Názor na tento dom

Môže byť?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@pecu praktický, ale účelnosť je podmienená životným štýlom.
Odpovedať
Profilova fotka
@pecu v zasade moze, len v tej minitechnickej, nesmie byt nic co huci.
Odpovedať
Profilova fotka
Nestastne rozvrhnuta kupelna. To je ale detail. Prehodnotit rohovu vanu a rozhodne zmenit typ sprchoveho kuta.
Odpovedať
@pecu Ahoj. Cekově je to vyřešeno dobře. Zásadní připomínku mám k barvě lavičky před vchodem. :-D I když tam nejsou kóty, tak by se dalo odhadnout, že i velikostně to bude OK. Když se Vám podaří stlačit TZ na cca 3 kW, tak v technické bude akorát elektrokotel, případně by\ch vytápění a ohřev vody řešil stejně, jak to vyřešila blacksr. Čili kombinovaný bojler, ve kterém se současně ohřívá topná voda ( v topném hadu ) od zásoby teplé vody. Co se týká koupelny, tak předpokládám, že jste si v programu ani jiné zařizovací předměty nemohli vybrat. Mě se osobně rohová vana nelíbí, ale to je otázka individuálního vkusu.
Odpovedať
@pecu WC sa napája na odpadovú rúru, preto nemôže byť rovno pri stene. Spálne je dobré mať 16 - 20 m2. WC a špajzu by som spojil do technickošpajzovky, a WC presunul inam. Rohová vaňa zaberá dosť miesta. Kvalitná sprcha je murovaná a veľká....
Odpovedať
podľa mňa bude v obývačke málo svetla, chcelo by to ešte jedno okno v časti, kde je jedálenský stôl. Mám obdobne riešený dom, zrkadlovo obrátený a v obývačkokuchyni mám dve okná o šírke 120 a jedno francúzske 140 a svetla tam veru veľa nie je a to sú orientované na juhozápad - jednoducho tá miestnosť je príliš veľká.
Odpovedať
a inak trošku popracujte na tej centrálnej chodbe, trošku plytvanie m2 mi to príde
Odpovedať
@fidorka7 Šírka vstupnej chodby je dobrá 1.5 - 2.0 m.
Odpovedať
Dom je 12,5 x 9,25 a výbežok (spálňa) je o 1,5 m širšia a dlhá 4,25 vonkajšie rozmery.Kúrenie je plyn.turbokotol aj s ohrevom vody. Tá chodba je fakt zbytočne veľká,inak to nevychádza s ohladom so vstupmi do miestností.Vstupná chodba je 2,3x 2 m
Odpovedať
Profilova fotka
@pecu Praktický....Neviem, aká je orientácia na svetové strany....(?) Ale daj si bacha na šatníky, pricapnuté na obvodové múry, smerujúce na východ a dupľoval na sever...! Mal som šatníkovú roll-door stenu na severovýchodnej obvodovej stene a zoznámil som sa s pliesňami... 8-)
Odpovedať
@radopp Píše o centrálnej (to znamená v strede domu ) chodbe nie o vstupnej. Rýchlo prečítaš , nepochopíš a už odpisuješ :-D Mne sa tiež zdá zbytočne väčšia, ak by tam bola aspoň nejaká vstavaná skriňa zakomponovaná.
Odpovedať
Vstup ,čiže aj ulica je na severe
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@pecu - Takže šatníky máš na východných obvodových stenám..... - nem dobre, myslím. Okno v spálni a v kuchyni - IBA na sever ..... - nem dobre, myslím si. Na západ žiadne okno - nem dobre, myslím si. Severo - južná orientácia domu.... nem dobre, myslím si. Lepšia je východo - západná. Alebo je to zlý pozemok, alebo si si vybral zlý dom na daný pozemok. Nebudeš mať vôbec tepelné zisky. Dispozícia praktická - orientácia NEpraktická... 8-)
Odpovedať
Ahoj každému sa páči niečo ine a rady ktoré ti dávajú nie su zlé. 1, ja by som zrušil okno v špajzi ( je tam zbytočne, nakoľko sa do nej pôjdeš pozrieť len keď budeš variť) 2, mne sa tiež nepozdávaju tie skrine a ich umiestnenie 3,tu technickú miestnosť s kotlom by som zamenil s wc a rozšíril a urobil ďalšiu menšiu kúpeľňu kde by bol iba sprchovací kut s wc a tym by som hneď upravil aj sirku chodby. Tymto sa ti uvoľní miesto vo veľkej kúpeľni a mozes si tak lepšie umiestniť vaňu atď. 4, aj mne sa zdá ze je obývačka malo presvetlena hodilo by sa tam nejake väčšie okno hadam aj za ten gauč 5, Tie postele by som nedával hned k dverám ale niekde k stene (mne osobne sa lepsie spí ked nie je posteľ pri dverách ale pekne schovana :-D Ale inak sa mi páči oddelenie dennej a nočnej časti aj ja by som to tak chcel.
