Názor na takmer hotový projekt

Profilova fotka
Budeme vďační za každú radu, tip, názor k nášmu takmer hotovému projektu. Začínali sme projektom úzkeho a dlhšieho bungalovu s galériou, po osadení na pozemok resp. osadení medzi okolostojace staršie trojposchodové domy sme pristúpili ku kompromisu a spojili poschodový dom s bungalovom, aby sme nevyzerali ako ich "prístrešok" :-S Pozemok máme skôr užší - 14 až 15 metrov. Posunutie jednotlivých častí (poschodovej s obytnými miestnosťami a bungalovskej s galériou) vzniklo z našej požiadavky vidieť z obývačky a kuchyne aj k bráne, vstupu na pozemok, aj "dozadu" na záhradu, terasu. Ešte hádam k orientácii domu a pozemku - sever je na nákrese v pravom dolnom rohu :-D :-D :-D
Odpovedať
@majka.m je mozne k tej priecke medzi izbami 1.03a 1.04 dat vstavanu skrinu? mozno by som predlzila tu ministienku pri dverach, alebo upravila umiestnenie okna, idealne by bolo aby sa dala vyuzit cela dlzka tej steny kde v obyvacke planujete sedacku a TV?
Odpovedať
@majka.m Na výhľad na obe strany sa vykašli, a radšej si daj širší dom s obdĺžnikovým pôdorysom. Obrázky sú malé a nečitateľné, ale páči sa mi jednoduché riešenie s čistými líniami. Sprav normálny poschodový dom, vyjde ťa to rovnako. Strechu sprav čo najjednoduchšiu a v jednej výške. Výhodná je sedlová so štítmi.
Odpovedať
Veru ten napad s galeriou a posunutim vas vyjde draho aj pri stavbe aj pri vykurovani.
Odpovedať
Profilova fotka
@han27 ano tam sa rata so skrinou. Myslis tu strechu nad vchodom? Aktualne je dlha 3.5 m cca.Televizor bude na stene susediacej s chodbou. Gaucovka oproti v priestore za nou barove stolicky, kuchynsky ostrovcek, medzera a kuchynska linka.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp @atlaska ten vyhlad a galeria boli a su pre nas dva zakladne piliere od ktorych by sme nechceli velmi upustat
Odpovedať
@majka.m myslela som hlbku tej steny ktora je pri dverach(resp. Napravo od dveri ked vchadzas do izby) kde sa rata so skrinou, vyzera mi to z podorysu ze ma 20 cm? Super je ze mas z kuchyne vychod na terasu :-)
Odpovedať
@majka.m Len aby ste z tých pilierov neboli na dôchodku sklamaní. :-) Aká môže byť maximálna šírka domu?
Odpovedať
@majka.m dom zarovnaj do krasneho obdlznika. usetris a aj menej pracnosti pri realizacii a ked ho zarovnas tak sa ti krasne uvolni priestor na schody a na poschodi nebudu tak zasahovat do priestoru. galeria je fajn vec v primorskych oblastiach kde je celyr ok teplo. u nas je to luxus ale budis ked na to mate spravte si ho a tiez akusticky ruch pochodia od prizemia je pri galerii velky. ale ked ju chcete tak iba polovicnu by som spravil s tym ze radsej n aposchodi srpavim vacsiu hernu pre deti tam. nemusi amat hracky po izbach tie nech pouzivaju na spanok ucenie a pod a tam hernu s kniznicou. proste sukromny spolocensky priestor. al ekonstrucke by som ju rieisl tak aby sa dala v buducnosti prekryt a hore spravit izba nad tym.
Odpovedať
@majka.m Garáž nechceš?
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp dufam ze nebudeme:) max sirka by mohla byt cca 8.5m. Garaz budeme mat samostatne postavenu, nechceli sme ju ako sucast domu.
Odpovedať
@majka.m Chceš aby som ti nakreslil dom podľa tvojich požiadaviek? Myslím že 8,5 m je šírka bežného menšieho domu. Na susedov sa vykašli, stavaj tak ako to vyhovuje tebe.
Odpovedať
@majka.m Celkom dobrý návrh: http://www.modrastrecha.sk/forum/proj...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@radopp dakujeme pekne za ochotu, projektanta už máme :) Povodne sme chceli a dokonca máme urobený aj projekt na klasický bungalov, nakolko ale po vizualizxácii so susednými domami sme vyzerali fakt smiešne, tak sme sa rozhodli pre takúto " hybridnú" alternatívu. Berieme do úvahy aj to, že pozemok sme kúpili v takej časti obce, kde sú 2 až 3 poschodové domy. Náš aktuálne v štíte by mal dosahovať cca 8,5 m.
Odpovedať
Nahodou nejaku vizualizaciu v kontexte tych ostatnych budov nemate?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?