Názory a pripomienky na návrh projektu?

Ahojte, prosim o konstruktivne pripomienky skusenejsich stavebnikov
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@haco No koooooooonečne aj niečo pekné 2-ojpodlažné... Aj to zväčšenie spálne bude fajn... Prízemie - otvorená dispozícia - podľa môjho gusta... Takto by mali domy vyzerať... Mne sa páči.... :-)
Odpovedať
Spalna asi ostane tak ako je, trosku sa bojim tej velkosti, chceli sme prakticky nie moc velky dom a dostali sme sa na 200 m2
Odpovedať
@haco mal by som pripomienky, ak teda môžem... 1 NP garáž sa mi zdá malá, hlavne úzka, bude sa špatne vystupovať z auta... 2 NP WC mimo hlavnú kúpeľňu, nepraktické z môjho pohľadu, resp. pridal by som 1 misu do hlavnej kúpelne a vyhodil sprchový kút je predsa v dolnej kúpeľni a pridal ešte bidet (mám doma je to k nezaplateniu) Celkovo by som prehodnotil koncepciu 2. NP a pridal kúpeľňu pre deti takisto mám doma... k miestnosti 2.07 a 2.08 šatník v šatníku to načo?
Odpovedať
Pekné, zaujímavé ....., ale s ohľadom na tvoju poznámku "trosku sa bojim ..." ti píšem ešte toto. Na môj vkus, veľa chodieb, veľa dverí, veľa okien, veľa výklenkov, veľa francúzkych balkónov a teda vo finále veľa, veľa peňazí. Je to poschodový, znamená svojpomoc bude limitovaná. Netuším, či bude plochá, alebo šikmá strecha, no v každom prípade RD tohto typu by navyše pýtal doladenie detailov architektom/dizajnérom. Kuchyňa, obývačka, kúpelky, WC-ka, no aj izby majú menšie väčšie nedostatky. A úplne bez diskusie nie projekt pre stavebné povolenie 1:100, ale daj si urobiť realizačný projekt 1:50 so všetkými technologickými detailami. Všetko si riadne naštuduj a nechaj povysvetľovať, inak ťa stavbári vyvedú bez rebríka na povalu alebo rovno do blázninca.
Odpovedať
Profilova fotka
@haco Ja som fanúšik poschodových domov ale tento je dosť bieda, na 1 NP sa mi páči jedine kuchyňa. Už spomenutá úzka garáž, malá technická miestnosť, kúpeľňa prístupná cez , jedáleň obrovský nevyužitý priestor, polovica obývačky slúži na prechádzanie a TV oproti oknu, terasa dosť daleko od kuchyne a spodná izba je ako za trest. 2.NP je tiež nejak divne riešené, malé izby majú naozaj postele v strede miestnosti, kúpeľňa je zbytočne veľká a ten šatník teda vôbec nechápem z dvoma francúzkymi dverami a ešte menším šatníkom. Príde mi že to robil nejaký architekt ktorý chcel aby dom hlavne dobre vyzeral z vonku, keďže to vyzerá ešte len ako štúdia skúsil by som osloviť niekoho iného, je to radikálne riešenie ale radšej to ako potom ľutovať, iba že by ten pôdorys bol takýto lebo to vám tak vyhovuje.
Odpovedať
Profilova fotka
Asi so mnou nebude väčšina súhlasiť ale mne sa celkom páči. Teda nie som veľký zástanca dvojpodlažných domov, jedine ak sa robí rekonštrukcia nejakého staršieho ale tento mi príde úplne v poriadku. Je tam všetko čo tam má byť ale jediné čo by som asi tiež pozmenila je trošku zväčšiť tu garáž lebo je pravda, že keď tam bude auto tak sa tam nebude dať ani pohnúť inak je to v poriadku :)
Odpovedať
Je to len návrh 1:100 ale stále mám taký nedobrý pocit..... Skúsim asi inú cestu. Ked poviem že sa chcem dostať do 140-150m2 v rozumnom praktickom usporiadaním tak by to mal architekt zvládnuť .... NIE?
Odpovedať
@haco ahoj, ja mam 150 zastavanej a dvojpodlazny, kludne pozri album.
