Názor na projekt rodinného domu

Ahojte, chtěla jsem se zeptat, co říkáte na tento projekt. Vstup je ze severovýchodní strany - naznačen šipkou. Děkuji za Vaše názpry a připomínky. :-)
Odpovedať
1
2

Odpovedať
děs a hrůza
Odpovedať
toto je snáť ten najhorší dom aký som kedy videl
Odpovedať
a nebude najlacnejšia tá opacha. Stavať dom vlastne aj pre dve autá je v dnešnej dobe zbytočný luxus. No a hľa, kúpeľna a wc bez okna - zavrieť tam toho architekta :)
Odpovedať
Okno v koupelně i na záchodě samozřejmě je, jenom tam ještě není dokreslené...A dveře z obýváku do kuchyně a ke koupelně budou také :-) Nad dřezem bude ještě podlouhlé okno.
Odpovedať
@smoulinka51 okno na záchode smerom do garáže ]-( Na to by som ani nedal povolenie, to nemôže byť zdravé.
Odpovedať
V tej spalni maju spat 2 ludia? Tak malo vzduchu snad nieje ani v hotelovych izbach.Pre koho je ta chodbicka pri spalni? V obyvke zbytocny volny priestor. To okno do garaze-no coment-jedine ak tam nebudu parkovat auta
Odpovedať
@atlaska proste mne sa ani nechce veriť, že to robil architekt, možno ešte nejaký mladý študent, čo má plnú hlavu fantazmagórií, ale sám poriadne ešte nebýval a je doteraz ešte v svojej detskej izbe u rodičov.
Odpovedať
to bude drahé, o tepelných stratách ani nehovorím.
Odpovedať
Ložnice má 13,5 m2 bez toho prostoru na chodbě - ten prostor je myšlen jako šatník se vstupem z ložnice.
Odpovedať
Profilova fotka
@smoulinka51 kritika je tvrdá, ale vytrvaj, nakoniec z toho bude vybrúsený diamant. Pochopil som, že ti v nákrese chýba pár dverí, okien a pod., zišlo by sa to doplniť a potom budú konštruktívne rady... 8-)
Odpovedať
@smoulinka51 V rodinnom dome za 150 a viac tisíc a spáľňa o rozlohe 13,5 m2, to znie ako zlý vtip. Ten kamrlík vedľa má byť teda šatník. Pre 2 ľudí? :-p A inak vynikajúce pre ľudí na behanie 100 jarných kilometrov, keď si až v garáži spomeniem že som si zabudol na nočnom stolíku hodinky....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@topvideo Z hovna diamant nevybrúsiš :-) To treba prekresliť.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp nechcel som to tak polopate povedať, to sa ešte vyvrbí...
Odpovedať
@smoulinka51 pozeram, ze sa tu na teba spustila dost razna kritika. Neber to osobne a pozeraj na to s nadhladom. Reakcia typu: ,,je to hrozne,, o nicom nehovori, to ako keby ani nebola. Zober reakcie, kde je uvedeny dovod, pripadne nabrh na nieco, to potom posuva dalej. Ako pise @topvideo nech je toto prvy nastrel a postupne zverejnuj upravene verzie a pripomienky a postrehy inych ludi ti ukazu iny pohlad na vec, nakopnu novym myslienkam a pod. K domu, zopar veci. Dom je dost clenity. Mas predstavu aj o jehovizualnej stranke? Neake pohlady, alebo 3d navrh? Je pravda, ze kompakrne tvary su energeticky efektivnejsie a lacnejsie na realizaciu. No ak je takyto dom tvoja tuzba neopustal by som tu myslienku. Ako prve mi padlo do oka schodisko. Takyto tvar schodiska nie je pohodlny na kazdodenne pouzivanie, osobne som zastanca konstantkych, rovnakych stupnov. Dalsia vec, dispozicia ma dost nevyuziteho priestoru a tiez, lokalne je niekde.velmi malo miesta. Skus si uz v tejto faze navrhnut poriadne aj zariadeni kazde miestnosti, to ti ukaze kde je rezerva a kde nie. Tiez si ned teraz na zaciatku urci aj to aky standard domu chces, v akej energetickej triede a pod. To uz musi navrh domu zohladnovat. Dobre je zistit si aj uzemnoplanovaciu informaciu v miste kde bude dom stat, aby si vedela, zi.mas neake obmedzenia a poziadavky, ktore je potrebne dodrzat. Pridaj aj mapu pozemku. Katastralnu, alebo z google a pod. Drzim palce v dalsom postupe.
