Nazory a rady na projekt 2

Profilova fotka
Ahojte,tak to skusim druhy krat,nakolko prvotny projekt som vdaka vasim dobrym radam zavrhla ;-) Takze ako sa vam pozdava tento projekt? Dom schvalne nemame rozdeleny na dennu a nocnu cast,deti uz su starsie a chceli sme aby spalna nesusedila s dets.izbami. Vchod do domu je z vychodu.sirka pozemku je dole 21 ale zuzuje sa na 17,5m,takze viac do sirky sme nechceli ist. Za kazdu radu ,napad dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Páči sa mi, ale nedávala by som šatník na chodbu v 1.2, pretože máš dosť veľké izby a aj v nich šatníky a tá priečka je tam zbytočná. Radšej zväčši komoru 1.8, Chcela si taký velikánsky dom? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zvalik zda sa ti velikansky?ma 157 aj s garazou..no nechcela som velky..to je pravda ,ale 135m bez garaze sa mi zda v pohode :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ikusa11 aha tak je v pohode, vyzerá taký veliký :-) . My máme projekt na dom cca.150m a vnútri cca.125m a bez garáže ... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by dom ešte trošku upravila tu vstupnú chodbu. Dvere z predsiene do tej tej väčšej chodby by som presunula viac doprava smerom k technickej miestnosti a urobila ich skôr posuvné do puzdra. Tým pádom by sa ti vytvorilo miesto na peknú veľkú šatníková skriňa vo vstupnej chodbe po celej dĺžke chodby. Inak pekný projekt
Odpovedať
Profilova fotka
@carolinka tie posuvne dvere..to je super napad.dakujem
Odpovedať
Ahoj, mne sa paci, izby velke, zadverie tiez priestranne, len by mi troska vadila spajza tak daleko od kuchyne. Skor by som ju skusila niekde vtisnut do kuchyne. :-)
Odpovedať
celkovo projekt sa mi celkom páči, ale nepáči sa mi kúpelka jedna v ktorej je vaňa aj sprcha, dve umyvadlá a ešte aj wc. Radšej k spálni malú kúpeľňu so sprchovým a tú druhú s vaňou. Spálňu by som potiahla zarovno obyvačky a tam dala tú druhú kúpelku. Vo vstupnej miestnosti súhlasím s posuvnými dverami a veľkým šatníkom.Tie miestnosti v strede domu sa mi ale nepáčia.
Odpovedať
@anshelia ja by som dal aj 3 kúpelne.Šak prečo by sa mali chcieť deti ssprchovať.Budú sa kúpať.A rodičia sa budú zase lwn sprchovať.😂😂😂
Odpovedať
@ikusa11 je to velky dom na to, ze ma 4 izby a iba 1 kupelnu. My mame projekt na 130m uzitkovych a to mame 2 kupelne a o izbu viac. Ale k veci. Mne tam vadi hlavne ta chodba - je strasne klukata, tu stena, tam zakruta - take bludisko. Vyrovnala by som to: 1. Musia mat deti rovnako velke izby? Detska s 2 oknami je tazsie zariaditelna, pridajte jej m2 tak, aby ste tam nemuseli umelo vytvarat "ulicku" kvoli dveram. Pripadne zopar cm sa da ziskat aj posunutim steny zadveria blizsie k vchodu. 2. Ked mate odrastene deti, bude vam stacit 1 kupelna? Aj rano? mate tam dost miesta na 2, pripadne v jednej by kludne mohla byt aj pracka a aj kotol (elektrokotol?), teda spojena s TM. Mozno by sa podarilo znova tu chodbu zjednodusit. 3. Suhlasim s prispevkom vyssie, komora je malá, je daleko od kuchyne a k tomu este blizko krbu, a bez okna, takze tam bude strasne teplo. 4. Rovanko suhlasim s tym, za dalsie satniky na chodbe su zbytocne, radsej si urobte 2 kupelne. 5. Kuchyna je paradna. Ale ked by ste ju vymenili so spalnou mali by ste vsetku vodu a techniku pospolu. Kuchyna by bola stale pri obyvacke, aj vychod na terasu by mala. Aj blizsie do spajze by bolo. A skor by som si dopriala juzne slnko do spalne ako do kuchyne na prac. dosku.