Odpovedať
@radopp nemala som na mysli vstupnú, ako píšeš ty, ale "centrálnu" t.j. za zádverím, tam, odkiaľ sú dvere do miestností. Ak by sa zúžila táto chodba, mohli by byť väčšie obytné miestnosti, napr. i 30 cm navyše v takej kúpeľni niekedy robí zázrak a to nehovorím o tom, že táto chodba je inak nevyužiteľná, lebo všade sú dvere... tak načo toľko nevyužitého priestoru?
Odpovedať
@blackomt okno v špajzi nie je na to, aby tam nolo prirodzené svetlo, ale najmä na to, aby sa v nej dala regulovať teplota - asi by namala byť rovnaká, ako v obyt.miestnostiach, nie? Ja by som naopak okno v špajzi určite zachovala.
Odpovedať
@leonardom preco si myslite ze vychodno zapadna orientacia je lepsia ako severno juzna?
Odpovedať
Okno v spajzke sme v zivote nepouzili na otvaranie, akurat na parapete boli polozene flase-jedina vyhoda. V spajzke nepotrebujem chlad, ci mam muku, ryzu, oleje, cibulu......v kuchyni,alebo spajzke je jedno. Ani v obchodoch niesu zavarininy ci muky v chlade.
Odpovedať
okno v špajzke ocení v čase väčšieho varenia a nakupovania potravín, ked chladnička nestačí. Ja by som okno určite nerušila.
Odpovedať
V kúpeľke,špajzi za mňa okno musí byť.V kuchyni mám potravinovú skriňu a tam mám múku,cukor,cestoviny.V špajzi mám zemiaky,kompoty,väčšie hrnce,tašky na nákup,bla bla.Nemať v týchto miestnostiach okná to akoby som žila v paneláku.
Odpovedať
@ellanna Najlepšia orientácie je smerom do záhrady.
Odpovedať
Profilova fotka
@ellanna Pretože ak je východo-zpadná, tak sa dá dispozícia vymyslieť tak, aby mal dom omnoho lepšie zisky, ako keď je severo-južná. Do severnej izby slnko nikdy nezasvieti.... (vtáčik nezaletí)... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Malo okien v obyvacke a v kuchyni podla mna tam bude tma a to nehovorim o tmavej a zbytocne velkej druhej chodbe...jedalensky stol je rovno pri pohlade s chodby posobi to rusivo...ta vstupna chodba a nasledne chodba centralna to posobi ako v domoch zo 70tich rokov...
Odpovedať
@leonardom Já si zase myslím, že severo-jižní orientace je nejlepší. Jen na tom severu nesmíš mít obytné místnosti, ale to ostatní. My máme vstup ze severu - takže na sever máme dvougaráž, zádveří, šatnu u zádveří a hostinský pokoj. Ten má na sever okno poloviční výšky a na východ okno normální velikosti - takže světla a ranního slunce dost. Na východ je ještě ložnice a koupelna. Další pokoj - fr. okno na jih, obývák spojený s jídelnou a kuchyní má 3 fr. okna - jedno jih a zbytek západ. Nedostatkem slun. zisků teda rozhodně netrpíme. :-D Naopak známí, co mají řadovku orientace východ - západ si stěžují, že v zimě, kdy jsou sluneční zisky nejvíce žádoucí, sluníčko skoro nevidí - je moc nízko a zapadá kolem 16 hod. :-(
Odpovedať
@leonardom mne to viac sedi ako pise nizsie aneri53, okna na zapad - vychod znamenaju vela slnka v lete a malo v zime
Odpovedať
Profilova fotka
@ellanna - dovolím si oponovať: V lete je slnko vysoko a cez strešné presahy sa v najteplejšej časti dňa jednoducho nedostane.... A práve že počas zimy je nízko nad horizontom a preto cez okná stavbu presvieti... 8-)
Odpovedať
@eulaliamaria k centrálnej chodbe som sa vyjadrila i ja už vyššie a máš pravdu, súhlasím s tebou že v obývačkokuchyni bude málo svetla. Mám jedno okno medzi kuch linkou o šírke 120, jedno pri jedálenskom stole a veľké francúzske 150 cm široké za sedačkou a veru svetla by mohlo byť aj viac a to mám okná na juhozápad.
Odpovedať
@leonardom Trošku si protiřečíš. V zimě jsou nejdůležitější sluneční zisky z jižní strany. Na východě svítí chvilku během dopoledne a sluníčko nemá žádnou sílu a ze západu zase jen chvíli než zapadne a to je kolem 16 hod. Do jižních místností nám svítí nejdéle a také jsou nejvíce od sluníčka vyhřáté. Tepelné zisky u místností na východ či západ jsou v zimě zanedbatelné. Máme okna na východ, jih i západ a tak to mám fakt vypozorované. Okno na východ dům prosvítí a je to v zimě fajn, ale to je tak vše. :-)
Odpovedať
Takže sme so ženou skonštatovali,že bude zrkadlový,ulica sever zostáva,do obývačky dáme ešte jedno okno pri jedál.stôl,to bude východná strana ,dvor a zúžime chodbu,roztiahnu sa detské izby o 25 cm.
Odpovedať

Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?