnik aj skrina na velke vetrovky a kabaty a z technickej by bola kuchyna. potom bude blizsie nosit jedlo a napoje na terasu. a terasu by som nedala na vychod, ale na juh.
Odpovedať
Ďakujem za radu, to sa mi tiež celkom pozdáva, len smerom na západ je ulica a do technickej miestnosti by nebolo dobré dávať také veľké okno a bez okna by to nevyzeralo potom bohvieako. Terasa musí byť na východ, lebo pozemok je široký ,,len,, 17,5 metra, takže ju musím orientovať za dom.
Odpovedať
Wc by som potiahol na uroven dveri kupelne a za wc by vznikol priestor pre sprchu z kupene .Skus si zakreslit nabytok do priestoru pre lepsiu orientaciu . Suhlasim s adulik23. dobre postrehy.
Odpovedať
Tazko sa to hodnoti, ked clovek nevie umiestnenie na pozemku, kedze to je zaklad - takze k tomuto podorysu sa da zatial povedat len, ze to je cele zle. V obyvacke a jedalni bude tma, budes tam musiet snad aj v lete svietit. V severozapadnej a severovychodnej izbe bude chladnejsie a tmavo, ale technicka miestnost bude zaliata slnkom, v kuchyni sa pri peceni a vareni v lete uvaris. Do zadveria sa vojde max. jeden clovek, takze rodina sa bude obliekat na etapy.
Odpovedať
Ak môžem, mne sa nezdá to rozmiestnenie izieb vôbec. Kuchyňa a technická na juh? =-) A dve izby na sever? =-) Ak chcete ušetriť na kúrení, tak dajte obytné izby na juh, a na sever strčte technickú, kúpeľňu, príp. kuchyňu. V kuchyni otočenej na juh sa pri vysmážaní rezňov usmažíte aj vy. A obývačka si myslím, že je lepšia na západ ako na východ - väčšinou sa v nej ľudia zdržiavajú večer po príchode z práce, tak aby práve v tom čase dostávala svetlo, je vhodnejšie ju otočiť na západ. Ak však chcete mať terasu z obývačky, tak aspoň tam dajte okná aj na juh, kde je teraz technická. Kuchyňu by som dala tam, kde je teraz jedna izba - na severovýchod.
Odpovedať
Ďakujem za rady, pošlem upravený pôdorys. K tým chybám čo tu opisujete, myslel som že keď nemám žiadne okno na sever a zateplenú severnú stenu, tak by to nemal byť žiadny problem. Čo sa týka technickej, tak to bola hlúposť na juhu, ale nevedel som ju lepšie zapasovať, nakoľko mám v hlave predstavy o interiéri a nepasoval mi nikam krb ( čo som ešte tiež neni rozhodnutý ako vykurovať). Čo sa týka kuchyňe, tak cez leto sa nebojím tepla pri varení, lebo väčšinu leta sa stravujem vonku na grile, čo je u mňa najväčšia výhoda domu.
Odpovedať

Odpovedať
Pozemok mám 17,5 x 30, takže na prízemný dom nemožem moc vyskakovať, preto chcem volit vacsi 4izbovy byt s prevazným ročným fungovaním vonku na terase. Žiadne chodby, jeden vacsí priestor pre celu rodinu plus aby mal každý svoje súkromie.
Odpovedať
A takéto niečo? http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... Potrebujete takú veľkú technickú?
Odpovedať
A ešte - je nutné mať vchod z južnej strany? Nebolo by lepšie ho dať dopredu zo západnej strany ako ide cesta? Tým pádom by ste mohli dať na juh izby...