Odpovedať
@jozomrkva111 ?? tak keď je niekto na wcku v tej kúpelke, asi ťažko sa tam niekto pôjde sprchovať, alebo ruky umývať... načo taká poznámka od teba. Toto je fórum a v nadpise je napísané : NÁZORY a rady na projekt 2 :-)
Odpovedať
@ikusa11 A este predsa ... jedalensky stol, ked bude takto, bude vam zavadzat a velmi. Teda kuchyna paradna ale stol nema dobre miesto.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna super :) urcite nieje velky :) na papieri sa zda ze je vela miesta a ked sa to zariadi tak to bebude az take velke. my mam projekt na 210m uzitkovej aj s garazou. vyastne mam polit ze mame na rovnaky styl Robeny projekt :D akurat niektore veci amme vymenene a a ine rozmery ale styl domu je dost podobny. co sa tyk aodkladacieho prietoru toho nikdy nieje dost :D takze to je super :) co by som asi nejako skusil vymysliet je jedna mensia kupelka(zachod) v spalni. je to velmi prakticka vec :) dalej tu spajzu viac integrovat do kuchyne a ten jedalensky stol je tam nestastne vyrieseny. aj ked pozeram ze velmi ani neviem kde by som ho posunul :D ale bude dost zavadzat :D Takze ak chces mat atky clenity dom tak si ho postav tak, ak chces mat rozvody vody po celom dome, maj( aj my mame) v prvom rade tam budes byvat ty(rodina) tak ma byt postaveny podla vasen chuti. :) nikto z tych co radia dokonalu stavby s nulovymi nakladmi na byvani a neviem ake energeticke super dokonale byvanie nebude platit tvoje ucty a sy myslim ze tych par € v dnesnej dobe nestoji za to aby si cely zivot v tom dobe bola nespokojna s tym ako ste postavili len koli tomu aby si usetrila 5€ mesacne na kureni. :) to len na margo toho ze uvidis ako pridu za chvilu prispevky ohladne clenitosti a narocnosti stavby :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
A ešte pozerám, že tiež nie je zlý nápad potiahnuť tu spálňovu stenu zarovno obývačky a v spálni by vám vznikol priestor na kúpeľňu samostatnú. Alebo ak by ste nepotrebovali ten prechod z garáže do chodby, tak by som ho možno zrušila , dvere dala zvonka a wc na chodbe natiahla a urobila v ňom aj sprchu...
Odpovedať
Profilova fotka
@carolinka si vies realne predstavit ze by si chodila do sprchy zo zadveria ??? a tie dvere maju do vnutra asi z nejakeho dovodu predpokladam ked si ho tam dali :)
Odpovedať
Profilova fotka
@matusmino ja som to skor myslela ako zaloznu sprchu, v pripade ze mam doma navstevu co prespi alebo deti na prazdninach.... ved ich neposielam sa osprchovat sa ku susedom ani von .... Maju to takto riesene aj nasi znami a nemam pocit, ze by to bol koniec sveta. Maju hlavnu kupelnu ale v case "nudze" sa da pohodlne pouzit aj kupelna pri vstupe. Vzdy lepsie ako cakat na niekoho pred dverami kym sa vychysta, poumyva, namaluje atd
Odpovedať
Ku spálni samostatnú kúpeľnú to áno, mne sa nepáči to, že človek fakt prejde s návštevou cez celý dom to je pre mňa dosť také rušivé, ale pokiaľ to vám nevadí :-)
Odpovedať
Vyzera to celkom dobre, este mensiu kupelnu ku spalni a podla mne je to finalny navrh, ja nevidim nic, co nejako by som mal vytknut :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@ikusa11 kritiku vynecham, (lebo ta je subjektivna, cize zamerana mne a mojim poziadavkam) co by som ale zmenil, ak by moja mazelka stala stoj, co stoj za takyto projekt, by bolo zvazenie polohy spajze. u vasho podorysu je spajz najteplejsia a najmenej vetrana miestnost v celom dome. (samozrejme predpokladam, ze budete mat rekuperaciu a tym tento problem mozno vyriesite.) pridam obrazok, kde som niektore steny a aj priecky poposuval. no koncept zostal dost rovnaky. takymto posunutim priecok zistate vacsiu kuchynu, technicku, spalnu, satnik, sprchu pri druhom wc a aj vacsiu garaz. a est jedna vec mi celkom vadi, rozhadzana voda a odpad po celom dome. ono sa to zda ako banalna vec, ale nieje.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 Dakujem za navrh..nie je to vobec zle...ale neviem si predstavit ako by sme zariadovali obyvacku..na jednej strane kratka stena a na druhej dvere do spalne. Spajzu by som brala na tom mieste ako ste navrhol,ale to by mi velmi zmensilo kuchynu...juuj...viem,ze v nasom projekte nieje na najstastnejsom mieste kvoli teplu...
Odpovedať
Profilova fotka
@ikusa11 a co tak vymenit kuchynu s obyvackou? a nevykaj mi. i ked slusnost kaze. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?