Odpovedať
@tomcok uz mas hotovo?
Odpovedať
@haco hruba stavba je skoro hotova, 11 sep by mali nastupit tesari na strechu, robil som si to 100% svojpomoc, takze to neslo tak rychlo
Odpovedať
aka je orientacia na svetove strany? lebo sa mi to zda oknami moc otvorene na vsetky svetove strany... 200m2 pri predstave mensieho domu je fakt vela. my mame 167m2 (ale oklamane velkou galeriou, takze v reale tiez tych 200) a to teda maly dom nie je. z rychlika k dispozicii - otvorena obyvacka s kuchynou, super, ale musite byt s tym stotozeneni. niekomu to prekaza, niekomu nie. tiez sme to tak mali mat, no nakoniec uplne cele prekopali. rozhodli sme sa tento priestor stocit do L-ka. takze kuchyna je ciastocne oddelena za rohom. resp. my to mame az do U-cka, kde je telka za tym druhym rohom. takze mame otvorenu dispoziciu, kde z kuchyne dovidiet do jedalno-obyvacky a z jedalno-obyvacky do tv kutika. takto sme spolu, no nikto nikoho nerusi ani pri vareni, jedeni ci pozerani tv. ak ste ale stotozneni s tou otvorenou dispoziciou, tak prizemiu nemam co vytknut. sice by som uz sama nedala spodnu kupelnu priamo z chodby, ale castokrat sa v takychto priamociarych dispoziciach neda inak. a k poschodiu. no neviem, tie okna vsade ma trochu desia. netusim orientaciu na svetove strany, lebo velke okna su na kazdej strane. mam rada, ked su okna sucastou dizajnu domu, aby na fasade posobili jednotne (z kazdeho pohladu), nie len tak nahadzane, ako sa "podarilo". priestor na poschodi mate velky, kupelna je velkorysa. osobne by som ju bud zmensila na nejaku realnejsiu velkost, alebo predelila na dve (ale to je uz vela prace s udrzbou a hlavne vysoke naklady na zariadovanie priestorov). tiez by stalo za to zvazit tie dva vchody do kupelne. ono sa to javi super, aj nam to tak architekt nakreslil. ale v reale. pri malych detoch ti nevadi, ze sa premiestnis polonahy ci nahy z kupelne do satniku cez izbu. pri velkych detoch je to zas o tom, kto zabuda zamknute dvere, aby im niekto z tych druhych dveri nenabehol, ked sa sprchuju. takze bud jedna rodicovka kupelna so vstupom zo satniku a druha detska, alebo zrusit ten prechod.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Vchod je orientovany na V az JV
Odpovedať
Profilova fotka
@haco Ja na tvojom mieste ak chceš zmeniť architekta by som si popozeral nejaké ich referencie keďže každý má svojský štýl ktorý je čitateľný v jeho návrhoch a osloviť toho ktorý sa ti bude najviac pozdávať potom mu povedať svoje požiadavky na dom ukázať mu pozemok a nechať ho pracovať, nemusíš sa obmedzovať len na architektov z okolia veď na pozemok sa stačí prísť pozrieť raz alebo dva krát a zvyšné veci sa dajú riešiť aj cez internet. @tomcok Ale 150 m2 zastavanej plochy je ešte väčšie ako má @haco teraz a on by chcel asi niečo menšie
Odpovedať
@haco Ja som to spravil tak ze som hladal dom na polskych strankach, je tam toho viacej ako na slovenskych. Ked som si nasiel dom, siel som za projektantom, povedal som mu ake zmeny chcem a on mi to nakreslil. Skus stranku extradom.pl tam je strasne vela domov.
Odpovedať
@tomcok dik za typ, pozeram tie stranky, je z coho cerpat inspiraciu...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme tiez nemali architeka z blizkeho okolia a on bol vlastne az treti architekt, ktory nam naprojektoval dom tak, ze sa nam to pacilo a aj to bolo prakticke a bolo tam vsetko co sme chceli, dobre vyuzity priestor a podobne. Ja byt tebou sa kludne popozeram aj na tych polskych strankach aspon ta pre inspiraciu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?