Názory a dotazy na individuálny projekt

Ahojte všetci, predkladám môj projekt domu...hodnote...pretože viac očí, viac názorov....viac možností vyvarovania sa chýb... ide mi najmä o rozloženie miestností... bude aj pivnica pod 1/2 domu - pod kúpeľňou a kuchyňou...
Odpovedať
Profilova fotka
čo chcete čítať? nebudem komentovať plochy, len detail. urobte si rez schodiska do suterénu. Ten dom vychádza pri skromnom pohľade (pivnica) na 200tis.€, ak na to máte, prečo chcete ušetriť 5tis.€ za projekt, keď už teraz je tam vyhodených neúčelne plôch a materiálov za 30 tis.€?
Odpovedať
Ja nie som odbornik, nevidim bezne neucelne plochy ani to neviem odhadnut ako jan45 ale co mi vadi je schodisko, ked otvoris dvere musi tam by nejaka plosinka, pri takej kratkej miestnosti podla mna budu schody extremne strme alebu si budes trieskat hlavu o stenu alebo sa plazit. Zadverie sa mi zda male mas tam 2 dvere, otvaraju sa este dnu kde si das topanky alebo nejaky vesiak? bude to dost natlacene. Okrem toho este nikdy som nebol v ziadnom dome kde sa vchodove dvere otvaraju von. Tie izby 20m2 hmm neviem co tam bude, ale pridu mi zbytocne. Ak tam bude jedno decko je to dost velke, ja som zil v cca 16m2 a stacilo bohateee. 13m2 chodba hmm...WC 4m2 hmmm... neviem si dobre predstavit nabytok v obyvacke. A co bude v pivnici? pracovna a co este?
Odpovedať
@ealisaid ja nebudem kritizovať, tento by som aj ja brala ;-) rozhodne lepší, než ten pôvodný návrh s oknom z wc otočeným na terasu 8-) jeden postreh - vstup do domu - dvere otvárať dovnútra, nie sme v 1920 aby sa otvárali na verandu smerom von a súčasne s tým dvere zo zádveria otvárať z chodby 5,49 do chodby 12,99 - to dá logika, že z menšej do väčšej :-p inak super. mne sa páči. veľký, pekný, vzdušný... a o druhom wc neuvažujete? v suteréne?
Odpovedať
@jan45 nechcem šetriť na projekte, len chcem mať vlastnú predstavu o dome, bo aj projektant musí vedieť čo chceme... pivnica bude len pod jednou časťou domu...a plochy, no priznám sa, že toto je navrhnuté tak, aby bolo kde uberať... @sysell schodisko aj zádverie je asi najväčší problém, možno by sa to dalo riešiť otvorením daného priestoru zábradlím a riešiť to schodiskom do L-ka... viem, že sa vonkajšie dvere riešia otváraním do vnútra, ale ja poznám aj dom kde je to naopak....ale to je podla mňa skôr detail, ktorý sa dá v pohode poriešiť... v pivnici bude kotolňa a dielňa...bude len pod 1/2 možno 1/3 domu...
Odpovedať
@zuzanka.zuzu no asi kúpeľňa v suteréne nebude...i keď dobrý nápad... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ealisaid o tpm je návrh domu, Vy poznáte svoje požiadavky, máte prestavy a architekt Vám ich vie spojiť s požiadavkami typológie. Učiť sa na jednom projekte nedá, sú stovky dobrých riešení, sysell popísal, kde sa všeobecne nestretáte s vyhovujúcim riešením. Schodisko je oriešok pre mnohých konštruktérov, najmä teraz, keď sa spoliehajú, že program to nakreslí. Asi preto letia bungalovy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?