Odpovedať
Technické chcem takú väčšiu, nakoľko tam chcem uskladniť bicykle, rôzne náradie a rozmýšľam že by som tam dal obojstranný krb, aby sa dalo prikladať len z tejto miestnosti a nešpiniť si v dome. Čo sa týka Bungalovu075, tak ja chcem dať na vačšiu časť pultovu strechu a plochú, ktoré sa mi viac pozdávajú, naľko mi nevznikne medzi nimi žiadny nevyužitý medzipriestor a bude mať o niečo vyšie svetlosti miestností.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Treba pozriet katalogové projekty. Nevymýšľať už vymyslené. V jeden večer pozrieš množstvo projektov, treba len zopár katalógov.Obvykle sú tam vychytané muchy.
Odpovedať
Treba ísť za architektom nech ti niečo vymyslí, ak je šikovný isto ťa prekvapí riešením. Architekt vidí súvislosti, o ktorých ty netušíš. Katalógové projekty sú 90% gýčové škatule bez nápadu a individuality, takže radšej architekt ktorý ti všetko urobí podľa teba. Možno zaplatíš o 500-1000 eur za projekt viac ako u katalógu, ale stojí to za to a rovnako nikde nie je napísané že nevymyslí finančne jednoduchšie riešenia ako sú v katalógoch.
Odpovedať
Profilova fotka
tak tak.... lenze dnesna mentalita kopec ludi je usetrit na prvotnej myslienke projekte a vrazit to napr.do prace pre majstra kde lietaju ceny 100,200,300 eur. potom to uz nikto neriesi.
Odpovedať
...6 dverí v obývačke je trochu dosť.....
Odpovedať
Prekážal by mi vstup na WC z jedálne a chýbala by mi špajza. A nepáčilo by sa mi urobiť si z obyvky korzo :-(
Odpovedať
@andrej_kollar WC z jedalne spojenej s kuchynou myslim, ze ani nemoze byt. musi byt nejaka chodbicka. a kupelna tiez z obyvacky? to je nerozumne. skuste na pravej strane - JV orientovat obyvacku, jedalen a kuchynu a potom cast s izbami na lavej strane - SZ. cez chodbu. predstava, ze v lete sa budete prevazne starvovat grilovanim na terase je celkom vtipna :-D
Odpovedať
@finis preco by to mala byt vtipna predstava, uplne realisticka podmienena jedine pocasim, a ked sa urobi dobra terasa ani dazd ak je nad 20st nevadi. my jedavame cele leto vonku,ked sa da.
Odpovedať
@atlaska vsak nic v zlom, len podla realu u nas uvazujem, ze pri najlepsej snahe sa nam stale grilovat nechcelo. a cele leto mat iba grilovane maso k jedlu je dost unavne. vsak ale to je iba moja uvaha, ze treba mysliet aj na casy ked sa grilovat nechce. ;-)
Odpovedať
@finis ale ved on chce fungovat na terase, nie cele leto grilovat denne, vyniest von sa da aj navarene jedlo,aj ranajky, aj salat na veceru ci len pohar vina. my mame na terase aj pitnu vodu, pracovnu plochu, skrinky...elektrinu kde sa da zapojit dvojplatnicka indukcna.
Odpovedať
@atlaska mas pravdu vo vsetkom, ale jemu vycitali orientaciu kuchyne na juh s tym, ze tam bude moc teplo a odpovedal: "Čo sa týka kuchyňe, tak cez leto sa nebojím tepla pri varení, lebo väčšinu leta sa stravujem vonku na grile, .." preto hovorim co hovorim. ze stale sa grilovat neda a nechce ani v lete. osobne mi na tom podoryse viac vadi ta kupelna a WCko z kuchynojedalne.
Odpovedať
kuchyna tam ma okno na zapad a druhy navrh na vychod,len stenu na juh-z toho horuco nebude mat. My mame cely dom orientovany tak,ze skoro cely den nam svieti slnko do vecera,mame vonkajsie zaluzie, slnolami a v kazdej izbe obrovske skla. Slnko zatienim,ale vyrobit ho neviem. Ano to wecko by som dala do vstupu, ktory treba kazdopadne vacsi, neviem preco si kady navrhuje take male vtupy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?