Odpovedať
@smoulinka51 este by som dodal rady od @radopp ber s rezervou/ ignoruj
Odpovedať
@spiderhst ale veď radopp poradil to isté čo Ty - treba to preklesiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@smoulinka51 len pre ilustráciu si pozri môj album, ako sa to môže vyvinúť a zmeniť.. http://www.modrastrecha.sk/blog/topvi...
Odpovedať
@spiderhst Děkuji za návrhy. Požadavky či omezení k pozemku nemáme žádné. Mapu zasílám zde: http://www.mapy.cz/#!t=s&x=18.229619&... Chtěli jsme 2 pokoje se sociálkou nahoře pro děti a dole ložnice s malou pracovnou. Celkem mě zaskočili reakce, upřímně jsem to vůbec nečekala :-/. Střecha bude plochá, má to být moderní dům, vizualizaci nemáme ještě žádnou... Dokážu si ten vzhled představit, to do jakých barev, a kde bude obložení není ještě pořádně rozmyslené.
Odpovedať
Je to vlastně předělaná forma tohoto projektu: http://www.promiprojekt.sk/projekty/l...
Odpovedať
@topvideo Díky za inspiraci. V galerii máš dům, kámen můžu od rána do večera... dům vypadá dobře, a nějaká podoba by měla být i u toho našeho. Nemáš náhodou půdorys toho domu?
Odpovedať
Profilova fotka
@smoulinka51 pôdorysy domov z "inšpirácií" nemám...a už si nepamätám, z ktorých stránok som to posťahoval, daj si do google domy s rovnou strechou a niečo nájdeš.
Odpovedať
Profilova fotka
@smoulinka51 http://www.promiprojekt.sk/projekty/ pozri si dolu domy rady LINEAR
Odpovedať
A na co se mám konkértně podívat? Psala jsem výše, že je to předělaná forma tohoto projektu: http://www.promiprojekt.sk/projekty/l...
Odpovedať
@smoulinka51 Odo mňa to bola pozitívna kritika a myslím to s tebou dobre :-) Môžeme ti tu poradiť ale musíš reagovať, napríklad aké máš požiadavky.
Odpovedať
@smoulinka51 pozrel som si ten link čo si dala, iba ma to utvrdilo, že ja by som dal od toho ruky preč. Architekt sa vybláznil na úkor zdravého rozumu a vy ste to ešte tou úpravou celé zhoršili.
Odpovedať
@smoulinka51 mne tam chyba urcita jednoduchost a cistota v liniach. Nieco take ako je riesene napr. tu: http://www.apex-arch.sk/rodinne-domy-...
Odpovedať
Profilova fotka
aj podla mna to nie je stastny projekt... nepaci sa mi ani umiestnenie WC, dala by som ho skor do chodby, ako je technicka, alebo satnik , alebo co tam je.... a kupelnu dole urobila len z tej spalne vstup, tym padom by sa mohla zrusit ta zbytocna mala chodbicka a tie dve izby by som spojila do jednej... .... no jednoducho, asi fakt cele prerobit a poprehadzovať :( ..
Odpovedať
@idom samozrejme to je iná káva, pekne si to vystihol to porovnanie. Ten chimera dom v linku od Teba je nádherný, čistý, autentický, elegantný, až taký číry, človek uverí tej idei, kdežto projekt, ktorý je tu na pretrase je ako vytunovaný moskvič s antracitovou metalízou. Vždy to bude len haraburda, póza - fejk čohosi.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?